Dzisiaj mamy dla Was kolejną propozycję na makaron. Tym razem jest to makaron farfalle z warzywami w sosie śmietanowym. Serdecznie zapraszamy Składniki: - 130 g makaronu kokardki
Kuchenne WariacjeZapraszamy na kolejną dawkę makaronu na naszym blogu. Bardzo lubimy makarony więc staramy się sami coś wymyśleć i tak powstał makaron z pieczarkami i porem Składniki
Kuchenne WariacjeCzas na kolejne cantuccini w naszym wykonaniu. Te ostatnie tak wszystkim posmakowały, że postanowiliśmy zrobić kolejne ale w innej wersji smakowej czyli kakaowe cantuccini z rodzynkami
Kuchenne WariacjePanna cottę robiliśmy już wiele razy więc postanowiliśmy ją wykonać również w wersji kawowej w duecie z sosem malinowy :) Prosty i szybki w przygotowaniu włoski
Kuchenne WariacjeDziś na blogu danie które powstało dzięki małej współpracy z makaronami MIĘDZYBRODZKI Oryginalnie i harmonijnie skomponowane składniki tworzą syte i szybkie danie obiadowe miłe
Wanilia i KardamonDzisiaj w poście propozycja obiadowa jak w dobrej włoskiej restauracji-oryginalnie z dedykacją dla smakoszy....Pyszna ryba podana na delikatnym makaronie z warzywami, niebanalnie i
Wanilia i KardamonŁatwo go zrobić a jeszcze łatwiej polubić…Na jednej kromce na pewno nie poprzestaniecie. Pomidory nadają mu wspaniałego aromatu a oliwki i pieprz zaostrzają jego smak
Wanilia i KardamonWłoskie ciastka z migdałami i konfiturą brzoskwiniową (źródło: kuchnialidla.pl) Poziom trudności: łatwy Ilość porcji: 15 Czas przygotowania: 2h Składniki: 220g mąki pszennej 100g migdałów blanszowanych, posiekanych
WojnaNaSmaki.plDanie popularne w kuchni całych Włoch. Na północy zwane często brodetto (dodaje się także ryby), na Sycylii często używa się krewetek. Proste i łatwe w przyrządzeniu
Bon Ton ItaliaBardzo serdecznie zapraszam Państwa na wspólne gotowanie w 30 minut wraz z marką Arla Apetina, która zorganizowała konkurs na profilu Durszlak. W ramach akcji specjalnie przygotowałam
SMYKWKUCHNIDawno nie dodawałem żadnego przepisu, ale jakoś wciąż brak czasu, zajęć i obowiązków coraz więcej i nie ma czasu porządnie zjeść. Więc dzisiaj z mojej strony
Wyprawy kulinarneDobre! Mimo, że mrożone małe kalmary były prawie oczyszczone, i tak jest to danie dosyć pracochłonne. Wielkość kalmarów nie jest wygodna - faszerowane takiego maleństwa to nie
Stare GaryJak już wiecie i wcześniej pisałam wszystko co zielone i jadalne można przerobić na pesto czyli zielony sos do makaronu w stylu włoskim lub pastę do
Moje Małe CzarowanieTo danie robiłam podczas remontu i musiało być pysznie i szybko i na jednopalnikowej maszynce do gotowania. No i było szybko i pysznie i dlatego polecam
Moje Małe Czarowanie