pieczarkami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ostudzony farsz nakładać do wątróbki, spinać wykałaczkami. Panierować wątróbkę w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Wątróbka powinna być lekko krwista. Na samym końcu wątróbkę opruszyć solą i pieprzem. Podawać do pieczywa lub z ziemniakami. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return
Kuchnia Danusiżółty -100 g serek śmietankowy topiony - 1 szt tłuszcz do smażenia koperek pokrojony -2 łyżki sól, pieprz, bazylia, oregano i przyprawa kebab-gyros PRZYGOTOWANIE: Kalafiora i brokuły lekko podgotować w osolonym wrzątku. Ryż ugotować na sypko. Podgotowane warzywa odcedzić na durszlaku. Filet z kurczaka umyć, osączyć, pokroić w kostkę. Przesmażyć mięso na tłuszczu z przyprawą kebab-gyros. SOS Serek topiony
Kuchnia Danusiprzyprawa do kurczaka sól i pieprz olej rzepakowy do smażenia jajko -1 szt mąka bułka tarta NADZIENIE banany - 2 szt PRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka podzielić na 4 porcje. Rozbić lekko mięso uważając by go nie podziurawić. Filety oprószyć przyprawą do kurczaka. Banany obrać, pokroić na połowę. Na każdym filecie ułożyć połówkę banana, zwinąć w roladkę. Jajko roztrzepać widelcem z solą
Kuchnia DanusiRzepakowego SKŁADNIKI: 1 pierś z kurczka podwójna 16 śliwek suszonych sól i pieprz tłuszcz do smażenia jajko - 1 szt mąka - 2 łyżki bułka tarta - 3 łyżki PRZYGOTOWANIE: Piersi lekko pobić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym filecie ułożyć po cztery suszone śliwki i zwinąć jak krokiety w roladki. Następnie panierować roladki w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć
Kuchnia Danusiłyżki masy serowej i włożyć do lodówki do zastygnięcia. Masę serową wylać do blachy, odstawić do lodówki. WIERCH CIASTA Galaretki truskawkowe rozpuścić w nieco mniejszej ilości wody, odstawić do lekkiego stężenia. Odłożoną masę serową pokroić na kawałki. Na masę serową wylać połową galaretki, zastudzić. Następnie na galaretce ułożyć kawałki masy i wiśnie, zalać pozostałą galaretką. Odstawić na 3 godz
Kuchnia Danusitalerz dodać rozpuszczoną margarynę i kakao, zagnieść masę. Wyłożyć masę na deseczkę. Ser zmiksować blenderem z cukrem na gładką masę. Następnie galaretkę rozpuścić w gotowanej wodzie odstawić do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, ostudzoną dodać do śmietany zmiksować. Masę serową wyłożyć na masę migdałową, odstawić do lodówki do stężenia. Wyjąć masę serową z lodówki i za pomocą
Kuchnia Danusidodać żelatynę , dokładnie zmiksować. Na blasze ułożyć biszkopty, wylać masę serową, włożyć na chwilę do lodówki. Następnie na masie położyć biszkopt. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia. Truskawki umyć, osączyć, przekroić wzdłuż na połowę . Na biszkopcie ułożyć połówki truskawek, zalać galaretką. Odstawić ciasto do lodówki do całkowitego stężenia . (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName
Kuchnia Danusitruskawki tłuszcz do formy KRUSZONKA margaryna - 0,5 kost cukier - 0,5 szkl mąka - 250 g cukier puder do posypania ciasta PRZYGOTOWANIE: Do rondelka wlać pół szklanki mleka, lekko podgrzać. Drożdże rozmieszać ciepłym mlekiem odrobiną cukru i 3 łyżkami mąki, przygotować rozczyn i odstawić do wyrośnięcia. Następnie gdy podwoi objętość dodać pozostałe składniki i rozpuszczoną i ostudzoną margarynę. Ciasto wyrobić
Kuchnia Danusigalaretka niebieska - 1 opak galaretka - truskawkowa - 1 opak truskawki posypka cukierkowa banany - 2 szt PRZYGOTOWANIE: Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, tylko z mniejszą ilością wody, odstawić do lekkiego stężenia. Banany obrać, pokroić w plastry. Truskawki umyć, osączyć, oszypułkować, pokroić w kostkę. Mleko dobrze schłodzone przelać do wysokiego naczynia, wsypać bitą śmietanę, miksować przez 3 minuty. Do pucharków
Kuchnia Danusiśmietaną, dodać olej , jajka, dokładnie zmiksować. Następnie cukier i cukier waniliowy, wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia, dodać do masy jogurtowej ostrożnie wymieszać. Wsypać jagody do ciasta i lekko łyżką zakręcić ciasto. Formę na muffiny wysmarować tłuszczem i wyłożyć 3/4 ciasta do foremek. Nagrzać piekarnik do 180 stop.Włożyć foremkę z ciastem do piekarnika i piec ok. 25 minut
Kuchnia Danusipołowę, do jednej części dodać kakao, wymieszać. Blachę o wymiarach (23 x40) wysmarować tłuszczem, wylać białe ciasto, a następnie ciasto z kakao. Na cieście ułożyć owoce. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec około 45 minut w 180 stop (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js
Kuchnia Danusizagotować. Pozostały sok wymieszać z 3 budyniami, wlać na gotujący się sok, mieszać do zagotowania i zgęstnienia budyniu. MASA ŚMIETANKOWA Obie galaretki rozpuścić w 1 szkl wody, odstawić do lekkiego stężenia. Śmietanę schłodzoną ubić, dodawać po łyżce galaretki, ubijać do stężenia masy. Na upieczony i ostudzony biszkopt, wylać gorący budyń, ostudzić. Na ostudzony budyń wyłożyć masę śmietankową, włożyć do lodówki
Kuchnia Danusidodać niewielką ilość wody, postawić na ogniu, doprowadzić do rozpuszczenia się żelatyny (nie gotować) Ostudzić żelatynę, dodać do sera, zmiksować. Galaretki rozpuścić w 750 ml gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Masę serową wyłożyć na biszkopty, na serze ułożyć czerwoną porzeczkę i zalać galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName
Kuchnia Danusisól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Brokuły i kalafiora gotować w osolonej wodzie do miękkości. Osączyć warzywa na sicie. Filety umyć, osączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić mięso na 4 porcje,lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć filety solą i pieprzem. Następnie na każdym filecie ułożyć po dwie różyczki kalafiora i brokuła, zwinąć filety w roladki. Obtaczać roladki w mące , zanurzać je w roztrzepanym jajku
Kuchnia Danusimasy jajecznej, wymieszać łyżką. Następnie mieszając masę, wlewając cienkim strumieniem olej, dodać mak, dokładnie wymieszać. Do ciasta wrzucić jabłka, wymieszać. Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy. Piec w lekko nagrzanym piekarniku do 35 minut w 180 stop. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id
Kuchnia Danusi