kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:22/334)

Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia + film 134

Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia to pyszny, delikatny i rozpływający się w ustach deser z serekiem mascarpone, śmietaną kremówką i galaretką, posypany wiórkami kokosowymi. Jest to idealna propozycja na każdą okazję, domowe przyjęcia, czy podwieczorek do kawy. Miłośnicy kokosu i mascarpone będą zachwyceni jego smakiem.     składniki na formę 28 x 22 cm 300 g podłużnych biszkoptów(...)lodówki na 5 minut aby lekko stężała po czym przekładamy ją na biszkopty i dokładnie rozprowadzamy. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami kokosowymi. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.   Artykuł Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Czekoladki Bounty 162

Święto czekolady trzeba jakoś uczcić..Coś dla wielbicieli czekolady i kokosu..Pyszne małe czekoladki bounty.Pomysł znaleziony tutaj. 100 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej

Moje domowe kucharzenie
Zdrowe desery na Walentynki! 136

Omlet z serka wiejskiego Sernikowa zapiekanka makaronow a Parfait z truskawkami Piernik z cukinią Sernik jęczmienny Bananowy sernik sojowy bez sera Czekoladowe muffinki z soczewicy Pieczona quinoa po wiedeńsku Smażone knedle z ricotty Czekoladowe ciasto w 100% z mąki kokosowej nadziane mango Zapiekanka z kaszy z kremem krówkowym Sernik gryczany z daktylami Ciasto owsiane z jagodami Chałwowy sernik(...)migdałami i czekoladą Jęczmienne serduszka nadziane czekoladą Wegański suflet naleśnikowy Korzenne bułeczki bez spulchniaczy Serniczki w czekoladzie Suflet z placków Roti Suflet z naleśników Kokosowa zapiekanka 3 w 1 Pistacjowy suflet z serka wiejskiego Pieczona owsianka z ricottą Drożdżowe muffiny z truskawkami Kokosowe muffiny z serka wiejskiego Maślane pancakes z kokosem Potrójnie kawowe pancakes Ciecierzycowe pancakes Śmietankowe placuszki

Poranek na słodko
Porzeczkowiec pod kokosową bezą 103

blaszkę, ponakłuwać widelcem. Piec w 160 stopniach przez 25 minut. Porzeczkowa beza: 3 białka 1/2 szklanki cukru 220 g porzeczek 100 g wiórków kokosowych Białka ubić na sztywno, następnie łyżka po łyżce dodawać cukier. Delikatnie wymieszać z wiórkami kokosowymi a na końcu z porzeczkami. Wyłożyć na ciasto i piec przez 30 minut 150 stopniach do zarumienienia bezy. Źródło znajduje się

Moja Galeria Smaku
Szarlotka z bezą kokosową 124

łyżeczka cynamonu Beza kokosowa: 3 białka 100 g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych. Dodatkowo Tłuszcz do wysmarowania blachy 1 – 2 łyżki bułki tartej Sposób wykonania ciasta: Z podanych składników wyrobić ciasto, zawinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki. Gotowe ciasto rozwałkować na wielkość blachy i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką do pieczenia formy. Boki(...)momentu aż jabłka się rozpadną. Przygotować bezę kokosową: Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec, nie przerywając ubijania dodać stopniowo cukier puder i wszystko jeszcze chwilę zmiksować. Pod koniec dodać wiórki i wszystko wymieszać. Na podpieczony spód wyłożyć masę jabłkową i na wierzch pianę z wiórkami kokosowymi. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 150 stopni

Na słodko lub wytrawnie
DYNIOWY PUSZEK 234

sernik...tylko, że bez sera, a z mleczkiem kokosowym i śmietanką kremówką. Ciasto jest bardzo delikatne jak puszek i rozpływa się w ustach... Składniki: 1 kg dyni (waga ze skórą) 5 łyżek cukru 1 op. ciastek typu "Pieguski"z czekoladą 1/3 kostki masła 1 szklanka śmietanki 30% 1 puszka schłodzonego mleczka kokosowego 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa(...)małym ogniu do miękkości. Następnie blendujemy na gładkie puree. Odstawiamy do ostygnięcia. Ciasteczka mielimy na miałko i łączymy z rozpuszczonym masłem. Powstałym "piaskiem" wylepiany dno tortownicy, wyłożone papierem do pieczenia, mocno dociskając. Gotowy spód wkładamy do lodówki. Dyniowe puree dzielimy na dwie części w stosunku 1:2. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, aby napęczniała. Następnie rozpuszczamy

Kuchnia MagdaLeny
Szarlotka z agrestem bez pieczenia + film 156

Wyśmienita szarlotka z agrestem bez pieczenia to świetna propozycja na upalne dni. Kwaskowaty smak agrestu doskonale komponuje się ze słodką bitą śmietaną i biszkoptami oraz wiórkami kokosowymi tworząc niesamowity efekt smakowy.   składniki na tortownicę 23 cm 1 kg agrestu szklanka cukru kryształu 1 galaretka cytrynowa 180 g okrągłych biszkoptów 500 g śmietanki 36% 3 łyżki cukru pudru(...)sztywno z cukrem pudrem oraz śmietan – fixem a następnie starannie rozprowadzamy ją na warstwie biszkoptów. Wierzch ciasta obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.   Artykuł Szarlotka z agrestem bez pieczenia + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Ciasto kakaowe z budyniem, bez pieczenia 304

deser, a nawet mini torcik. Polecam w razie niespodziewanych gości lub gdy najdzie Was nagła ochota na coś słodkiego. CIASTO KAKAOWE Z BUDYNIEM, BEZ PIECZENIA Spód ciasta 2 jajka Dojrzały banan Czubata łyżka mąki kokosowej Łyżka mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki gryczanej Łyżka kakao Łyżeczka przyprawy do piernika Odrobina sody Budyń 2 szklanki mleka Pół szklanki suszonych daktyli

HealthyCreations
Kruche z rabarbarem 122

godnie zastępują. Składniki: Ciasto kruche • 2 szklanki mąki pszennej • 250 g masła • 5 żółtek • 2 łyżki cukru • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Rabarbar • 5 łodyg rabarbaru • 1 budyń waniliowy • 4 łyżki wiórek kokosowych Beza • 5 białek • 1 szklanka cukru • 2 budynie waniliowe • cukier puder do posypania Wykonanie: Ciasto kruche • Do miski wsypać przesianą mąkę, dodać cukier(...)dzięki temu jest pyszne po upieczeniu. Rabarbar • Rabarbar obrać ze skórki i pokroić na 2 cm kawałki. • Przemieszać z budyniem i wiórkami kokosowymi. • Piekarnik nagrzać do 180 st.C. • 3/4 ciasta kruchego wyjąć z lodówki, pokroić na cienkie plastry i ułożyć je na dnie blaszki (u mnie

To co kocham
Makowiec na kruchym spodzie z bezą kokosową! Najlepszy! 221

pieczenia - 2 czubate łyżki kakao Zagniatamy szybko ciasto wykładamy blaszkę , ciasto wstawiamy do nagrzanego pieca, podpiekamy 10 minut. Masa makowa: - gotowa masa makowa w puszcze - 1 jajo - garść suszonych żurawin - 2 garście posiekanych orzechów  - garść rodzynek - zapach pomarańczowy Mieszamy wszystko razem i wykładamy na podpieczony spód. Pieczemy kolejne 30 minut (temp. 200 stopni) W tym czasie przygotowujemy bezę(...)białka - 70 g wiórków kokosowych - 100 g cukru - 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej - kilka kropel zapachu cytrynowego Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, ubijamy na sztywno, dodajemy mąkę i wiórki. Wykładamy na ciasto, pieczemy maksymalnie 10 minut. Polewa czekoladowa: - tabliczka czekolady - 50 g margaryny - łyżka cukru - łyżka kakao - łyżka wody W rondelku mieszamy i zagotowujemy wszystkie składniki. Polewą polewamy ciasto

SMYKWKUCHNI
Kokosowa panna cotta 109

Posypka kokosowa: na patelnię wsypać wiórki kokosowe oraz cukier kokosowy. Prażyć na małym ogniu przez 2 do 3 minut. Gotową panna cottę podawać z ananasowym chutney, posypaną kokosową posypką. Kokosowa panna cotta O czym warto pamiętać przygotowując panna cottę z chutney ananasowym. Użyłam świeżego, średniej wielkości ananasa. Do chutney nie dodawałam żadnej wody. Pamiętajcie aby użyć standardowej żelatyny. Nie używajcie(...)poprzez zanurzenie foremki na kilka sekund we wrzącej wodzie. Potem wystarczy odwrócić foremkę i panna cotta powinna sama z niej wyjść. Lubisz ciasta bez pieczenia? Sprawdź nasz przepis na Ciasto pomarańczowe The post Kokosowa panna cotta appeared first on MeCooks

mecooks
Krówki z patelni (vege) 76

Krówki z patelni znają chyba wszyscy. Są pyszne, słodziutkie i trudno skończyć na jednym kawałku. To hit niedzielnego popołudnia w babcinej kuchni. Dzisiaj przygotowałam krówki w

Słodki sentyment
Krówki z patelni (vege) 86

Krówki z patelni znają chyba wszyscy. Są pyszne, słodziutkie i trudno skończyć na jednym kawałku. To hit niedzielnego popołudnia w babcinej kuchni. Dzisiaj przygotowałam krówki w

Słodki sentyment
Kokosowy jagielnik z daktylowym solonym karmelem 126

najlepiej pod przykryciem) około 15 minut, do wchłonięcia całego płynu i odstawić. Po przestudzeniu dodać stałą część mleczka kokosowego z puszki, wiórki kokosowe oraz ksylitol i zblendować całość na bardzo gładką masę. W razie potrzeby dosłodzić. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać masę, wygładzić. Daktyle umieścić w niewielkim garnuszku, zalać wrzątkiem do ich całkowitego przykrycia i podgotować

Fitkot