Różne risotta już jadałam ale ten pomysł powstał jak za dużo buraków kupiłam i wymyślałam dania. Risotto jest bardzo smakowite i widowiskowe jak zresztą wszystkie dania
Moje Małe CzarowanieTeż tak macie, że jak robicie pizzę zawsze jest problem z czym ma być, jeden woli z salami, drugi z krewetkami, trzeci tylko Margarita, ten z
SMYKWKUCHNIBardziej nazwałabym je paluchami ale to jednak są chleby. Zobaczyłam je na włoskiej liście lutowej Panissimo "Na zakwasie i na drożdżach" i postanowiłam je
Moje Małe CzarowanieLazania to moje ulubione danie włoskie. Kombinacji na lazanię tyle ile osób gotujących, zasada główna jednak to plastry makaronu przekładane i polewane sosem. Oto moja wersja
Moje Małe CzarowanieTo była pierwsza pizza jaką zrobiłam;)) Później przerzuciliśmy się na pizzę o cienkim spodzie, jednak ostatnio często wracam do tego starego, sprawdzonego przepisu. Taka pizza to
Z miłości do słodkościPyszne, lekkie... nic dodać nic ująć. Składniki: 120 gram makaronu spaghetti (u mnie kukurydziany, bez glutenu) 1 puszka tuńczyka, najlepiej z wody 1/2 opakowania ricotty 1/2
Mango PapajaColomba to włoskie wielkanocne ciasto drożdżowe o kształcie gołębicy / zobacz / Moja colomba ma tylko kształt gołębicy, a zastąpi tym razem tradycyjną
Zakamarki mojej kuchniTradycyjna włoska colomba o kształcie gołębicy to popularne i najważniejsze wielkanocne ciasto drożdżowe z bakaliami . Słodka, puszysta , wypełniona
Zakamarki mojej kuchniPyszny bochen chleba na wielkanocny stół. Dzisiaj trzeba dokarmić zakwas aby był silny i dalej jutro pieczemy chleb aby na wielkanocnym stole przy śniadaniu pyszny bochen
Moje Małe CzarowanieDzis postanowiłem trochę pokombinować i zrobić ravioli. Jest to pierożek z ciasta makaronowego serwowany głównie we Włoszech. Do przygotowania naszych ravioli będziemy potrzebowali : 1 jajko 20
Full SmakuGrzanka z pomidorami, czyli bruchetta al pomodoro Tak długiej przerwy blogowej jeszcze nie miałam. Wakacje rozleniwiły mnie i pozwoliły wypocząć. Pora jednak powoli wrócić do normalności
Pełny talerzBakłażany. Jedni je uwielbiają, inni omijają szerokim łukiem. To moi domownicy. Ja jestem gdzieś pośrodku. Chociaż są dania których nie mogłabym sobie odmówić. Tak jak to
Pełny talerzBucatini all'Amatriciana Wszyscy mówią, że mamy piękną jesień. A przecież to jeszcze lato. Nie wypędzajmy go za szybko, tylko korzystajmy ze słońca i możliwości spędzenia
Pełny talerzProste danie makaronowe dla amatorów pleśniowych serów. Makaron kokardki z kremowym sosem z gorgonzoli i mascarpone to proste , pyszne
Zakamarki mojej kuchniDziś postanowiłem założyć tego bloga, myślą przewodnią będzie pokazanie jak przygotować pyszne jedzenie przy niskim nakładzie pracy bez wykwintnych produktów choć jakby nie patrzeć to każdy
Full Smaku