Przepis na : obiad
Butter chicken, dosłownie kurczak maślany, to niezwykle aromatyczne danie kuchni indyjskiej. Połączenie soczystego mięsa z kurczaka i kremowego, aksamitnego sosu zachwyca korzenną nutą Garam Masala i przebijającym się aromatem masła orzechowego. Danie idealne na jesień i zimę, choć i w ciepłe dni znajdzie swoich amatorów. Jeśli macie ochotę na aromatyczny i rozgrzewający obiad, zwłaszcza na chłodniejsze dni, to butter chicken będzie idealnym rozwiązaniem. Te indyjskie curry wyróżnia wyjątkowo soczysty kurc... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...