Dziś chcemy Wam zaprezentować ciacho bez pieczenia, bardzo smaczne bo orzechowo- kokosowe a do tego szybkie w przygotowaniu. Jeśli jesteście zainteresowani koniecznie musicie zakupić najnowszy numer magazynu „ Bezbolesne Usuwanie Cukru z Diety ”, w którym znajdziecie ten właśnie przepis. Oprócz tego zdobędziecie inne super przepisy na RAW słodkości, min. takie jak: CIASTECZKA FIGOWO - DAKTYLOWE Z KOKOSEM KOKOSOWO -TRUSKAWKOWA
Candy PandasJak myślicie, jaka najgorsza przygoda, może zdarzyć się blogerowi kulinarnemu? Możliwości jest wiele. Padnie komputer, internet, nie ma czasu, zachoruje, albo straci wenę, chociaż w to
dolcevitainmykitchenPewny przepis na naleśniki z mąki ryżowej. - bez mleka - bez glutenu - tylko kilka składników - bez proszku do pieczenia - z mlekiem kokosowym Smak fantastyczny.. i ten zapach - jak w raju :-) Czas przygotowywania: 5 minut + leżakowanie ciasta 30 minut Czas smażenia: do 30 minut Ilość naleśników: do 10 sztuk średnicy
AniaGotuje.plPyszny deser bez pieczenia, idealny na upały :) Mocno kokosowy, z delikatną, cytrynową nutką. Deser ten jest kolejnym efektem wspólnego pichcenia z Kamilem, moim kuzynem ;) Razem, ciągle doskonalimy swoje umiejętności, jesteśmy jak http://www.e-opex.pl/ , poszerzamy swoje kwalifikacje (kulinarne), wzajemnie sobie pomagamy (przy pichceniu) i rozwiązujemy problemy (kto tym razem ubije śmietanę?) ;) Zgrany z nas duet, prawda? ;) Składniki
Domowa cukiernia Ewydawna bylam ciekawa jak smakuje klasyk z Nowego Jorku,ktorym zachwyca sie caly swiat.Sernik bardzo prosty w przygotowaniu,wilgotny,gesty,bardzo kremowy,rozplywajacy sie w ustach,dzieki pieczeniu w kapieli wodnej.Foremke owinelam folia aluminiowa i ustawilam w wiekszym naczniu wypelnionym woda na wysokosc 2 cm.Ten sam efekt mozna uzyskac wstawiajac na dno piekarnika naczynie wypelnione goraca woda.Sernik ,ktory(...)smakowal kazdemu.Nie zachwyci jednak smakoszy liczacych kalorie,bo dodatek 2 kubkow 18 % smietany to spora dawka kalorii i tluszczu.Ja jednak pozostane przy moich serniczkach z dodatkiem mleka kokosowego ( zdrowszy profil tluszczowy) pieczonych bez kapieli wodnej,a rownie kremowych,wilgotnych i rozplywajacych sie w ustach.Skladniki na spod ciasta:200 g owsianych ciasteczek lub innych70 g masla Skladniki na mase serowa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ciasta niejednokrotnie się sprawdziły, więc korzystajcie z przepisów! (Wystarczy kliknąć w nazwę ciasta nad zdjęciem.) Zdrowe ciasto kawowo-korzenne Czekoladowo-kokosowy torcik z białej fasoli konserwowej (bez mąki) Czekoladowe ciasto z pieczonych buraków Brownie z kaszy jaglanej z solonymi pistacjami (bez mąki) Czekoladowo-kokosowy torcik z perełek tapioki (bezglutenowy i wegański(...)jajek) Orkiszowe ciasto z budyniem, kaszą manną i nektarynkami (jak sernik) Winogronowe ciasto toskańskie (drożdżówka bez jajek, tłuszczu i nabiału) Kokosowy sernik dla diabetyków i osób na diecie bezglutenowej (najlepszy) Pianka jogurtowa/sernik z jogurtów greckich na biszkoptach (pieczony) Dietetyczny sernik z jogurtem, miodem i galaretką (na zimno) Ciasto z pestek dyni (Kernölgugelhupf) Ciasto z rukoli
Di gotujeskładniki na masę kokosową: 100 g wiórek kokosowych 110 g mleka w proszku 200 g masła 125 ml mleka krowiego 180 g cukru wykonanie: Masło, cukier
Domowy Smak Jedzeniateż pieczenia – kokosowe kulki. Składniki: - 200g miękkiego masła - 200g drobnego cukru do wypieków - 125ml wody - 250g mleka w proszku - 100g wiórków kokosowych - 3 suche wafle kwadratowe Dodatkowo: - 100g wiórków kokosowych do obtoczenia kulek Wodę zagotowujemy w garnku. Do wrzątku wsypujemy cukier – rozpuszczamy mieszając. Odstawiamy do ostudzenia. Ostudzony syrop przelewamy do misy robota. Dodajemy wiórki kokosowe, miękkie masło, mleko(...)połączenia składników. Wstawiamy na 30 minut do lodówki do stężenia masy. Po wyjęciu formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w pozostałych wiórkach. Do środka każdej można dodać migdał bez skórki. Kokosowe kulki – wyśmienite dla łasuchów… i nie tylko. Łakocie, które zachwycą i domowników, i gości, a już na pewno kokosowych zwolenników. Minimalna ilość składników, minimalna ilość poświęconego czasu
mojewypiekiinietylkoZOBACZ JAK JE ZROBIĆ: SKŁADNIKI, PRZEPIS, ZDJĘCIACiasto kokosowo-czekoladowe bez pieczenia
Jakugotujesz.plciast, a więc wszystkim serdecznie polecam :) Biszkopt: 5 jajek 1 ¼ szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kokosowa: 6 białek 1 pełna szklanka cukru 200g kokosu Krem: 200g miękkiego masła 2 budynie waniliowe (bez cukru) 1 duża puszka ananasa Dodatkowo: 50g czekolady (tj. ½ standardowej tabliczki) + 50ml mleka Biszkopt- wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek(...)cały czas miksując. Gdy masa lekko zgęstnieje, wyłączamy mikser i dodajemy po trochu mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką. Masę biszkoptową wylewamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Biszkopt pieczemy około 25 minut w temperaturze 180°C, BEZ termoobiegu. Masa kokosowa: Białka ubijamy na sztywną pianę, do której dodajemy po trochu cukru i mieszamy łyżką. Na koniec wsypujemy
Smakowy Rajimbiru 2 łyżki oleju rzepakowego 400 ml mleka kokosowego 325 ml wody 0,5 łyżeczki chilli w płatkach 2 łyżki soku wyciśniętego z limonki sól morska i świeżo mielony pieprz Przygotowanie kremu z pieczonych buraków: Buraki wyszorować i każdego zawinąć w folie aluminiową. Ułożyć na blasze do pieczenia, wyłożonej papierem (buraki mogą puścić sok, więc będzie mniej sprzątania
Moja Delicjapieczenia – 2 łyżeczki OWOCE: * aronie – ok. 1,5 l * cukier – ok. 0,5 szkl KOKOSOWA PIANA: * białko – 5 szt * cukier – 3/4 szkl * mąka ziemniaczana – 2 łyżki * wiórki kokosowe – 200 g * proszek do pieczenia – 1 szczypta * jogurt grecki – ok. 1 szkl ( można zastąpić śmietaną kwaśną gęstą ) SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KRUCHE CIASTO(...)dodajemy cukier. Wlewamy jogurt grecki, wsypujemy mąkę ziemniaczaną,proszek do pieczenia i kokos – miksujemy. CAŁOŚĆ: Owoce wykładamy na kruche ciasto ( bez nadmiaru soku ), przykrywamy kokosową pianą i posypujemy startym na tarce kruchym ciastem. Pieczemy ok. 50 minut / 180C. Całkowicie studzimy! Smacznego
Ostra na Słodkopołączeniu z malinami i delikatnym mascarpone tworzą przyjemne w smaku ciasto. Spód tarty z daktylami i mascarpone bez pieczenia wykonany jest tylko z daktyli, oleju kokosowego i herbatników. Herbatniki śmiało, można zastąpić kilkoma łyżkami mąki kokosowej lub wiórkami kokosowymi, wtedy tarta będzie bezglutenowa. Daktyle są tak słodkie, że nie ma potrzeby dodawania więcej cukru. Cukru dodajemy według swoich(...)forma silikonowa do tarty o średnicy 24 cm) Spód: 200 g suszonych daktyli 150 g herbatników 2 łyżeczki kakao 3 - 4 łyżki oleju kokosowego W wersji bezglutenowej herbatniki zastąpić kilkoma łyżkami mąki kokosowej lub wiórkami kokosowymi. Warstwa z malin: 400 g mrożonych lub świeżych malin 6 - 7 łyżek cukru trzcinowego (ilość dostosować do stopnia kwaśności malin) 1 łyżeczka soku
Kuchcik gotujePrzepyszne ciasto bez pieczenia - ciasteczkowy spód, pyszna warstwa jogurtowa z likierem i do tego truskawki w galaretce. Pychotka! :) SKŁADNIKI: (blacha 23x33 cm) Spód ciasteczkowy: 2 op. ciastek Hitów czekoladowych Warstwa jogurtowo-kokosowa: 400 g jogurtu greckiego 250 g mascarpone 1 i 1/3 szkl cukru pudru 1 puszka mleka kokosowego schłodzonego w lodówce* (tylko biała część) 1/2 szkl
Kto ugości moich gości?beza kokosowa 6 białek 150 g wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru dodatkowo 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki masła Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać zimne masło, posiekać. Dodać cukier, cukier waniliowy, sól, żółtka, zagnieść ciasto. Uformować kulkę, schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy. Blaszkę 25x36 cm wyłożyć papierem do pieczenia(...)koniec czasu pieczenia sernika ubijamy białka na sztywną pianę, następnie ciągle miksując, stopniowo wsypujemy cukier. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Bezę kokosową wykładamy na gorący sernik i pieczemy jeszcze przez 12-15 minut. Po wystudzeni zrobić kratkę, albo esy-floresy roztopioną na parze czekoladę z masłem
magiczna kuchnia Kasikokosowego lub oleju z pestek winogron 30 g nasion chia 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cynamonu 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu ½ łyżeczki sody oczyszczonej oraz: sezam do posypania wierzchu wiórki kokosowe do posypania foremki Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i nasionami chia. Daktyle wrzucić do miseczki i zalać wrzątkiem
maniapieczeniaCukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Pomarańczowe z Miodem, Bez Glutenu Składniki: 2 pomarańcze 1/2 szklanki mąki migdałowej 1/2 szklanki mąki kokosowej 150g zmielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu 5 jajek 4 – 5 sporych łyżek naturalnego miodu (takie trochę z kopczykiem) 1. Dobrze umyte pomarańcze przekładamy do garnka i zalewamy wodą
Mała Cukierenkazimno ale może być inny- nie oliwa z oliwek 200 g startej na tarce surowej dyni 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (najlepiej bez fosforanów) 50 g wiórków kokosowych 50 g płatków migdałów 1 brzoskwinia 1 płaska łyżeczka soli 1 cukier wanilinowy 2 opakowania serka Philadelphia (250g) 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru pudru
Moja Mama Gotuje