Torta Caprese

Torta Caprese

Torta Caprese

Ciasto caprese, niebiańsko puszyste połączenie gorzkiej czekolady z migdałami, to włoski, ponadczasowy klasyk, wywodzący się z wyspy Capri. Jak głosi legenda, ciasto zostało stworzone w zeszłym stuleciu, zupełnie przez przypadek. Otórz kucharz Carmine Di Fiore, przygotowując dla amerykańskich wysłanników Al Capone, zwykłe ciasto migdałowe pomylił się i zapomniał dodać do ciasta makę. Okazało się, że ciasto nie tylko wyszło pyszne, ale również przyniosło kucharzowwi fortunę, Amerykanie zabrali ze sobą prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mia Cucina Sofieta

Autor

sofieta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, czekolada, włoska, pieczenie, cukier, cukier puder, orzechy, orzechy laskowe, maliny, bita śmietana, cytryna, lekka, łatwe , ciasto ucierane , jajko, ciasteczka, truskawki, truskawka, pyszne ciasto, puszyste ciasto, ciasto z orzechami, łatwe ciasto, ciasta szybkie i łatwe, ciasteczka z czekolada, szybkie ciasto, szybki ciasto, ciasto z masa, gorąca czekolada, ciasto z białek , ciasto z truskawkami

Inne przepisy z Mia Cucina Sofieta

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kasia - Pączek w kuchni, 14 maja 2014 01:02:01

Zapraszam do mnie!Dopiero zaczynam swoją przygodę z blogowaniem, ale może któregoś dnia znajdziesz u mnie coś ciekawego!www.paczekwkuchni.blogspot.comPozdrawiam!:)