20Dziś prosto z Tajlandii zabieram Was w podroż do Włoch! Mam dla Was przepis na genialne Ravioli z nadzieniem z ricotty, szynki parmeńskiej i szpinaku. Takie
Ostra na SłodkoJakaż ona była pyszna. Pizza na grubym cieście bo nie lubię tych zwisających placków, z ulubionymi dodatkami, ciepła na rozgrzanie organizmu i bardzo smaczna, polecam gorąco
Moje Małe CzarowanieTak przygotowana przekąska zachwyci każdego z gości. Pasta z awokado idealnie pasuje do krewetek i dodatków takich jak papryka, pomidory koktajlowe i pietruszka. Właśnie do tego
Passions hobbies lifeBabà w rumie (Baba al rhum), b abeczki z ciasta drożdżowego nasączone syropem rumowym, aromatyzowane sokiem z pomarańczy i cytryny. Wypiek, którego
La grande e la piccola cuocaSpaghetti Zucca e gamberetti. Składniki 350 g spaghetti 300 g dyni 200 g krewetek pół cebuli mielone chili do smaku posiekana natka pietruszki pół filiżanki
R'n'G KitchenPasta alla Norma, nazywana też Siciliana, to tradycyjne sycylijskie danie z makaronu, pomidorów i bakłażana. Moja wersja jest bez bakłażanów a za to z oliwkami, tuńczykiem
Moje Małe CzarowanieO caponacie już pisaliśmy – w jej standardowej, tj. wyłącznie warzywnej postaci. Jako taka może stanowić zarówno samodzielne danie, jak i dodatek do innych potraw. Nie odmówimy
Kulinarna PokusaDzisiaj małe przypomnienie przepisu na domową pizzę i najlepszy pod słońcem przepis na spód do niej, o którym wspomniałam w tym wpisie. Do dzisiejszej
Bon appetit mon amieMakaron to produkt z którego bardzo szybko można wyczarować pyszny obiad. Dziś polecam z pesto, pachnącymi pomidorami i włoskim serem. Ważne jest aby makaronu nie rozgotować
Moje Małe CzarowanieMakaron z kremowym sosem z gorgonzoli, ze szpinakiem i prosciutto crudo to propozycja na szybki obiad, gdy chcemy zjeść coś ciepłego i pożywnego a nie mamy
La grande e la piccola cuocaMimo, ż e w naszych sklepach makarony s ą dostępne w niemal każdym kolorze i kształcie , to najbardziej cenimy nasz domowy
La grande e la piccola cuocaMożna przygotować jako danie piknikowe, wtedy pomidorów nie opiekamy. Wystarczy oczyścić połówki pomidorów z nasion, osaczyć, naciąć, ułożyć na papierowych ręcznikach i odstawić na godzinę. A
R'n'G KitchenSKŁADNIKI 300 g makaronu typu muszle 500 g dyni 150 g pancetta 30 g parmezanu 2-3 łyżki mleka 1 szalotka 5 listk
La grande e la piccola cuocaUwielbiam jesienne targi i stragany wypełnione po brzegi warzywami – dynie , cukinie i piękne bakłażany tylko się do mnie uśmiechają i kuszą, żeby je zabrać do
Ostra na SłodkoLimoncello to likier cytrynowy pochodzący z Włoch a bliżej z Kampanii. Zrobiony jest ze skórek cytryn pochodzących z okolic Sorrento. Ja niestety nie byłam w Sorrento
Moje Małe Czarowanie