Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Kolor uzyskany dzięki szafranowi. Pyszne, zapewniamy.  Składniki 400 g ryżu arborio 100 g startego parmezanu 1 cebula sól biały pieprz szafran 1,25 l bulionu 4 łyżki masła (ja użyłem irlandzkiego Kerrygold)   Przygotowanie   W rondlu rozpuściłem łyżkę masła, zeszkliłem posiekana cebulę. Dodałem drugą łyżkę masła. Jak masło się rozpuściło wsypałem ryż. Ciągle mieszając smażyłem go 2 minuty na średnim ogniu. Gdy ryż zrobił się szklisty wlałem łyżkę wazową bulionu. Gotowałem, aż ziarna ryżu wchłonę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.