kokosowe z truskawkami (forma 22 cm): 6 jajek o temperaturze pokojowej 90 g mąki kokosowej 120 g roztopionego oleju kokosowego (LCHF, keto, paleo, bez laktozy) lub masła (LCHF, keto, optymalna) 1 łyżeczka sproszkowanej wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody szczypta soli himalajskiej lub kłodawskiej 8-12 łyżek (50-75 ml) zimnej wody 300 g truskawek(...)jajka do miski a następnie zmiksować. Dodać rozpuszczony, letni olej kokosowy i dalej miksować. W drugim naczyniu wymieszać sól, sproszkowaną wanilię oraz opcjonalnie słodzik/cukier i dodać mąkę kokosową. Całość dokładnie wymieszać. Połączyć ze sobą suche i mokre składniki. Dodawać stopniowo po 1 łyżce zimnej wody ciągle mieszając. Mąka kokosowa wchłania wodę i w zależności od jej rodzaju należy
Ola la LCHFsame żółtka. Wszystko zmiksować blenderem, aż masa stanie się jednolita. Białka ubić ze szczyptą soli i delikatnie wmieszać w chłodną masę. Na patelni (∅ 20 cm) rozpuścić odrobinę oleju kokosowego i wlać 1/4 masy. Smażyć na małym ogniu przez około 5 min. Podważając delikatnie łopatką brzegi, zsunąć omlet na talerz, po czym odwrócić na drugą stronę. Smażyć drugą stronę jeszcze parę(...)się chłodne, dlatego można wykrojone porcje włożyć na chwilę do mikrofalówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Dania bez glutenu , Dania z kaszą , Dania z patelni , Dla dzieci , Naleśniki, gofry, placuszki Tagged: dżemy , kasza jaglana , olej kokosowy , twaróg
https:KKuchniaMniamDzisiaj ostatni przepis w tym roku na ciasto „Wszystkiego Najlepszego” z wiśniami i czekoladą. Przygotowane jest z dwóch biszkoptów kakaowego i kokosowego. Krem jest kawowy z orzechami, z dodatkiem spirytusu. Jeśli nie przepadamy za wiśniami, możemy użyć moreli z puszki. Wtedy nie musimy ich gotować, od razu połówki układamy na cieście. Ciasto jest bardzo smaczne i łączy w sobie wiele smaków(...)Składniki: Biszkopt kakaowy: 6 jajek – osobno żółtka i białka 1 szklanka cukru 2/3 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej) 4 łyżki kakao bez cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego Biszkopt kokosowy: 5 białek 1 szklanka cukru 200g wiórków kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 300g masła
Mała Cukierenkarozpuścić się, pamiętając by ją mieszać, co jakiś czas, żeby się nie przypaliła. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy syrop z agawy lub inne słodzidło oraz płyn pozostały po schłodzonym mleku kokosowym. Całość mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia na około 10 minut. Polewę czekoladową można również zrobić według mojego standardowego przepisu link tutaj . Jednak gdy użyjemy płynu pozostałego po przygotowaniu nadzienia(...)ciasteczek oreo – w końcu to czekoladowy tort Oreo Tort podajemy mocno schłodzony. Smacznego! * Na podstawie mojego przepisu na czekoladowy ganache według tego przepisu . Artykuł Czekoladowy tort Oreo (bez pieczenia) pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plbiałka ubijamy na sztywną masę dodajemy szczyptę soli, dodajemy cukier ubijamy na sztywno, dodajemy po jednym żółtku (wymieszane z octem), delikatnie mieszamy, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy 45-50 minut w temp 180 stopni C. Krem nr 1: - 2 budynie śmietankowe z cukrem - 2 szklanki mleka - 200 g margaryny Po przygotowaniu budyniu ucieramy na puch(...)blat: - 50 ml wody - 2 łyżki Blue Curacaco - łyżka soku z limonki Beza kokosowa: - 3białka - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 100 g wiórków kokosowych - 5 łyżek cukru Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, potem mąkę i wiórki. Piana ma być pięknie szklista. Pieczemy 60 min. (Ja piekłam w piekarniku gazowym na 1)Ponadto:- 5 łyżek dżemu z borówki amerykańskiej (ewentualnie
SMYKWKUCHNISkładniki na biszkopt (tortownica 20 cm): 12 jajek o temperaturze pokojowej 180 g mąki kokosowej 140 g roztopionego oleju kokosowego (LCHF, keto, paleo) lub masła (LCHF, keto, optymalna) 2 łyżeczki sproszkowanej wanilii 2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu lub sody szczypta soli himalajskiej 80-120 ml wody (15-25 łyżek) opcjonalnie słodzik/cukier dla osób, które(...)Wbić jajka do miski a następnie zmiksować. Dodać rozpuszczony, letni olej kokosowy. W drugim naczyniu wymieszać sól, sproszkowaną wanilię oraz opcjonalnie słodzik/cukier i dodać mąkę kokosową. Całość dokładnie wymieszać. Połączyć ze sobą suche i mokre składniki. Dodawać stopniowo po 1 łyżce zimnej wody ciągle mieszając. Mąka kokosowa wchłania wodę i należy ją dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.Ciasto
Ola la LCHFolej oraz wszystkie sypkie składniki, czyli mąkę pszenną i ziemniaczaną , proszek do pieczenia , a na końcu wiórki kokosowe . Blaszaną formę dokładnie wysmarować rozpuszczonym masłem (nieocenione są silikonowe pędzelki!) i obsypać płatkami migdałowymi . Do tak przygotowanej formy wyłożyć ciasto i piec w temperaturze 160 stopni bez termoobiegu aż do „suchego patyczka”. Wystudzoną babkę można udekorować polewą
Za drzwiami kuchniolej oraz wszystkie sypkie składniki, czyli mąkę pszenną i ziemniaczaną , proszek do pieczenia , a na końcu wiórki kokosowe . Blaszaną formę dokładnie wysmarować rozpuszczonym masłem (nieocenione są silikonowe pędzelki!) i obsypać płatkami migdałowymi . Do tak przygotowanej formy wyłożyć ciasto i piec w temperaturze 160 stopni bez termoobiegu aż do „suchego patyczka”. Wystudzoną babkę można udekorować polewą
Za drzwiami kuchnipołowie) -puszka mleka kokosowego tłustego (400g) -150g ksylitolu -płaska łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -3/4 łyżeczki sody -skórka otarta z ½ cytryny Owocowy popcorn -3 łyżki kukurydzy do popcornu (bez przypraw) -garść liofilizowanych truskawek -2-3 łyżki oleju kokosowego rafinowanego Dodatkowo -2 łyżki śmietanki kokosowej + łyżki soku z cytryny + łyżka ksylitolu - konfitura truskawkowa(...)bez białego cukru RIGONI DIASIAGO -maliny WEGAŃSKIE CIASTO Mąki przesiać przez sito z kamieniem winnym i sodą. Cytrynę umyć i sparzyć oraz zetrzeć z połowy skórkę. W mleku kokosowym rozpuścić ksylitol i wlać do mąk oraz dodać skórkę z cytryny. Całość dobrze wymieszać i wlać ¾ masy do formy od babki, resztę do tortownicy o podobnej średnicy jak forma
Candy Pandaspomarańczy 2 średnie banany 10 daktyli bez pestek 3 łyżki oleju kokosowego Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 20 minut. Suche składniki mieszamy w misce (płatki, mąkę, kakao, proszek do pieczenia, mielone migdały). Do blendera wyciskamy sok z połówki pomarańczy, dodajemy obrane połamane banany, odsączone daktyle, olej kokosowy i cukier - blendujemy
peggiwkuchninajlepszej jakości śmietaną i sporą ilością cukru, a zatem na specjalne okazję będzie jak znalazł ;) SERNIK MASCARPONE Z PORZECZKOWYM MUSEM NA SPODZIE BEZ PIECZENIA Spód Szklanka suszonych daktyli Garść ziaren słonecznika 30 g mąki kokosowej Łyżka oleju kokosowego (najlepiej rozpuszczonego) Mus porzeczkowy Szklanka czerwonej porzeczki 2 łyżki nasion chia Łyżeczka miodu Sernik 250 g mascarpone Banan Opcjonalnie łyżeczka
HealthyCreationsrodzynek pół łyżeczki proszku do pieczenia 4 kostki białej czekolady Dodatkowo: olej do smażenia Wykonanie: 1. Jajka, cukier, mleko, mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia przekładamy do miski, następnie miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Dodajemy rodzynki i czekoladę startą na tarce o dużych oczkach i dokładnie mieszamy. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki
Izabelawkuchnidosładzać masy, lecz tę kwestie pozostawiam już Wam. Oczywiście takie serniki zaliczamy do kategorii FIT. Podsunę Wam też przepis na inny sernik bez pieczenia, który powala swoim wyglądem i smakiem. Śnieżno biały o smaku kokosowym nie jednego skłoni na dodatkowy kawałek. ŚNIEŻKA NA KOKOSOWYM SPODZIE LINK Wartość odżywcza 1 kawałka (wyszło 12) 195 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzusoku z cytryny - 2 łyżki mleka kokosowego - 1 łyżka quinoa ekspandowanej - 1 łyżka amarantusa ekspandowanego Naleśniki Ser łączymy z mlekiem kokosowym. Rozgniatamy widelcem grudki . Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Pieczemy na patelni bez tłuszczu do zarumienienia. Nadzienie Banan rozgniatamy widelcem dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy. Upieczone naleśniki smarujemy nadzieniem, zawijamy
Szkrab Je Samprofilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na biszkopt: 5 jaj 100 g cukru 100 g mąki pszennej 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40g ) 60 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier. Do ubitych białek dodawać po jednym żółtku, cały czas
Domowa cukiernia Ewybułeczki nas zachwyciły. Prostotą wykonania a przede wszystkim smakiem. Piekliśmy już kilka razy, z różnym nadzieniem, z "kokosową czapeczką" i bez czapeczki. Smakują rewelacyjnie. Szczegółowy przepis na blogu Karinki: http://ile-smaku.blogspot.co.uk/ Smacznego
Maminek kulinarnykażdych imieninach, urodzinach i podczas świąt. Połączenie ciemnego biszkoptu, wiśni i śmietankowego kremu - bomba! Ciasto Rafaello Słynne Rafaello - ciasto z prażonymi wiórkami kokosowymi oraz śmietankowym kremem. Idealne na taką okazję! Ciasto 3 bit bez pieczenia Jeśli nie jesteś góru domowych wypieków - wypróbuj ciasto bez pieczenia! 3 bit to ciasto składające się z warstw herbatników przekładanych m.in
Moje Qulinaria