Spaghetti lubią prawie wszyscy, typowy włoski smak i aromat. Te najbardziej znane to spaghetti aglio olio - na które przepis znajdziesz TUTAJ , lub spaghetti bolognese - TUTAJ
SMYKWKUCHNII cóż tu powiedzieć. Makaroniarze będą zadowoleni, naszym zdaniem. Składniki 200 g spaghetti 2 jajka 4 łyżki mleka 2 łyżki stołowe masła sól świeżo zmielony pieprz
R'n'G KitchenMięso w tym przepisie można całkowicie pominąć, i tak wyjdzie pysznie. My użyliśmy, bo nam zostało, mrozić nie chcieliśmy. Składniki 400 g makaronu orecchiette 2 młode
R'n'G KitchenWielbiciele makaronu, bierzcie ten przepis w ciemno. Składniki 500 g makaronu bucatini pół szklanki oliwy extra virgine puszka krojonych pomidorów 3-4 ząbki czosnku 1 papryczka
R'n'G KitchenKremowy sos serowy we włoskim stylu, o intensywnym smaku... a to za sprawą sera pleśniowego gorgonzola. Gorgonzola to miękki, dojrzewający ser z niebieską pleśnią, który nadaje
Kuchnia MagdaLenyJeżeli lubicie lasagne z sosem bolońskim, może moja wersja urozmaicona poprzez dodanie jarmużu, przypadnie Wam do gustu. Smak lasagne wzbogaciłam gęstym i aromatycznym sosem beszamelowym
La grande e la piccola cuocaOrecchiette to taki włoski makaron jak małe łódeczki w których ukrywają się najsmakowitsze kąski dania. Dosłownie tłumaczenie orecchiette znaczy "małe uszy" . Tutaj pasują
Moje Małe CzarowanieSKŁADNIKI Focaccia 300 g m ą ki orkiszowej razowej 200 g m ą ki pszennej chlebowej 250 ml wody 25 g świeżych drożdży 5 łyżek oliwy
La grande e la piccola cuocaPudding z ricotty pokazałem na zdjęciu w sposób niemal letni, ale mam wrażenie, że ten bardzo prosty deser smakuje zimowo. To pewnie przez cynamon i suszone
zadanie-gotowanieZ włoskich wojaży przywiozłam bardzo prosty ,ale jakże smaczny przepis na pieczone skrzydełka z kurczaka w piekarniku.Pyszna , prosta potrawa jaką możemy znaleźć we włoskim domu.Nic
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPomysł na te kotlety podsunął mi Mikołaj Choroszyński autor "Diety Mind" ,na swoim blogu GastroCoach. Chętnie przepis wykorzystałam i kotlety wyszły znakomicie, pachnące latem
Moje Małe CzarowanieNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenZ okazji Światowego Dnia Makaronu przygotowałam kilka propozycji na przygotowanie sosu pomidorowego, najbardziej popularnego dodatku do makaronu, który wydobywa z makaronu jego aromat i niepowtarzalny
La grande e la piccola cuocaZdecydowanie numer jeden jeżeli chodzi o moje ulubione dania. Risotto. Niezależnie od datków stanowi mój ulubiony posiłek a zarazem popisowe danie. Nie ma możliwości by wychodzące
Mango PapajaDziś mam dla Was przepis na risotto pochodzące z Południowego Tyrolu. Kremowy ry ż pachnący tymiankiem z podsmażonymi jabłkami i wędzoną szynk ą
La grande e la piccola cuoca