kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:292/456)

Piersi z kurczaka pieczone z ziemniakami i papryką. Szybkie danie 2w1 z piekarnika. 288

ziemniaków dodaję pokrojone w paseczki papryki, 3-4 łyżki oleju i wszystkie przyprawy. Całość dokładnie mieszam ( najlepiej przy pomocy rąk ). Odstawiam na chwilkę.W między czasie piersi z kurczaka oczyszczam ze zbędnych błonek czy żyłek, każdą z nich kroję wzdłuż na pół tak aby powstały dwa płaty. Ziemniaki z papryką wyjmuję z naczynia, przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia(...)oleju i przypraw, przekładam do niej pokrojone mięso i dokładnie każdy kawałek w niej obtaczam. Tak przygotowane piersi układam na blaszce pomiędzy ziemniakami i papryką. Całość wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę 40-45 minut w 170 stopniach z termoobiegiem. Kiedy ziemniaki są chrupiace, a mięso zarumienione, ale jeszcze soczyste potrawa jest gotowa. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Filet z piersi kurczaka, pieczony w rękawie 163

Kruche, delikatne i soczyste drobiowe mięso.     Składniki: -duży, podwójny filet z piersi kurczaka (u nas ok. 1 kg) -solanka:               1,5 l wody               7 dkg soli               po kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu, kolendry (stłuczone(...)wkładamy do niej filety. Mięso płuczemy bieżącą, zimna wodą i osuszamy. Miód, olej i paprykę mieszamy i smarujemy filety. Wkładamy do rękawów do pieczenia, zawiązujemy, nakłuwamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 40 minut. Na 10 minut przed upływem czasu rozcinamy rękawy i zapiekamy. Smacznego

Maminek kulinarny
Domowe hamburgery 148

czosnku, - 2 łyżki jogurtu naturalnego (ok. 50g), - 2 bułki pełnoziarniste (ok. 120g), - przyprawy: wędzona i słodka papryka, sól,  pieprz, sok z cytryny. Sposób przygotowania 1. Mielimy filety z kurczaka z dodatkiem suszonych pomidorów. 2. Z mielonego mięsa formujemy 2 kotlety i smażymy na patelni teflonowej (bez dodatku tłuszczu), po ok. 2-3 min z każdej strony. 3. Ziemniaki obieramy(...)Przygotowujemy sos: łączymy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku z jogurtem naturalnym, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. 5. Przekrawamy bułki i wkładamy na ok. 5 min do piekarnika. 6. Paprykę kroimy w paski. 7. Na spód chrupiącej bułki kładziemy sałatę, sos, kotleta, pomidora i paprykę. Całość przykrywamy drugą częścią bułki i przekłuwamy wykałaczką. 8. Hamburgera podajemy z pieczonymi ziemniaczkami. Hamburger

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
„kebab” po mojemu 305

piersi z kurczaka, 2 torebki kardamonu, 1 łyżeczka nasion kolendry, 1 łyżeczka kuminu, sól, oliwa,   średnia kapusta pekińska 1 zielony ogórek, 1 papryka żółta lub czerwona, sól, chleb pita, 6 plasterków żółtego sera   500 ml jogurtu greckiego, sos słodko kwaśny Ogórka umyć, cienko obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Lekko posolić i wymieszać, odstawić na 15 minut(...)Przyprawy zemleć, wymieszać z solą. Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, natrzeć przyprawami i odstawić na pół godziny. Skropić oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Kapustę poszatkować. Paprykę pokroić w cienkie paski. Ogórki odcisnąć, połączyć z kapustą i papryką. Mięso ostudzić, pokroić w cienkie plasterki. Chleb pita rozciąć na rancie, włożyć do środka plasterek

królestwo garów
Roladki z kurczaka nadziewane śliwką 125

Składniki: 4 piersi z kurczaka 500 g suszonych oliwek 1 łyżka curry 1 łyżka ostrej czerwonej papryki świeżo zmielony pieprz 2 łyżki oliwy  z oliwek Przygotowanie: Mięso myjemy i oczyszczamy. Piersi ubijamy tłuczkiem lub ręką tak by mięsko stało się płaskie jak na schabowe. Nacieramy marynatą (oliwa, curry, papryka i pieprz). Odstawiamy na godzinę do lodówki. Na początek każdej(...)piersi kładziemy śliwki, tyle ile chcemy. Zawijamy dość ciasno. Całość zawijamy w folię aluminiowa tworząc tak jakby cukierka :). Mięsko zawinięte w folii trafia do piekarnika 200 stopni, góra i dół 30 minut :) Podajemy z dżemem borówkowym

ClauditteMissCooking
Tortilla z kurczakiem 390

papryki 1/2 czerownej lub białej cebuli 1/2 sałaty lodowej ulubione sosy (u mnie  sos czosnkowy  i słodko-wkaśny) 6 placków tortilli  Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić na cieńkie platerki, przyprawić solą, pieprzem i odstawić na 1 godzinę. Usmażyć. Kukurydzę ugotować, ostudzić i oskubać z ziarenek. Cebulę pokroić w pióra, pomidory w plastry, paprykę w paski(...)część warzyw, mięsa, zawinąć. W wersji na ciepło: nastawić piekanik na 180 stopni, placek posmarować sosem i położyć mięso oraz warzywa bez sałaty lodowej. Nie zawijać! Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 5-7 minut. Po wyciągnięciu w piekarnika położyć sałatę lodową, zawinąć

cooklife
Faszerowane piersi z kurczaka 382

danie nabiera delikatności.Wszystko to zapieczone w chrupiącym plastrach boczku.Ziemniaki smażone z czosnkiem niedźwiedzim to kropka nad I , której w tym przypadku nie mogło zabraknąć!SKŁADNIKI:* filet z kurczaka – 2 szt* mozzarella – 100 g* musztarda gruboziarnista ( z czerwonym winem ) – 2 łyżki* boczek wędzony ( plastry ) – 6 szt* sól* pieprz* paprykaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :Filety oczyszczamy , osuszamy.Oprószamy(...)mieszamy.Nadziewamy filety ( wypełniając dokładnie ) , a następnie spinamy długimi wykałaczkami.Owijamy 3 plastrami boczku i wkładamy do naczynia żaroodpornego lub na blachę wyłożoną folią aluminiową.Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok.25 minut.Podajemy gorące z ziemniaczkami!ZIEMNIAKI :Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki podgotowujemy kilkanaście minut , a następnie smażymy kilka minut w głębokim obficie posypując czosnkiem niedźwiedzim i szczyptą soli

Ostra na Słodko
Zapiekanka z filetami z kurczaka na puree ziemniaczano-kukurydzianym 169

bazylia1. Ziemniaki obieramy, kroimy na części i gotujemy do miękkości. Kukurydzę odsączamy z zalewy i wraz z mlekiem i czosnkiem blendujemy na gładką masę. Odstawiamy.   2. Filety z kurczaka kroimy na mniejsze części i lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem, smażymy na patelni do momentu aż przestaną być surowe. Mozarellę i pomidory kroimy w plastry. Odstawiamy. 3. Ugotowane(...)przekładamy do naczynia żaroodpornego.4. Do naczynia żaroodpornego przekładamy filety, nieco zatapiając je w puree. Przykrywamy je pokrojonymi pomidorami oraz plastrami mozarelli. Całość solimy i pieprzymy.5. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 15-20 minut

Szefowa kuchni
"Savarinki" z kurczaka z sosem tamaryndowym. 321

łyżeczka chilli jalapeno kruszonego 1/4 łyżeczki kuminu 1 łyżka wody 2 jabłka 1 łyżeczka soku z cytryny "Savarinki" - wykonanie Zagotować wodę, dodać przyprawę do dań Kucharek, włożyć piersi z kurczaka, gotować 5 minut, wyjąć, ostudzić, pokroić na kawałki. Pieczarki pokroić w ćwiartki, por w pierścionki. Pokrojone pieczarki przesmażyć na maśle z dodatkiem oleju, przyprawić solą i pieprzem, dodać pokrojony(...)pulpy, dodać śmietanę ,jajka, majonez i przyprawy. Foremki przesmarować lekko oliwą i posypać bułką tartą. Całość dobrze wyrobić ręką i napełnić foremki w których będziemy nasze "Savarinki" piekli w piekarniku. Piekarnik nagrzać do 180 - 190 oC i do gorącego wstawić  foremki. Piec 30 minut. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości użytych foremek. Podać na ciepło albo na zimno

Kulinarny karnet Christophera
Pieczona perliczka 92

boczkiem lub słoniną oraz wlać wodę lub rosół, a podczas pieczenia często polewać wytworzonym sosem. Mięso pieczonej perliczki jest delikatne i faktycznie chude, w smaku nieco bardziej wyraziste od kurczaka, ale nie tak bardzo jak kaczka lub gęś. Na pewno będziemy wyglądać kolejnej dostawy do sklepu, bo perliczka nam zasmakowała. Składniki na pieczoną perliczkę 1 perliczka 150 g wędzonego boczku(...)osuszyć, natrzeć pieprzem i solą, do środka włożyć cząstki obranej pomarańczy. Obłożyć plastrami boczku i przełożyć na blachę do pieczenia. Wlać 1 / 2 szklanki wody lub rosołu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 o C , piec z termoobiegiem około 1 godzinę 50 minut . Boczek mniej więcej po godzinie zdjąć. Perliczkę podczas całego pieczenia dość często polewać sosem, a w razie

niecodziennikpary
Kurczak zapiekany w porach 96

ogólnodostępne o każdej porze roku. Przygotowanie tej zapiekanki nie zajmie wam wiele czasu i każdemu powinna się udać!  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 400 g filetu z piersi kurczaka 1 duży por lub 2 mniejsze 100 g żółtego sera tartego majonez do posmarowania zapiekanki sól, pieprz 1 łyżka masła do posmarowania naczynia 1 łyżka oleju (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie(...)kolor. 2. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. 3. Pora pokroić w krążki. Poukładać ciasno na dnie naczynia. Następnie przełożyć podsmażone mięso. Wierzch zapiekanki posmarować dokładnie majonezem. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. na 30 minut. Następnie zdjąć przykrycie, zapiekankę posypać startym żółtym serem i zapiekać jeszcze około 15 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Zapiekane muszle z kurczakiem i brokułem 166

gęstnieć, gotujemy go do chwili uzyskania konsystencji budyniu. Ściągamy z ognia, dodajemy do niego parmezan, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.   Składamy farsz do muszli – upieczonego kurczaka rozdrabniamy, przekładamy do miski. Do niego dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki różyczki brokuła oraz połowę przygotowanego sosu. Wszystko dokładnie mieszamy i jeśli jest taka potrzeba, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy(...)się sklejać podczas gotowania. Gotującą się wodę dobrze solimy i wkładamy muszle – podgotowujemy makaron przez około 8 minut, następnie wyciągamy łyżką cedzakową na talerz.   W międzyczasie nagrzewamy piekarnik na 180°. Na dno żaroodpornego naczynia wlewamy 2 łyżki sosu i rozprowadzamy. Podgotowane muszle nadziewamy farszem – około 2 łyżeczki do każdej. Nafaszerowane, układamy w naczyniu. Na wierzch rozlewamy równomiernie

Smaczna Strona
Sałatka z pieczonym burakiem i kozim serem 206

zanadto lub ugotowaliście ją wcześniej dodajcie ją do smażącego się jarmużu na kilka minut. Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z gruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami i jakiem – sałatka kebab – sałatka brokułowa – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy(...)czerwonej cebuli – 3 ząbki czosnku – 2 garści świeżego jarmużu – sól i pieprz do smaku – 2 łyżki octu balsamicznego – 100 g koziego sera PRZYGOTOWANIE: Rozgrzej piekarnik do 180 st C. Obierz i pokrój buraka w cienkie plasterki, około 6-8 mm.Połóż plasterki buraka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz przez

nietylkopasta.pl
Drobiowe szaszłyki z kolorową papryką i kolbami kukurydzy 151

kolby kukurydzy 1 zielona papryka 1 czerwona papryka 2 cebule czerwone przyprawa do kurczaka sól pieprz Wykonanie: 1. Filet z kurczaka umyć, pokroić na 30 kawałków, oprószyć przyprawą do kurczaka. Odstawić na około 20 minut. 2.Czerwoną i zieloną paprykę pokroić na 10 kawałków. 3. Cebulę obrać i pokroić na 10  plastrów. 4. Kolby kukurydzy, ugotować al dente(...)szaszłyków według kolejności:  kukurydza, filet, cebula czerwona, filet, zielona papryka, czerwona papryka, filet, kukurydza, filet, czerwona papryka, zielona papryka, filet, cebula czerwona, filet, kukurydza. 6. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 30-35 minut. Szaszłyki również można upiec na grillu

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania