kuchnia domowa ani - 1463 przepisów (strona:68/98)

Domowy tort urodzinowy w 5 minut 215

przygotowaniu.  Pewnie jeszcze trudno w to uwierzyć i zastanawiasz się jak to możliwe - tort w 5 minut? Ale spokojnie - nie zwariowałam. Nie mam też super mocy w kuchni, ani siedmiu krasnoludków  do pomocy :) Możesz zrobić torcik na wypasie dla swojego malucha na roczek lub inne urodzinki. I to dosłownie w 5 minut. To gdzie(...)cioci i zabrałam ze sobą, bo wiedziałam, że tam będzie tort ze składnikami ... no wiesz, margaryna i cukier - hmm wyeliminowaliśmy te produkty z diety. I nie chcę dawać Lili ani jednego małego kawałeczka nawet na urodzinach cioci. W takiej sytuacji biorę ze sobą coś, co mi odpowiada. Taki torcik w 5 minut to też świetny deser dla małych niespodziewanych

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
A może by tak coś wydestylować? 143

czasu, nasłuchując jak skrapla się para. Od długiego już czasu zbierałam się, żeby poeksperymentować z tym przepisem. A że dostałam motywację do użycia wody destylowanej w kuchni, pomyślałam że to jest ten moment. DOMOWA WODA RÓŻANA płatki róży (nasza ogrodowa róża pomarszczona, poza tym świetnie nadaje się też róża stulistna lub damasceńska) woda destylowana * lód Ilość wody zależy od ilości(...)przetestowałam- użądlenie pszczoły mniej swędzi po przemyciu). Ale ja namawiam Was do użycia jej w kuchni- łyżka dodana do ciasta, kremu, ciasteczek czy lemoniady nada im niesamowitego, egzotycznego charakteru. Podobno na uspokojenie świetnie działa szklanka mleka, z odrobiną wody różanej.  A dlaczego domowa a nie ze sklepu? Po pierwsze dla frajdy destylowania czegoś samemu (co nie jest wcale trudne

les mirabelles
PASZTET ROSOŁOWY Z WĄTRÓBKĄ 165

PASZTET ROSOŁOWY Z WĄTRÓBKĄ Gdy zostanie Nam mięso z rosołu i woszczyzna warto wykorzystać to do domowego pasztetu, który jest nie tylko zdrowy, ale równie smaczny

Kuchnia Paulettes
Pierogi domowe na maślance z mięsem 247

Uwielbiacie pierogi? To podobno nasz najlepszy produkt eksportowy, to własnie z pierogami kojarzy się turystom nasza kuchnia, w końcu co jak co ale pierogów to my się nie musimy wstydzić z mięsem z kapusta i grzybami, ruskie, z serem, na słodko ostatnio popularne z krewetkami... do wyboru do koloru. I tak pewnie ile gospodyń kucharek tyle przepisów na to jedyne(...)pory taki miałam i myślałam ze jest super, jednak kiedy przeczytałam na forum gazety o idealnych pierogach zrobionych tylko z maki i maślanki nie zawahałam się ani na moment żeby to sprawdzić. I co? No i kochani muszę wam powiedzieć ze to faktycznie jest ciasto idealne, nic dodać nic ująć nie pracowało mi się zadnym tak dobrze. A zrobione

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Koktajl śliwkowy z karmelem 141

bazie śliwek i kefiru/ jogurtu z dodatkiem niewielkiej ilości domowej roboty karmelu, który można zastąpić cukrem pudrem, miodem, albo całkowicie zrezygnować z jego słodzenia. Tutaj znajdziecie wszelakie przepisy na napoje. Ten mleczny koktajl śliwkowy z karmelem, jest dobry na każdy dzień! 6 dużych śliwek kilka kostek lodu 300 ml domowego kefiru lub jogurtu 1 łyżeczka kruszonego karmelu, albo cukru pudru(...)udekorować je listkiem mięty. Podajemy koktajl natychmiast, póki jest zimny za sprawą kostek lodu. Smacznego!   The post Koktajl śliwkowy z karmelem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ptasie mleczko z truskawkami i galaretką 243

Sezon truskawkowy w pełni więc ja korzystam z tego okresu na tyle na ile mogę.  Truskawki ostatnimi czasy królują u mnie w kuchni, pewnie tak

Krakowskie smaki Ani
TARTINE BREAD 92

zdjęcia dzisiaj opublikowane są tworem aparatu w telefonie. Jutro je podmienię Ponieważ nie mam żeliwnego garnka ani kamienia do pieczenia, swój tartine bread upiekłam po prostu na rozgrzanej blaszce z piekarnika, tak jak radził Jacek z bloga Przepisy na domowy ser i chleb . Wyszedł wilgotny i pyszny z cudownymi dziurkami. Upiekę go jeszcze nie raz TARTINE BREAD na podstawie(...)skórka nabierze złocistobrązowego koloru. Studzić na kratce. W majowej Piekarni udział wzięli: am.art.kolor i smak Apetyt na smaka Codziennik kuchenny Dom z mozaikami Konwalie w kuchni Kuchnia Gucia Kuchennymi drzwiami Kulinarna Maniusia Leśny zakątek Ogrody Babilonu Pieguskowa kuchnia Przepisy na domowy ser i chleb Smak mojego domu Smaki i aromaty Stare gary Weekendy w domu i ogrodzie W mojej kuchni

Pieguskowa Kuchnia
Mizeria 161

Najlepsza klasyczna mizeria, którą chyba każdy z Was zna, czyli sałatka ze świeżych ogórków. Pyszna i lekka, bo na jogurcie naturalnym, choć tą ze śmietaną

Zasmakuj Kuchni
Pikantne skrzydełka po amerykańsku. Buffalo hot wings. 232

Na północy stanu Nowy Jork, przy granicy z Kanadą i zupełnie niedaleko od wodospadu Niagara, leży miasto Buffalo. W tym mieście jest sobie bar o nazwie

zadanie-gotowanie
Domowy chlebek pita 229

Chlebek pita to chyba podstawa każdego domowego piekarza. Ja przymierzałam się do niego dość długo, ale jak już upiekłam, to wiedziałam, 

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ekspresowe calzone - bez wyrastania i pieczenia. Gotowe w 15 minut. 227

którą możecie cieszyć się już za 15 minut? I nie mówię tu o daniu zamówionym w pizzerii pod Waszym blokiem, ani też o pizzy przygotowanej na kupnym cieście.  Mam dziś dla Was fantastyczny przepis na w pełni domowej roboty calzone gotowe w kilka chwil. Bez czekania, aż ciasto wyrośnie i bez pieczenia. Z pysznym nadzieniem alla margherita, czyli(...)pomidorami, mozzarellą i świeżą bazylią (choć nadzienie możecie zmieniać wedle życzenia). Inspiracją do powstania ekspresowych calzone były popularne w kuchni śródziemnomorskiej płaskie chlebki (flatbready), które często smażę na patelni. Postanowiłam nafaszerować je kilkoma składnikami, zlepić jak pierogi i usmażyć na oliwie. Ciasto z zewnątrz jest lekko chrupiące, ser przyjemnie się ciągnie, a dodatek sosu pomidorowego i świeżej bazylii nadaje

Chilli Czosnek i Oliwa
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 158

domowym zaciszu. Za to uwielbiam ten konkurs - można z niego wynieść naprawdę wiele.Poza tym, szef kuchni hotelu - Maciej Kopczyński, dał się poznać jako nie tylko znakomity kucharz i cukierni (te desery!), ale również jako bardzo sympatyczny człowiek i juror, który pomagał nam podczas konkursu. Pomimo nie zajęcia pierwszej czy drugiej lokaty, bawiłam się znakomicie. Zwycięską ilość punktów otrzymała Ania Kosterna

W kuchni Karmel-itki
Chłodnik- taki mój 396

Gorąco? Bo w Krakowie bardzo.  No ale jeść przecież coś trzeba. Przyznam szczerze, że w takie upały nie bardzo mam ochotę na stanie w kuchni

Krakowskie smaki Ani
smaczne, łatwe ciasto drożdżowe na maślance z kokosem i śliwkami... 142

Składniki: jajka 4 sztuki, cukier 1/2 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, maślanka 3/4 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mąka tortowa 3 szklanki, drożdże suche 1 opakowanie

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania