lekka - 5765 przepisów (strona:107/385)

Filety drobiowe z serem i kurkami 214

jajka -2 szt mąka -2 łyżki bułka tarta tłuszcz do smażenia koperek świeży -2 łyżki PRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka przekroić na pół, aby z dwóch filetów były 4 kotlety. Lekko mięso pobić tłuczkiem do mięsa. Każdego fileta oprószyć solą i pieprzem. Kurki umyć, osączyć, większe pokroić. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na tłuszczu. Na patelnię wyłożyć kurki, dusić do miękkości. Wymieszać

Kuchnia Danusi
Sernik z jagodami 258

niewielkiej ilości wody,  dodać  do jagód. PRZEŁOŻENIE CIASTA:  Ciasto  masa serowa  masa jagodowa  ciasto  wierzch ciasta posypać cukrem pudrem.  Można też lekko wierzch ciasta posmarować masą jagodową i posypać cukrem (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml

Kuchnia Danusi
Wątróbka faszerowana pieczarkami 151

pieczarkami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ostudzony farsz nakładać do wątróbki, spinać wykałaczkami. Panierować wątróbkę w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Wątróbka powinna być lekko krwista. Na samym końcu wątróbkę opruszyć solą i pieprzem. Podawać do pieczywa lub z ziemniakami. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return

Kuchnia Danusi
Zapiekanka brokułowo-kalafiorowa 213

żółty -100 g serek śmietankowy topiony - 1 szt tłuszcz do smażenia koperek pokrojony -2 łyżki sól, pieprz, bazylia, oregano i przyprawa kebab-gyros PRZYGOTOWANIE: Kalafiora i brokuły lekko podgotować w osolonym wrzątku. Ryż ugotować na sypko. Podgotowane warzywa odcedzić na durszlaku. Filet z kurczaka umyć, osączyć, pokroić w kostkę. Przesmażyć mięso na tłuszczu z przyprawą kebab-gyros. SOS Serek topiony

Kuchnia Danusi
Roladki drobiowe z bananami z dodatkiem Oleju Rzepakowego 208

przyprawa do kurczaka sól i pieprz olej rzepakowy do smażenia jajko -1 szt mąka bułka tarta NADZIENIE banany - 2 szt PRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka podzielić na 4 porcje. Rozbić lekko mięso uważając by go nie podziurawić. Filety oprószyć przyprawą do kurczaka. Banany obrać, pokroić na połowę. Na każdym filecie ułożyć połówkę banana, zwinąć w roladkę. Jajko roztrzepać widelcem z solą

Kuchnia Danusi
Roladki drobiowe ze śliwką z dodatkiem Oleju Rzepakowego 156

Rzepakowego SKŁADNIKI: 1 pierś z kurczka podwójna 16 śliwek suszonych sól i pieprz tłuszcz do smażenia jajko - 1 szt mąka - 2 łyżki bułka tarta - 3 łyżki  PRZYGOTOWANIE: Piersi lekko pobić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym filecie ułożyć po cztery suszone śliwki i zwinąć jak krokiety w roladki. Następnie panierować roladki w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć

Kuchnia Danusi
Sernik na zimno 192

łyżki masy serowej i włożyć do lodówki do zastygnięcia. Masę serową wylać do blachy, odstawić do lodówki. WIERCH CIASTA Galaretki truskawkowe rozpuścić w nieco mniejszej ilości wody, odstawić do lekkiego stężenia. Odłożoną masę serową pokroić na kawałki. Na masę serową wylać połową galaretki, zastudzić. Następnie na galaretce ułożyć kawałki masy i wiśnie, zalać pozostałą galaretką. Odstawić na 3 godz

Kuchnia Danusi
Deser serce na zimno 191

talerz dodać rozpuszczoną margarynę i kakao, zagnieść masę. Wyłożyć masę na deseczkę. Ser zmiksować blenderem z cukrem na gładką masę. Następnie galaretkę rozpuścić w gotowanej wodzie odstawić do lekkiego stężenia. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, ostudzoną dodać do śmietany zmiksować. Masę serową wyłożyć na masę migdałową, odstawić do lodówki do stężenia. Wyjąć masę serową z lodówki i za pomocą

Kuchnia Danusi
Biszkoptowe z serem i galaretką 193

dodać żelatynę , dokładnie zmiksować. Na blasze ułożyć biszkopty, wylać masę serową, włożyć na chwilę do lodówki. Następnie na masie położyć biszkopt. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia. Truskawki umyć, osączyć, przekroić wzdłuż na połowę . Na biszkopcie ułożyć połówki truskawek, zalać galaretką. Odstawić ciasto do lodówki do całkowitego stężenia . (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Drożdżowiec z truskawkami 121

truskawki tłuszcz do formy KRUSZONKA margaryna - 0,5 kost cukier - 0,5 szkl mąka - 250 g cukier puder do posypania ciasta PRZYGOTOWANIE: Do rondelka wlać pół szklanki mleka, lekko podgrzać. Drożdże rozmieszać ciepłym mlekiem odrobiną cukru i 3 łyżkami mąki, przygotować rozczyn i odstawić do wyrośnięcia. Następnie gdy podwoi objętość dodać pozostałe składniki i rozpuszczoną i ostudzoną margarynę. Ciasto wyrobić

Kuchnia Danusi
Deser z truskawkami 351

galaretka niebieska - 1 opak galaretka - truskawkowa - 1 opak truskawki posypka cukierkowa banany - 2 szt  PRZYGOTOWANIE: Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, tylko z mniejszą ilością wody, odstawić do lekkiego stężenia. Banany obrać, pokroić w plastry. Truskawki umyć, osączyć, oszypułkować, pokroić w kostkę. Mleko dobrze schłodzone przelać do wysokiego naczynia, wsypać bitą śmietanę, miksować przez 3 minuty. Do pucharków

Kuchnia Danusi
Muffiny jogurtowe z jagodami 187

śmietaną, dodać olej , jajka, dokładnie zmiksować. Następnie cukier i cukier waniliowy, wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia, dodać do masy jogurtowej ostrożnie wymieszać. Wsypać jagody do ciasta i lekko łyżką zakręcić ciasto. Formę na muffiny wysmarować tłuszczem i wyłożyć 3/4 ciasta do foremek. Nagrzać piekarnik do 180 stop.Włożyć foremkę z ciastem do piekarnika i piec ok. 25 minut

Kuchnia Danusi
Ciasto kakaowe z truskawkami 198

połowę, do jednej części dodać kakao, wymieszać. Blachę o wymiarach (23 x40) wysmarować tłuszczem, wylać białe ciasto, a następnie ciasto z kakao. Na cieście ułożyć owoce. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec około 45 minut w 180 stop (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js

Kuchnia Danusi
Ciasto Shrek 364

zagotować. Pozostały sok wymieszać z 3 budyniami, wlać na gotujący się sok, mieszać do zagotowania i zgęstnienia budyniu. MASA ŚMIETANKOWA Obie galaretki rozpuścić w 1 szkl wody, odstawić do lekkiego stężenia. Śmietanę schłodzoną ubić, dodawać po łyżce galaretki, ubijać do stężenia masy. Na upieczony i ostudzony biszkopt, wylać gorący budyń, ostudzić. Na ostudzony budyń wyłożyć masę śmietankową, włożyć do lodówki

Kuchnia Danusi
Sernik z czerwoną porzeczką 166

dodać niewielką ilość wody, postawić na ogniu, doprowadzić do rozpuszczenia się żelatyny (nie gotować) Ostudzić żelatynę, dodać do sera, zmiksować. Galaretki rozpuścić w 750 ml gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Masę serową wyłożyć na biszkopty, na serze ułożyć czerwoną porzeczkę i zalać galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania