Przepis na : obiad
Gnocchi [ˈɲɔkki czyt. njoki] to włoskie kluseczki ziemniaczane bardzo podobne do polskich kopytek. Podawane z gęstym sosem szpinakowym i fetą stanowią prosty przepis na szybki i smaczny obiad. Składniki na gnocchi są w zasadzie identycznie jak na kopytka, choć wiele osób robiąc polskie kopytka nie dodaje do ciasta jajka, natomiast gnocchi bezwzględnie go wymagają. Do robienia włoskich kluseczek użyjcie starych ziemniaków, młode są zbyt wodniste. Same ziemniaki możecie również upiec w piekarniku, nakłuwając ich powier... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...