Składniki: 250 g makaronu spaghetti; 100 g surowego, wędzonego boczku w plasterkach; 150 g pieczarek; 170 g serka śmietankowego z ziołami (u mnie Almette z ziołami
Gospodyni MiejskaDla wszystkich mam, mam dziś pizzę, pyszną, zdrową i pachnącą latem. Ania napisała mi w komentarzu że nazwała by ją "wiosenna grządka", super nazwa
Moje Małe CzarowanieFrittatę ze szparagami, cukinią i pomidorkami zrobiłam dla urozmaicenia na obiad. Jest to pyszne danie, ale frittatę najlepiej robić na bardzo dużej patelni. Moja z pokrywką
Passions hobbies lifeJak wiecie, bo już Wam kiedyś pisałam jestem zdecydowaną zwolenniczką pizzy na grubym cieście ( im bardziej puszyste, grube ciasto na pizzę tym mój uśmiech coraz większy
Ostra na SłodkoDziś coś dla mięsożerców. Schab jest mięsem trudnym. Ale co to dla was? Z tym przepisem, nawet nie lubiący wieprzowiny przekonają się do niej . Schab najlepiej
KrupeczkiDOMOWA PIZZA ZE SZPARAGAMI I MOZZARELLĄ! Domowe przepisy i domowe smaki są najlepsze! Z prostej przyczyny, jedzenie robimy takie jakie lubimy! Takie, którego często na
SMYKWKUCHNITym razem zapraszamy Was na warsztaty kulinarne pt.: "Odczaruj karczochy z Cristiną Catese" w Akademii Kulinarnej Whirlpool, które odbędą się 22 kwietnia. Artykuł 22 kwietnia –
COOKMAGAZINEZ jakim kolorem kojarzy się Wam Wielkanoc? Mnie z żółtym i zielonym. Dlatego, gdy zobaczyłam w jednym z programów kulinarnych pesto z zielonego groszku, stwierdziłam, że
Moja DelicjaWielbiciele bakłażana - koniecznie wypróbować. PS: doskonale sprawdzi się z makaronem następnego dnia. Składniki 1 bakłażan 2 szalotki 2 malinowe pomidory 2 łyżki rodzynek 1 łyżka
R'n'G KitchenDla koneserów włoskich smaków- pyszne tiramisu. Dzisiejsza wersja to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Cudnie aromatyczny, wprost rozpływający się w ustach deser, któremu baaardzo trudno
Smaczne ZdroweSKŁADNIKI 320 g dowolnego makaronu 200 g br ą zowej soczewicy 200 g groszku 100 g passaty pomidorowej 1 czerwona papryka 1 żółta
La grande e la piccola cuocaGdy Ci zimno, gdy Ci źle-Limoncello napij się :) Włosi uważają ją za symbol świąt Bożego Narodzenia ale również chętnie sięgają po nią latem-dla ochłody
Kopystką po garachDziś proponuję fantastyczny gulasz z bakłażanów...smak Sycylii zamknięty w garnku. Można go jadać na ciepło, jako dodatek do dań mięsnych, lub na zimno-zawsze smakuje
Kopystką po garachSaltimbocca (wł. skacze o ust). Jest to popularna potrawa włoska,zazwyczaj przygotowywana z rozbitego płata cielęciny oraz szynki z dodatkiem szałwii . W moim przepisie wykorzystałam
Kopystką po garachPrawdziwa historia sosu bolognese-ma głębsze korzenie i o wiele dłuższe stanie przy garnku, dlatego dziś, przedstawiam Wam a'la bolognese. SKŁADNIKI: Opakowanie makaronu spaghetti
Kopystką po garach