Tak przygotowane udka, są soczyste, chrupiące i powiedziałabym nawet, że dietetyczne, bo nie używa się do ich przygotowania ani odrobiny tłuszczu. Robię je praktycznie od
Kuchnia z widokiem na ogródZiemniak od dawna króluje w naszej kuchni, a to za sprawą swojej wszechstronności. Może być gotowany, smażony, pieczony… i w ogóle przetworzony na bardzo wiele sposobów
mojewypiekiinietylkowymagają zbytniego wysiłku, ani oczekiwania na ich wyrośnięcie jak w przypadku pączków drożdżowych. Z 15 pączków zjadłam 1, zgadujcie kto zjadł resztę Pączki z konfiturą z czereśni. Pączki z konfiturą z róży. Pączki z domowymi powidłami. Pączki angielskie. 250 g twarogu śmietankowego mielonego OSM Czarnków 3 łyżki jogurtu greckiego 2 jajka 3 łyżki domowego cukru waniliowego 3 łyżki nalewki(...)szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody olej rzepakowy do smażenia cukier puder do posypania otarta skórka z 1 pomarańczy Do misy robota przełożyłam twaróg z 3 łyżkami domowego cukru waniliowego , miksujemy aż uzyskamy jednolitą masę, dodajemy 2 jajka, 3 łyżki nalewki pomarańczowo-kawowej (może być inny alkohol, ale to nie będzie już ten smak ) i chwilkę miksujemy, dodajemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękuchni świetnie sprawdza się do przekładania tortów, do lodów (tak! zimą też kocham lody) i do galaretki, do wszystkiego! Taki mus jest idealny dla dzieci, które nie lubią kawałków owoców w dżemie... Polecam, serdecznie polecam! Składniki (na 2 słoiczki o pojemności 500 gram): 1,800-2 kg truskawek 200 gram cukru 1/2 szklanki wody różanej *Pamiętajmy! Do domowych przetworów(...)trzeba dodawać żadnych żelfiksów ani ulepszaczy! Wystarczy odpowiednie postępowanie z owocami a uzyskamy dokładnie taki efekt jaki można uzyskać z dodatkiem tej chemicznej (moim zdaniem niepotrzebnej w domowych przetworach) mieszanki! **Wszystkie przetwory zawsze pasteryzuję! Jestem nauczona wieloletnim doświadczeniem mojej mamy i szkoda by mi było, gdyby któryś z moich przetworów był do wyrzucenia. Jeśli nie pasteryzujesz bo nie lubisz
Mango PapajaW zeszłym roku pisałam o domowym kisielu wiśniowym lub wieloowocowym . To pyszny sposób na wykorzystanie nadmiaru owoców. Do przygotowania zarówno ze świeżych owoców jak i kompotów
Kuchnia po mojemuPo raz kolejny przekonałam się, że w Internecie można znaleźć wszystko. Nie udało mi się kupić imbiru marynowanego, więc z pomocą przyszedł „wujek Google”. Jedyny problem
mojewypiekiinietylkostolicy w Europie - Londynu, który przygotowałam dla Was tak, abyście o niczym nie zapomnieli będąc w mieście tylko kilka dni. Nasza nowa redaktor, Dominika , postanowiła uGRYŹć Londyn od kuchni i zaproponowała Wam restauracje do których warto zajrzeć. Nie byłabym sobą gdybym nie dodała paru słów od siebie, dlatego postanowiłam dodać pewną smaczną sieciówkę, do której z czystym sumieniem mogę(...)wszystko? Skądże! Na łamach magazynu znajdziecie również mój dział poświęcony słodkościom. Gabriel przygotował za to coś na ostro, Ewelina opowiada o kiełkach, Ania chwali się w jak łatwy sposób przygotować domową kiełbasę, a Daria uczy jak nie marnować jedzenia. Wisienką na torcie są na pewno jaja po szkocku przygotowane przez Przemysława . Po prostu nie możecie tego przegapić! Ugryźcie
Słodkie PrzyjemnościDziś znów w biegu, na szybko, na jednej nodze. Przekąska z ulubionymi dodatkami, w dowolnym kształcie, szybka i prosta. Brzmi smacznie i kusząco? Cieszę się
Zasmakuj KuchniJedna z moich ulubionych zup, podaję ją z cienkim makaronem, zamiennie z ryżem. Zupa, którą chyba każdy zna, każdy lubi! Nie może być inaczej! W moim
Zasmakuj Kuchnijabłek, dużo cynamonu - uwielbiam! Kokosowiec pani Ani nasączony jakimś alkoholem (bo do każdego obiadu był podwieczorek w postaci ciastka!). Kocham domowe ciasta.... Powiem szczerze, że skradły moje serce zupełnie tak jak ciasta mojej babci :) Serniczek pani Ani... To jedno z moich ulubionych ciast! Regionalne przysmaki Oscypek... Bundz (wiadomo czyjej produkcji)... Oba rarytasy przywieźliśmy ze sobą do domu(...)robiłam zdjęć posiłków cały czas z dwóch powodów: - szaleńczej zabawy sylwestrowej - początkowo nie domyślałam się jaki talent skrywa nasze lokum (trwało to dopóki nie poczułam zapachów z kuchni) Mogę powiedzieć, że były jeszcze inne regionalne sery, placki, mięsa, strogonow... Życzę Wam wszystkim wyjątkowego roku 2016! Spełnienia wszystkich marzeń i samych sukcesów. Dla tych, którzy kochają gotowanie - kuchni pełnej smaków
Karola gotujePrzyznam szczerze, że takie klasyczne gołąbki od początku do końca robiłam pierwszy raz. Zawsze miałam przekonanie, ze jest to niezwykle ciężkie i bardzo czasochłonne więc odwlekałam
Krakowskie smaki AniSkładniki na podane proste ciasto z brzoskwiniami mamy prawie zawsze w domu, mąka, olej, jaja, jakiś owoc, cukier. .. Bez miksera! Wystarczy kuchenna trzepaczka, rózga. Owoców możecie
Zasmakuj KuchniZ racji, że przez wiele dni nic nie publikowałam, dzisiaj, korzystając z wolnej chwili nadrabiam zaległości:) Teraz dla odmiany przepis na zapiekankę z mięsem mielonym:) Niestety
Kuchnia Pełna Pasjibłyskawiczne w wykonaniu, gdyż nie wymagają zbytniego wysiłku, ani oczekiwania na ich wyrośnięcie jak w przypadku pączków drożdżowych. Nawet formowanie pączków ułatwiła mi metalowa wykrawaczka. Trochę uwagi wymagało smażenie, a wysiłku nadziewanie gorących pączków Mini pączki pomarańczowe Pączki z konfiturą z czereśni. Pączki z konfiturą z róży. Pączki z domowymi powidłami. Pączki angielskie. 500 g twarogu półtłustego OSM Czarnków(...)lukrem królewskim , lub lukrem z 1/2 szkl. cukru +1-2 łyżki wody z dodatkiem barwnika spożywczego. The post Serowe pączki nadziewane frużeliną appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię