Przepis na : obiad
Składniki: 6 udźców kurczaka 50 dag pieczarek 2 łyżeczki curry 3 łyżeczki majeranku 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju roślinnego 6 łyżeczek masła sól, pieprz kilka gałązek świeżego tymianku Sposób wykonania: Umyte mięso wkładamy do dużej miski, nacieramy przyprawami, czosnkiem i olejem. Odstawiamy na kilka godzin (np. na noc). Po tym czasie dodajemy do mięsa pieczarki, mieszamy (aby grzyby pokryły się marynatą), a następnie wszystko przekładamy na dużą blachę. Dodajemy kilka ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...