Cały czas kontynuuję cykl przepisów na sałatki w ostatnich dwóch tygodniach było ich już całkiem sporo. Bardzo przypadła Wam do gustu sałatka z kurczakiem w wersji
SMYKWKUCHNISKŁADNIKI: szklanka makaronu MALMA świderki (nie ugotowany) 200 g mix sałat 3 pomidory 1/2 puszki kukurydzy 2 ogórki gruntowe 1/2 kostki sera feta 2 garści oliwek
ClauditteMissCookingBardzo lubię lasagne, ale sama rzadko ją przygotowuję, bo wydawała mi się pracochłonna. Nic bardziej mylnego! Najdłużej trwało samo pieczenie, a reszta to pestka. Lasagne z
Pasja SmakuSkładniki: 500 mielonej wołowiny albo wieprzowiny marchew por cebula 1 puszka pomidorów 1 szklanka bulionu wołowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego oliwa trochę mleka parmezan lub inny
Gotowanie jest łatweViolaPassion Następna wspaniała lekka zupa krem. I bardzo łatwa do zrobienia SKŁADNIKI: 700g cukinii 1 cebula biała 1/2 cebuli czerwonej 600ml bulionu Sól,pieprz 2
Viola cooks with passionOrecchiette to super makaron do wszelakich sosów, gdyż te małe łódeczki makaronowe cudnie napełniają się sosami. Tym razem wypełniłam je pesto z natki marchewki, a obok
Moje Małe CzarowanieSKŁADNIKI NA SOS POMIDOROWY Z BAKŁAŻANEM 1 średni bakłażan 4 świeże pomidory 3/4 szklanki przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku 1 cebula czerwona 1 papryczka chilli
ClauditteMissCookingLekko pikantne,pachnące ziołami i oliwą z oliwek.Proste ,szybkie danie.Produkty do stworzenia tego dania zawsze mamy pod ręką. 1 op.makaronu świderki 1 puszka pomidorów
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiWakacje to taki czas kiedy w domu właściwie mnie brak, jednak jak już się w nim pojawie wtedy koniecznie muszę coś ugotować pysznego. Tym razem, smaczne
Radość kipiąca uśmiechem.My Blueberry Corner by "jagodzianka" Pyszne, szybkie, kolorowe danie. Kombinacja mięsa, pomidorów, makaronu i świeżego groszku wywołuje w ustach eksplozję smaku. Smak jest w życiu …
My Blueberry CornerPodobną potrawę jedli już starożytni Grecy, ale to w 1889 r. w Neapolu powstała w formie znanej współcześnie. O co może chodzić? Właściwa odpowiedź jest tylko
Ratunku obiadInspiracją do tego dania jest zimowa prowansalska zupa z pesto, czyli soupe au pistou, oraz książka włoskiego szefa kuchni Carlo Craco „Na początku był arbuz z solą. Podróż do centrum smaku”. Zupę wolę zmiksowaną jako zupę krem, a żeby bardziej pasowała do pięknego lata, podaję ją z arbuzem i melonem. Smaku dopełniają słone pesto
Ugotowane pozamiataneMój termometr pokazuje aktualnie 36 C stopni. Dopiero dzisiaj nabrałam pewności, że zima na dobre nas opuściła 😉 Co tu jeść w takie dni, kiedy jajka sadzone
WiszniówkaSezon na granaty rozpoczął się jesienią i ciągle możemy kupić w sklepach te soczyste, ale nadal u nas egzotyczne owoce. Warto jednak wrowadzić granaty na stałe
WiszniówkaNic już nie jest w stanie powstrzymać rozpędzonej wiosny, która oprócz eksplozji kolorów i zapachów kwiecia, przyniesie zielone połacie zielska wszelakiego. Nie od dziś wiadomo, że
Wiszniówka