lody z bezami - 500 przepisów (strona:4/34)

Lody jogurtowe z musem jeżynowym 172

foremek jogurt z zimnym musem jezynowym.Foremki na 5-6 godzin ,najlepiej na cala noc umiescic w zamrazarce przygotowac kubeczek z goraca woda.Po zanurzeniu foremki z lodem na chwile w kubeczku bez trudu wyjmiemy loda z foremki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Granita z bzu. Jak zjeść zapach? 259

lata zamrażam. Tylko czy zapach da się zamrozić? Ależ tak!   I to prostsze niż może się wydawać.  Granita z dzikiego bzu smakuje tak, jak pachnie bez.  Białe kryształki lodu rozpływają się na podniebieniu uwalniając najpiękniejszy kwiatowo-cytrusowy aromat. Jest delikatna jak jego białe kwiatki i cudownie rześka, jak jego niespotykany zapach.  Od kliku dni zjadam(...)zapach codziennie... GRANITA Z BZU  Inspiracją do tego przepisu była granita, jaką zobaczyłam w książce Julie Biuso "Lato bez końca" i oczywiście zakochałam się w pomyśle na takie zaczarowanie bzu. Jak pisze Julie granita to "mrożony puchar puszystego, aromatycznego lodu" i chyba nie można tego deseru nazwać lepiej. Moją granitę zrobiłam zupełnie inaczej, przede wszystkim rezygnując z cukru

KUCHARNIA
Bananowy deser lodowy 211

więc czemu by nie zrobić pierwszych w tym sezonie lodów? Banany zmiksowane z mlekiem ryżowym, a tym, bardziej z dodatkiem wanilii, do złudzenia przypominają mi tradycyjne lody. I bez żadnych dodatków są pyszne, ale dla chętnych podaję szybki przepis na sos czekoladowy.  Banany, po wyjęciu z zamrażarki i zmiksowaniu z mlekiem zachowują konsystencję lodów(...)Banany wraz z mlekiem ryżowym oraz wydrążonymi nasionami wanilii zmiksuj na wysokich obrotach. Za pomocą łyżki do lodów napełnij pucharki i włóż je na chwilę do zamrażarki.  Przed podaniem sos delikatnie podgrzej, polej nim lody. Końcową dekorację w postaci prażonych migdałów, a tym bardziej świeżych owoców uważam za dobry pomysł.  4 małe lub 2 duże

Roślinna - blog wegański
Włoskie bezy z kremem kiwi 193

cytrynowe. Nie byłabym sobą, gdybym nie skorzystała z okazji i nie wypróbowała przepisu jeszcze w inny sposób.  Moja kuchnia zawsze jest pełna eksperymentów i ciekawych pomysłów. Część bezy, z której zrobiłam ciepłe lody… upiekłam i zrobiam włoskie bezy z kremem kiwi. Pomysł na sam krem zaczerpnęłam od Sandry z bloga Ooomnomnomnom! Wykonanie – z moimi modyfikacjami

mojewypiekiinietylko
Igloo bezowe z owocami. 179

Igloo meringue with fruit. Składniki. 2 białka 100 g cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 4 gałki lodów Owoce sezonowe Wafle Wykonanie. Z wafli

Kulinarny karnet Christophera
Lody miętowo-czekoladowe 150

się z lodami. Uwielbiam je, nie ważny smak, wszystkie są pyszne! Postanowiłam dziś poczęstować Was jednym z nich. Dziś domowe lody miętowo-czekoladowe przygotowywane bez maszynki do lodów, choć spokojnie można przygotować je również i tak ;) To co, ktoś ma ochotę? Mój eM. zje je dziś na pewno ;) Obchodzi swoje 23 urodziny, a to będzie

Słodkie Przyjemności
Syrop bazyliowy 177

ostatnio zakochałam się  w bazylii i odkrywam jej smak w wersji na  słodko. Na blogu pojawiła się ostatnio bazyliowa panna cotta z poziomkami , domowe lody bazyliowe bez jajek i lemoniada bazyliowa. Dziś zapraszam na syrop bazyliowy. Póki co przetestowałam go jako napój rozcieńczony zimną wodą. I myślę do jakiego dania by go jeszcze wykorzystać... ? A może

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekane jabłka 140

absorbujący czas Mężczyźni... Dobrze, że mniejszy Mężczyzna rośnie ;) To i będzie coraz bardziej absorbował mój czas;) Mimo tego proponuję pyszny, bardzo szybki i zdrowy deser. Można go podać z lodami (i wtedy jest już mniej zdrowy) lub sam ;)Porcja przeznaczona jest dla 4 osób ;) Zapiekane jabłkaSkładniki:6 dużych jabłekgruszkaorzechy włoskiepłatki owsianerodzynki4 łyżeczki lipowego miodu  Przygotowanie:Przygotować(...)nich układamy gruszkę, posypujemy płatkami owsianymi, posiekanymi orzechami włoskimi i rodzynkami. Całość polewamy łyżką miodu.Całość zapiekamy w 180 stopniach przez 15 minut.Można je podawać z gałką lodów lub bez ;)Obie te wersje są przepyszne ;)Szybki i zdrowy deser dla całej rodziny

Lawendowe Niebo
KoktajLOVE: Koktajl Secret Diary 185

wymyśliłam, a 'wzięłam' z książki 'Koktajle 1001 Przepisów' :)Koktajl o pięknym, pudrowym kolorze, gęsty, syty i kremowy- dzięki dodatkowi mleczka kokosowego.Śmiało można zaserwować na śniadanie (wtedy bez dodatku lodu, z ryżem bądź makaronem), albo jako wersja chłodząca w upalne dni- z kostkami lodu.1 porcja:* banan- 1 szt.* truskawki- 120 g* mleczko kokosowe- 50 ml* kostki lodu- 2 szt.Pokrojonego banana

Kraina Miodem Płynąca
Sorbet truskawkowy 182

Sorbet to deser lodowy bez mleka. Głównym składnikiem są owoce, dziś polecam truskawki a dla lepszej konsystencji dodajemy banany. Składniki: szklanka truskawek 2 banany łyżeczka glukozy

prawdziwe jedzenie
Naleśniki z brzoskwiniami 206

dania na słodko, pomimo braku dodawania białego, niezdrowego cukru. Do tego kleks bitej śmietany lub odrobina lodów śmietankowych/waniliowych i jesteśmy w raju :) Polecam wszystkim łasuchom. Danie bez śmietany i lodów świetne dla dzieci. Składniki: (2-3 porcje) 4 dojrzałe brzoskwinie 3 łyżeczki miodu 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki masła 1/4 łyżeczki cynamonu 2 goździki

Moja Delicja
Kiwi na patyku - bomba witaminowa,najprostsze lody 166

Cudownie orzezwiajace lody to najskuteczniejsza ochloda w czasie upalnych dni lata.Dzisiejszym lodom nie oprze sie nikt.Malokaloryczne,bezmleczne,bezjajeczne,bez krecenia,bez mieszania,niezwykle proste do przygotowania.Masz juz na nie ochote? Dzisiejsze lody sa jednoskladnikowe - jest to zamrozone puree z kiwi,jednak bez dodatku wody,takze sorbetem tez nie sa.Jedyne co potrzebujesz to owoce kiwi(...)foremki.Do lodow wybierz dojrzale owoce,a obejdzie sie bez dodatku cukru.Zapraszam na super orzezwiajace w zielonym, energetyzujacym kolorze lody na patyku.Skladniki na 4 foremki:6 dojrzalych owocow kiwiWykonanie:owoce umyj,obierz ze skorki,odloz 4 plasterkizmiksuj blenderemna boku foremki uloz po plasterku kiwi,napelnij foremki zmiksowanym pureewstaw do zamrazarki na 4-5 godzin,a najlepiej na cala noclody

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lody rabarbarowe 174

rozważnie i postanowiłam je z robić z przepisu z bloga Co do jedzenia. Lody były robione bez maszynki. Wyszły rewelacyjne ! Do tej pory nie próbowałam nigdy lodów rabarbarowych, teraz na stałe wejdą do mojego lodowego menu ! Lody rabarbarowe Składniki na 2 litry lodów: 500 g rabarbaru, pokrojonego w kostkę150 ml cukru½ l śmietanki

Kulinarne przygody Gatity
You sexy thing! Figi, lody. Ostro i pieprznie. I kiedy przypada Piąta Pora Roku? 182

kolorowym pieprzem. Zwolennikom ostrej jazdy nie muszę nawet polecać, by lody dodatkowo oprószyli świeżo mielonym pieprzem - mrauuuu LODY Z KOLOROWYM PIEPRZEM /trzyskładnikowe, bez użycia maszynki do lodów, przepis własny/ 4 szklanki śmietany kremówki 420 ml mleka słodzonego skondensowanego kolorowy pieprz – do smaku, gruboziarnisty W misce ubić śmietanę aż zacznie nabierać objętości. Odstawić. W oddzielnym

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania