kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:286/456)

Kurczę pieczone z warzywami 142

słuchania mamo mamoooo kość ,to ma kość... Dlatego wybrałam mięso z nogi i już. Jest delikatne, a dobrze zamarynowane – soczyste! Jest to obiad, który sam się robi. Składniki -mięsko z kurczaka -porcja mrożonych warzyw- u mnie brokuł, kalafior,marchewka -papryka czerwona np. -oliwa z oliwek -tarty parmezan -vinaigrette Monini - suszone pomidory - Zioła Małgorzaty Skworcu - Karahi Chicken Masala Skworcu Mięso umyłam,zalałam(...)oliwą jak wolicie. Dodałam zamrożone warzywa.Paprykę. Posypałam ziołami Małgorzaty i szczyptą karahi chicken masala.Dodałam paprykę. Pokropiłam dość obficie winegretem. Posypałam tartym parmezanem. Zamknęłam pokrywę i ...do piekarnika! Na około godzinę. Po upływie tego czasu wyłożyłam na talerze. Mięso było mięciutkie, soczyste i aromatyczne. Całość ubogaciłam sosem  kebab-gyros łagodny Folwark Dzieci kochają go  do wszystkiego! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Zapiekanka z kurczakiem, cukinią i kurkami / Chicken, zucchini and chanterelles casserole 240

pieprzem, pokrój w 1 cm paski, po czym ułóż je w naczyniu do zapiekania o wielkości około 25×20 cm. Odciśnij soki z cukinii i rozłóż ją na kurczaku, a na niej pokrojone pomidory. Rozgrzej średnią patelnie na dużym ogniu, włóż grzyby i smaż przez około 2-3 minuty. Następnie dodaj cebulę i masło do patelni, dopraw solą(...)sosu wymieszaj wszystkie jego składniki i dopraw solą i pieprzem. Zalej nim grzyby i posyp zapiekankę startą mozzarellą. Przykryj naczynie folią aluminiową i włóż do nagrzanego do 200 oC piekarnika. Piecz przez około 45 minut, po czym zdejmij folię, zmniejsz tempertaurę do 180 oC i piecz kolejne 10-15 minut, do ładnego zarumienienia. Smacznego! Chicken, zucchini and chanterelle casserole

karmelowy
Kurczę pieczone z warzywami 177

słuchania mamo mamoooo kość ,to ma kość... Dlatego wybrałam mięso z nogi i już. Jest delikatne, a dobrze zamarynowane – soczyste! Jest to obiad, który sam się robi. Składniki -mięsko z kurczaka -porcja mrożonych warzyw- u mnie brokuł, kalafior,marchewka -papryka czerwona np. -oliwa z oliwek -tarty parmezan -vinaigrette Monini - suszone pomidory - Zioła Małgorzaty Skworcu - Karahi Chicken Masala Skworcu Mięso umyłam,zalałam(...)oliwą jak wolicie. Dodałam zamrożone warzywa.Paprykę. Posypałam ziołami Małgorzaty i szczyptą karahi chicken masala.Dodałam paprykę. Pokropiłam dość obficie winegretem. Posypałam tartym parmezanem. Zamknęłam pokrywę i ...do piekarnika! Na około godzinę. Po upływie tego czasu wyłożyłam na talerze. Mięso było mięciutkie, soczyste i aromatyczne. Całość ubogaciłam sosem  kebab-gyros łagodny Folwark Dzieci kochają go  do wszystkiego! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Nóżki drobiowe w miseczce ryżowej z ciecierzycą 181

Porcja dla 2 osób Dzień wcześniej namaczamy ciecierzycę. Ciecierzycę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy. Do nóżek robimy marynatę – 2 łyżki oleju, 2 łyżki śmietany, przyprawę do kurczaka, majeranek, paprykę i 2 ząbki czosnku łączymy ze sobą. Z nóżek wyciągamy kości i nóżki wkładamy do marynaty na ok. godzinę a najlepiej na całą noc. Na rozgrzany olej(...)szpinak i podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. Zamarynowane nóżki rozkładamy i smarujemy szpinakiem. Na szpinak układamy polędwiczkę i zawijamy roladkę którą wkładamy w siateczkę. Tak przygotowane roladki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 140 stopni i pieczemy 90 minut. W między czasie gotujemy ryż. Pod koniec pieczenia nóżek zajmujemy się ciecierzycą i sosem orientalnym. Na patelni rozpuszczamy masło (2 łyżki

Kuchenne Wariacje
Roladki z kurczaka z marchewką. 161

patelni topimy masło i dodajemy curry, mieszamy i smażymy słupki marchwi przez ok. 5 min, aż będą miękkie.   Na jednym z boków cienkiego filetu z kurczaka układamy ok. 3 kawałeczki obsmażonej marchwi i ciasno zawijamy  kopertą, aby powstała nam roladka.   Następnie w malutkiej miseczce rozmącamy jajko. Roladki obtaczamy w cienkiej warstwie mąki, następnie zanurzamy(...)patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na średnim ogniu przez ok. 3 min z każdej strony roladki. Następnie przekładamy je do brytfanki i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20 min.  Roladki serwujemy z chrupiącymi, pieczonymi ziemniaczkami i surówką. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Kurczak z cukinią i suszonymi pomidorami 191

łyżeczki wymieszanych razem:  kolendry, mielonej słodkiej lub ostrej papryki, mielonego kminu rzymskiego, suszonej mięty, mielonego chili, 1 roztarty ząbek czosnku) sól i pieprz do smaku Mięso z kurczaka oprószyć  mocno przyprawami i podsmażyć na patelni  (jeśli będziemy gotować w wolnowarze lub w garnku do tajinu, to nie ma takiej konieczności) Posiekać drobno cebulę,  obsmażyć i dodać(...)mięsa. Paprykę i pomidory pokroić w cienkie paski, dodać do mięsa. Mięso wymieszać z warzywami, dodać resztę Harissy (jeśli została),  W wolnowarze lub tajinie podlać wodą. Czas gotowania piekarnik - około 1,5 godziny przy temperaturze 180 stopni. Pieczemy w rękawie ! wolnowar - 5 godzin na poziomie "Low" lub 3 godziny na poziomie „High”. garnek do tajinu - około 5-6 godzin

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Bułka pita – idealny Kebab! 371

Możesz również polubić ten przepis. Składniki: 250 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 2/3 szklanki wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oleju 1/2 łyżeczki cukru Wnętrze: kapusta pekińska kurczak smażony w przyprawie kebab – gyros pomidor kukurydza sos lub Sałatka kebab Przygotowanie: Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie, dodajemy cukier i połowę mąki . Gdy drożdże zaczną pracować dodajemy resztę mąki(...)podwoiło swoją objętość (ok 1h). Aby nie zaschło, przykrywamy je mokrą ściereczką. Gdy ciasto wyrośnie, chwilę je wyrabiamy i formujemy okrągłe placki o grubości ok 1 cm. Pieczemy w piekarniku rozgrzany do temperatury 220 stopni, ok 5 minut. Jeszcze ciepłe pity przekrawamy i wypełniamy.. np. Sałatką kebab – gyros .   Post Bułka pita – idealny Kebab! pojawił się poraz

Za drzwiami kuchni
Empanadillas: Post Scriptum 200

szybciej się przypiekają, trzeba zatem smażyć tylko kilka naraz, by nadążyć z ich odwracaniem i zdejmowaniem z patelni.  W wersji z masłem zdecydowanie bardziej polecam ich upieczenie w piekarniku.  Prezentowane poniżej propozycje nadzienia traktujcie jako punkty wyjścia - dodajcie swoje ulubione przyprawy, składniki, zioła. Najfajniejsze jest to, że empanadillas naprawdę zostawiają nam spore pole do popisu i eksperymentowania(...)tuńczykiem , bowiem kiedy robiłam poprzednie wersje nie prowadziłam jeszcze bloga, a idea fotografowania dań w coraz gęstszej atmosferze zniecierpliwienia zgłodniałych domowników była mi zupełnie obca:) Zapraszam!  EMPANADILLAS Z KURCZAKIEM I BRZOSKWINIAMI / MORELAMI 2 łyżki oleju 1 drobno posiekana cebula 50 dag pokrojonej drobniutko piersi z kurczaka 10 dag brzoskwiń z zalewy, drobno posiekanych (można zastąpić suszonymi morelami, wcześniej namoczonymi

KUCHARNIA
Pomysł na soczystą pierś na obiad 383

szybki i smaczny był dziś mój pomysł na obiad.Składniki : Podwójna pierś kurczaka 8 plastrów boczku ( najlepiej parzonego ) 2 kawałki sera ( grubości na zdjęciu ) 50 ml oliwy przyprawa do kurczaka ( ew. papryka słodka, chilli, z. prowansalskie, czosnek )  Przygotowanie :Pierś dzielę na 2 połówki, polędwiczki odcinam. Połówki piersi nacinam tak aby powstały kieszonki. Całość przekładam do misy z marynatą ( olej(...)sera nadziewam oba kawałki filetu i możliwie ciasno zawijam w plastry boczku( możecie wspomóc się wykałaczkami ). Polędwiczki owijam tylko boczkiem i razem z piersiami wkładam do rozgrzanego do 180oC piekarnika  na ok 40 minut.Podałem z ziemniaczkami i młodą kapustą.Polecam

Mechanik w kuchni
ŚLIMACZKI/PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA – 2 zł 649

paszteciki wyglądają na misterne, bardzo łatwo je zrobić. Zasmakują nawet mięsożercom, bo feta załatwi sprawę braku białka Jeśli komuś nadal za mało, może dodać kilka plasterków szynki lub podsmażonego kurczaka. UWAGA: na zdjęciu mamy całe 450 g opakowanie szpinaku, my użyliśmy tylko ¾ – inaczej byłoby go za dużo w stosunku do ciasta. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE(...)gałką muszkatołową, mieszamy i próbujemy czy smak nam odpowiada, pamiętając, że feta jest słona – dlatego nie wolno przesadzać z soleniem szpinaku! Zestawiamy z gazu i odstawiamy do wystygnięcia. 4. PIEKARNIK: nastawiamy go gdy szpinak już wystygnie. Temperatura 200 C, tryb góra i dół. 5. CIASTO FRANCUSKIE (1 min): > rozwijamy je na papierze, uważając aby nie popękało. 6. NAKŁADANIE FARSZU

Nerds Kitchen
Menu na tydzień: Wszystko z pieca w 2 godziny 171

noodle z boczniakami, pęczotto i jaglotto i na finał super pachnąca marokańska zupa z warzyw z chlebkiem – takie menu na tydzień przygotujesz w dwie godziny. Wystarczy dobrze rozgrzany piekarnik. Obiady na tydzień w dwie godziny Nasza dobra koleżanka – Ania, która regularnie czyta naszego bloga, zwierzyła nam się kiedyś, że choć wykorzystała już sporo naszych przepisów(...)wpisie. A menu na ten tydzień – wszystko z pieca w dwie godziny – wyglądało następująco: Niedziela – Skrzydełka buffalo chicken z pieczonymi frytkami Poniedziałek – Sałatka COBB, czyli kurczak, awokado i jajko Wtorek – Pęczotto z pieczonymi warzywami Środa – Chiński makaron długowieczności z boczniakami Czwartek – Marokańska zupa krem z pieczonych warzyw Piątek – Pieczony łosoś z warzywami

Niedzielny kucharz
Naleśniki z shoarmą z kurczaka i żółtym serem 96

podsmażamy kurczaka z cebulą.  8.   Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. 9.   Na środku naleśnika kładziemy ok. 1 łyżki sera, 1 łyżki podsmażonego kurczaka z cebulą i jeszcze posypujemy serem. 10. Boki naleśnika składamy do środka i zwijamy od dołu tworząc rulon. 11. Układamy naleśniki w naczyniu żaroodpornym i posypujemy po wierzchu serem(...)się zapiekają, przygotowujemy sos: przeciskamy czosnek przez praskę, łączymy w misce wszystkie składniki i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. 14. Naleśniki podajemy od razu po wyjęciu z piekarnika. Te, które zostaną można następnego dnia odgrzać również w piekarniku. Smacznego

Prosto z Kotła
Bezglutenowe klopsiki z brukselką i sezamem 86

dodaję sól, pieprz, oliwę papryczkę chili pokrojoną, bazylię. Mieszam w marynacie i odstawiam. Klopsiki: Pierś z kurczaka, cebulę, czosnek mielę maszynką do mięsa. Dodaję jajko, sól, pieprz, przyprawę do kurczaka, kaszę jaglaną. Mi została z poprzedniego dnia. Jeżeli gotujecie nową to około 1/4 szklanki kaszy należy ugotować. Całość mieszam.  Brukselki nacinam na krzyż i gotuję trzy minuty we wrzącej(...)postępuję z resztą. Obtaczam w migdałach z sezamem. Układam na papierze do pieczenia na blaszce. Smaruje pędzelkiem oliwą. Na tej samej blaszce układam brukselkę którą będziemy zapiekać. Piekarnik nagrzewam do temp 190 stopni i piekę około 30 minut

wesoła kuchnia
UDKA JOGURTOWO-MUSZTARDOWE 125

smaku. Dobrze jest zamarynować udka dzień wcześniej, gdyż im dłużej leżą w marynacie, tym mięso jest bardziej delikatne i aromatyczne. Świetnie smakują z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI Składniki: 8 udek z kurczaka 200 g jogurtu greckiego 4 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki musztardy delikatesowej sól, pieprz Wykonanie: Marynata: Jogurt grecki mieszamy z musztardą francuską oraz delikatesową. Dodajemy sól i pieprz. Całość mieszamy(...)wszystkie udka zostały nią oblepione. Miskę zakrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia udka w marynacie jogurtowej wykładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 55-60 min., bez przykrycia. Następnie włączamy termoobieg i pieczemy jeszcze 10 min., aby skórka się zrumieniła

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania