W zależności od preferencji smakowych, można je przyrządzić z mąki pszennej. Cudownego aromatu dodają posiekane, świeże zioła. Składniki Ciasto: 300 g mąki gryczanej 3 jajka 1
R'n'G KitchenPrzepis przywieziony z Włoch.Tam gdzie przebywałam bardzo często w ten sposób podawano kurczaka na niedzielny obiad.Za fasolą to ja nie przepadają , ale takiego kurczaka
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiCaponata pochodzi z Sycylii i standardowo jest daniem z samych warzyw, przede wszystkim z bakłażana. Jako taki przypomina ewidentnie ratatoiulle czy peperonatę . Różni się jednak od
Kulinarna PokusaDzisiaj akurat piękna pogoda, ciepło słonecznie i w ogóle prawdziwe babie lato, ale jednak ostatnimi dniami aura raczej była jesienna. Stąd też pomysł na pyszną rozgrzewającą
Wyprawy kulinarneUwielbiacie pieczoną paprykę? Jeśli tak to PEPERONATA będzie dla Was... Artykuł Peperonata pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESpaghetti w dyniowym sosie z pastą paprykową! Food photography by Karolina Smyk Pyszności! Uwielbiam to połączenie smaków! Wyrazisty i charakterystyczny ser, ponadto kremowy niczym mus, sos
SMYKWKUCHNIAle pysznie! Typowe włoskie danie! Włochy kocham całym sercem. Uwielbiam beztroskich i ciągle uśmiechniętych Włochów krzyczących: "Bella, Bella!". Gdybym tylko mogła odwiedzałabym ten kraj jak najczęściej
SMYKWKUCHNISKŁADNIKI: 1/2 opakowania makaronu spaghetti MALMA garść czarnych oliwek bez pestek 200 g marynowanych kalmarów (można kupić w marketach na dziale z orientalnym jedzeniem, pakowane w
ClauditteMissCookingSą takie przepisy, które zna każdy i każdy wykonuje je według własnej receptury. Jeśli chodzi o Minestrone to wiele naczytałam się na jej temat przed wykonaniem
Mango PapajaDzisiaj zupa krem. Krem z pieczonych warzyw o smaku curry, podany z ciepłą grzanką z oliwą z oliwek i grillowanymi pomidorkami koktajlowymi. Bardzo prosta w wykonaniu
SMYKWKUCHNISpaghetti mogłabym jeść każdego dnia! moja córka także. Dziś mam dla Was przepis właśnie na to danie - spaghetti alla bolognese. Dlaczego alla? a no dlatego, ze
Radość kipiąca uśmiechem.Kremowy sos okalający sprężysty makaron długi jak " sznurówka" ,zielony" mech" szpinakowy i pyszne ser ,lekko ostry CHEDDAR.Dla mnie fuzja smaku.Polecam. 1op.szpinaku 1/2szkl.śmietany kremówki 1
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkilasagne Lasagne z mięsem mielonym i pieczarkami czyli klasyka gatunku, która zniknie z Waszego talerza szybciej niż przypuszczacie :-) Nieco pracochłonna, jednak warta poświęcenia.
Aromatyczne PodróżePyszne ciasto, pyszna pasta z bobu wprost z Grecji oraz smakowite dodatki, oto i moja dzisiejsza pizza. Do pizzy użyłam pasty z bobu zwanej skordalią. Całkiem
Moje Małe CzarowanieCały czas kontynuuję cykl przepisów na sałatki w ostatnich dwóch tygodniach było ich już całkiem sporo. Bardzo przypadła Wam do gustu sałatka z kurczakiem w wersji
SMYKWKUCHNI