lody z bezami - 500 przepisów (strona:10/34)

CROSTINI MISTI , DORSZ Z CHRZANOWYM PUREE , GRZYBOWE RISOTTO ,I PANNA COTTA WANILIOWO-CYNAMONOWA – czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z 214

balsamicznym. MAMA : dorsz z chrzanowym purée, spaghetti marchewkowym podawane z sosem kaparowym DESERY: JA : panna cotta waniliowo-cynamonowa, MAMA : gruszka marynowana w czerwonym winie podana z sosem karmelowym i lodami waniliowym ______________________________________________________________________________________________________ NASZA OFERTA : Obejmowała 3-daniową kolację wraz z winem i świeżo wyciskanym sokiem z pomarańczy w cenie 79 zł zamiast 140 zł Tutaj dostępna: http://www.groupon.pl/oferty/krakow/cosa-nostra-2-5/55391994(...) waniliowym Ten deser zachwycił natomiast mamę ( mi smakowała bardziej panna cotta ) . Delikatna gruszka ugotowana w czerwonym winie i obłędnie waniliowe lody i słodki sos tworzyły takie trio,od którego ciężko jej się było oderwać! _____________________________________________________________________________________________________ PODSUMOWOWUJĄC : Bez ściemy! Jesteśmy bardzo zadowolone! Absolutnie nie żałuję , że ponownie do degustacji wybrałam Cosa Nostrę! Wręcz przeciwnie – jest to miejsce

Ostra na Słodko
Ryzowy Mus Truskawkowy czy Lody? bezmlecznie i bezglutenowo 209

śniadanie, deser, podwieczorek czy lekka kolację. Lekko i pysznie, sezonowo, truskawkowo ale przede wszystkim bardzo zdrowo!!! bezglutenowo, bezmlecznie i bez cukru. Moje dzieciaki były zachwycone!Pomysł podpatrzyłam w ekscentrycznym parowarze, troszkę go zmodyfikowałam, część musu stała się lodami a drugą zjedliśmy tak po prostu :) idealna alternatywa dla nadmiaru ugotowanego ryżu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Wegańskie domowe lody, lody w Myszce (niewegańskie) 153

jaką się kiedyś przekładało wafle/andruty). Ceny niskie jak na tak duże porcje (największa na zdjęciu za ok. 4zł). Do wyboru są lody w rożku cukrowym, wafelku i plastikowym kubku, różne porcje, z polewą lub bez. Wystrój niezmieniony od lat… dla mnie to akurat na plus. Nie wyobrażam sobie nowoczesnych mebli rattanowych zamiast plastikowych krzeseł i stołów

Qlinarnie i Qlinarnie
Zapiekane jabłko w cieście francuskim z daktylami i miodem 152

rewelacyjnie! Takie jabłko świetnie sprawdzi się nie tylko na deser , ale i podwieczorek czy kolację na słodko! A dodając gałkę lodów … mmm …. zachwyci każdego!   SKŁADNIKI: - jabłko – 1 szt- ciasto francuskie – 100 g- daktyle bez pestek – 50 g- miód – 1 łyżka- cynamon – 2 łyżki- żółtko – 1 szt  SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Ostra na Słodko
Sorbet z czerwonych pomarańczy 202

zobaczyłam zdjęcia i ten absolutnie obłędny kolor wiedziałam, że to jest dokładnie to, czego szukałam.Lody wyszły obłędne! Niezbyt słodkie, bardzo intensywnie pomarańczowe, z lekką nutą malinową w tle. Cudownie orzeźwiające, na lato wprost wymarzone. Zakochałam się w nich bez pamięci!Jeśli tylko wpadną Wam w ręce czerwone pomarańcze, nie wahajcie się - to najlepszy sorbet, jaki zdarzyło

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szarlotka z bezą (pianką) 687

Przepyszna szarlotka z bezą (pianką) na kruchym spodzie. Jej smak, delikatny zapach cynamonu… obłędny. Rewelacyjnie smakuje podana na gorąco z domowymi lodami śmietankowo-waniliowymi. Szczerze polecam Składniki:Spód:250 g masła3 szklanki mąki1/3 szklanki cukru5 żółtek1 łyżeczka proszku do pieczeniaNadzienie:Jabłka powinny być twarde i słodko-kwaśne. W razie potrzeby do smaku można dodać odrobinę cukru

Oryginalny smak
TARTA CZEKOLADOWA … LODY Z WIŚNIAMI … MIĘTUS , KURCZAK …. I MANDAT! – czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W RESTAURAC 201

bloga Rebel in suit – http://rebelinsuit.com/ ).Przez zakorkowany Kraków udało mi się dotrzeć punktualnie … i głodni popędziliśmy na ostatnie piętro, gdzie znajduje się restauracja.Niezwykle przestronne , eleganckie , ale bez przepychu wnętrze zrobiło przyjemne wrażenie.Uśmiech Pani Kelnerki , która powitała nas już od progu-również!Zajęliśmy zarezerwowany wcześniej stolik i przystąpiliśmy do wyboru z menu. .Od samego czytania menu(...)tagliatelle warzywnymCONRAD: Roladka z kurczaka z suszonymi pomidorami, oscypkiem i bazylią, podawana z ziemniakami smażonymi na maśle oraz szpinakiemDESERY:JA : Tarta czekoladowa z węgierkamiCONRAD: Gorące wiśnie z chili i lodami waniliowymi______________________________________________________________________________________________________NASZA OFERTA :Obejmowała 3-daniową kolację  wraz z winem o wartości 164 zł za 109,99 zł.Tutaj dostępna:http://www.groupon.pl/deals/krakow/restauracja-vidok/49125105?nlp______________________________________________________________________________________________________Nie musieliśmy długo czekać,kiedy

Ostra na Słodko
Perfekcyjna beza - To się musi udać! 326

lada sztuka. Dużo osób zraża się już po samym czytaniu lub słuchaniu opowieści jaka to beza jest kapryśna, wymagająca, że i tak w gruncie rzeczy może nie wyjść… Bezowe ciasta doskonale komponują się z kwaskowymi owocami lata, lodami. Można je przekładać najrozmaitszymi kremami, bitą śmietaną. Czysta rozkosz dla podniebienia! Ubite białka nadają pulchności również tradycyjnym ciastom, warto więc(...)poznać tajemnice ich właściwego przygotowywania. Jedyne co potrzeba to nauczenie się dosłownie paru żelaznych zasad. Naprawdę! Beza wyjdzie wtedy zawsze. Śnieżnobiała, krucha. Nie ma innej możliwości. Oto kilka moich sprawdzonych porad. 1. Podstawy.   Podstawą udanej bezy jest bardzo precyzyjne oddzielenie białka od żółtka. Nawet odrobina żółtka spowoduje, że białko nie ubije się poprawnie. Białka najlepiej rozdzielają się zaraz

maniapieczenia
Lemon curd, krem cytrynowy 310

różnych deserów cz też jako dodatek do lodów. Tym razem moje miejsce w kuchni zajęła starsza córka, a sos, który zrobiła  wykorzystała do przełożenia bezy. Przepis na bezę wkrótce.   Lemon curd, krem cytrynowy Czas przygotowania: 40  minut Składniki: 70 g drobnego cukru 2 żółtka 1 białko 40 g masła sok z 1 cytryny   Wykonanie(...)parą wodną ciągle mieszając, aż rozpuści się cukier. Dodajemy sok cytrynowy i masło. Dalej mieszamy, aż krem zgęstnieje. Po przestudzeniu kremem możemy przekładać ciasta lub dodawać do deserów, lodów

Kulinarne przygody Gatity
Zielona Kwaśna TartA Agrestowa! 224

kubek mąki pszennej, najlepiej krupczatki 0,5 kostki masła 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 2 kostki lodu Nadzienie: 1 kg agrestu 0,5 kubka cukru sok z 1 cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kisiel cytrynowy Beza: 3 białka 1 kubek cukru 2 łyżeczki białego octu winnego Przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i szybko zagnieść. Z ciasta uformować

Luźna Kuchnia
24.Deser na poniedziałek - czyli domowe i proste cytrusowe "lody" bezowe! 253

aromatyczną herbatę, grzane piwo lub wino, ale są i tacy, którzy w zimę miewają ochotę na.. lody! Czyli tak jak my dziś. Nasza propozycja to wersja lodów trochę oszukanych. Ale bardzo smakowitych, lekko kwaskowatych, które idealnie zgrają się z kubkiem pełnym ulubionego ciepłego napoju i poprawią humor nawet tym nieznoszącym zimowej aury!  Zapraszamy! (; Składniki(...)łyżki cukru pudru + opcjonalnie : borówki, truskawki, maliny i inne owoce  lub ulubione konfitury Przygotowanie:  Bezy rozdrobnić malakserem, na średniej wielkości cząstki  ( można je również rozdrobnić  zawijając w czystą ściereczkę i ubijając np. wałkiem).  Kolejno do rozdrobnionych bez dodajemy jogurt, skórki i sok z cytrusów, aromat oraz sok z pomarańczy. Przekładamy do 4 silikonowych foremek

Symfonia Smaków
Shake porzeczkowo-melonowy 178

"Jak to jest, że gdy człowiek ma dużo wolnego, zrobi mniej, niż gdyby miał tylko 2-3 godziny do wykorzystania? Jakoś nie potrafię kreatywnie zaplanować wolnego

Słodkie Przyjemności
Dieta Aztecka - Jaśminowo-brzoskwiniowe lassi :) 159

Składniki: - 1,5 łyżeczki miodu - 3/4 szklanki ciepłej, mocnej herbaty jaśminowej - 1,5 szklanki pokrojonych w kostkę brzoskwiń (ze skórką lub bez) - 3/4 szklanki naturalnego, beztłuszczowego jogurtu greckiego - 2 łyżki stołowe nasion chia - 4-6 kostek lodu Rozpuść miód  w ciepłej herbacie, a następnie schłodź płyn w lodówce. Miksuj w blenderze wszystkie składniki do uzyskania gładkiej konsystencji. Uwaga

Zdrowie na języku :P
Miodowo-ziarenkowy raj 175

bez. Jako samodzielny deser pobudzający zmysły, jako dodatek...jako inicjacja...jak wolicie... Składniki -espresso mocne z ekspresu lub z moka -ok.2 kulek lodów karmelowo-orzechowych, gdyż te zawierają drobinki orzecha arachidowego -łyżecza Cynamonowego Raju od Ziarenkowo- prażonych ziarenek najwyżeszj jakości -podkarpacki miód spadziowy ChNP -sos do deserów bezalkoholowy Przygotuj espresso. Musisz je schłodzić.  Wyjmij lody

Z Kuchni Do Kuchni
Wpływ reklamy na smak lodów 217

Coś ostatnio niesystematyczna jestem... Chyba to ten czerwiec tak na mnie działa: słonko, ciepło, wyjść się z domu chce. W środę skończyłam pisać egzaminy, więc teraz

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania