Czy próbowaliście takiego połączenia ? Karczochy w polskiej kuchni zdobywają coraz większe powodzenie. Składniki 300 g makaronu tagliatelle pół małej czerwonej cebuli 150 g surowego wędzonego
R'n'G KitchenW związku z tym, że nie miałam siły zrobić kolacji... upiekłam pizzę :D A to wszystko przez mojego Ukochanego. Miał mnie wyręczyć, jednak skwitował krótko, że
My Culinary ArtWciąż jeszcze znajduję w ogródku kilka truskawek. Nie ma ich już zbyt wiele, ale szkoda, by się zmarnowały:) Miałam jeszcze kawałek pysznej babki, do tego truskawki
Z miłości do słodkościJak zjadłyśmy już Fit śniadanie, to kolej na obiad w wersji dietetycznej. Kolejny pomysł na szybki i prosty lunch box do pracy, który możecie przygotować rano
SMYKWKUCHNIniej nie zawiodłam ( przynajmniej w kuchni ;) )Tak było i wczoraj , kiedy to na obiad przygotowałam ” Tagliatelle z kurczakiem w śmietanowo – orzechowym sosie „.Soczyste mięso , kremowy sos … Efekt nieziemski!Zdecydowanie do powtórzenia!SKŁADNIKI: ( na 2 porcje )- makaron tagiatelle – 150 g – filet z kurczaka – 200 g – orzechy ( włoskie i laskowe
Ostra na SłodkoA u nas na blogu kolejna odsłona dania z makaronem inspirowanego warsztatami w Piri z firmą Kamis. Ostatnio makarony częściej goszczą na naszym stole bo to
Kuchenne WariacjeZielona i żółta fasola szparagowa są odmianami fasoli zwykłej, pochodzącej z Ameryki Środkowej i Południowej, gdzie uprawiana były już 5000 lat p.n.e. Do Europy sprowadzone zostały
Bon Ton ItaliaW naszych lasach rośnie mnóstwo kurek:) Dlatego bardzo często dodaję je do różnych potraw. Tym razem przygotowałam pyszną włoską crostatę - z włoskim boczkiem - panccetta, dużą ilością
Z miłości do słodkościTiramisu to klasyczny i przede wszystkim przepyszny włoski deser. Robię go bardzo często, jednak jakoś tak wyszło, że do tej pory nie zamieściłam przepisu na
Z miłości do słodkościTradycyjnie już dołączyłam do akcji Wypiekanie na śniadanie. Tym razem naszym zadaniem właściwie nie było przygotowanie potrawy na śniadanie, lecz na deser;) Pierwszy raz miałam okazję
Z miłości do słodkościHej! Czas na szybką, zaskakującą i ładnie prezentującą się przekąskę. Charakterystyczny smak sera gorgonzola przełamuje smak gorzkiej czekolady a całość zamyka orzechowy aromat. W 15 minut
Kuchnia PROzdrowotnaJest tradycją włoskich rodzin, że na każde święta, zjazd rodzinny, dziesiątki innych uroczystości, czy zwykłą niedzielę przygotowuje się pasticcio- czyli lasagne z płatami ciasta makaronowego, sosem
Mia Cucina Sofietapodane ze świetnym sosem oraz gorczycą, które tworzyły integralną całość. Zwieńczeniem naszego posiłku były domowe lody z karmelizowanymi orzechami włoskimi oraz kruchym ciastkiem czekoladowym. Cudowne zwieńczenie tak prostej, a jednocześnie wytwornej kolacji. Nowe menu Barbary naprawdę zachwyca smakiem rodzimej kuchni i nowoczesną propozycją podania, co widać na talerzach. Szef kuchni — Tomasz Biliczak spisał się na medal i zaserwował nam pyszne(...)czerwonej cebuli Żeberko z żółtym burakiem i pieczonymi ziemniakami Polędwiczka na pur é e z selera z jarmużem i gorczycą Kruche ciastko z lodami o smaku orzecha włoskiego Szef kuchni Tomasz Biliczak Wnętrze baru Barbara I Wnętrze baru Barbara II Wnętrze baru Barbara III Barbara: infopunkt, kawiarnia, kultura Wrocław, ul. Świdnicka
Food Squarezapach rozchodzący się po kuchni sprawia ze czujemy się przez chwilę jak byśmy byli w słonecznej Toskanii..... Składniki 30 dag płatów lasagne 45 dag mięsa mielonego 2 cebule 1 papryka czerwona 4 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy 1 puszka krojonych pomidorów 50 ml czerwonego wytrawnego wina 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 duża kulka mozzarelli zioła włoskie do smaku 1/2 łyżeczki
Wanilia i Kardamon„1000 osobowości, 1000 pomysłów, jedna Lubella!” ViolaPassion ViolaPassion Miłośnicy kuchni śródziemnomorskiej będą zachwyceni. Wyborny trzy kolorowy makaron firmy Lubella , owoce morza , czarne oliwki połączone z owocem
Viola cooks with passionO tym, że makaron z wzajemnością uwielbia cukinię, wiadomo nie... Artykuł SPAGHETTI Z CUKINIĄ I ORZECHAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEGrillowana ośmiornica na sałacie, z chipsami z topinamburu i buraka, z dodatkiem piany z białego wina. Brzmi skomplikowanie? Wcale nie! Jeśli lubicie owoce morza, warto poświęcić
Pociąg Do KuchniArrosticini (zwane także rustelle, rrustell, arrustelle, spidducc’ i spierini) są tradycyjnym daniem Abruzji, przede wszystkim okolic masywu Gran Sasso. Ta tradycyjna potrawa z grilla jest jednym
Bon Ton ItaliaW światowym rynku liczą się właściwie dwa gatunki kawy. Stanowią ponad 90% produkcji i tworzą większość mieszanek, po które sięgamy co dnia. Oto kilka słów na
Bon Ton ItaliaDzisiaj zrobimy i pojemy włoskiego chlebka. Chleba popularnego w Monfalcone w prowincji Friuli Wenecja Julijska. Tam spożywa się dość duże ilości ziaren, jeśli chodzi o chleb
Z Kuchni Do Kuchni