Przepis na : obiad
Nie wiem czy to zima tak na mnie działa czy może jakieś szalejące hormony, ale ostatnio dużo większą ochotę mam na mięso niż na słodkości ( tak tak – mówię to ja! :D ) Dziś mam dla Was przepis na pysznego i soczystego kurczaka zapiekanego w marynacie miodowo-cytrynowej. Jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i imprezowe danie na ciepło! Śmiało możecie przygotować tak zarówno całe udka, jak i podudzia czy też filet. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * podudzia z kurczaka – 6 szt * miód prawdziwy wiel... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...http://ostra-na-slodko.pl/