ziemniaczanej 5 jaj + 2 żółtka łyżka ekstraktu waniliowego łyżka kwaśnej śmietany Beza: 2 białka 120 g cukru łyżeczka mąki ziemniaczanej 100 g wiórków kokosowych Spód: Ciastka bardzo drobno pokruszyć. Dodać migdały, wiórki kokosowe i masło. Wymieszać do konsystencji mokrego piasku. Dno tortownicy (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wsypać ciasteczka i uklepać. Spód sernika schłodzić w lodówce. Sernik: Wszystkie składniki(...)minutach zmniejszyć temperaturę do 120 stopni. Piec 60 minut. Po tym czasie wyłożyć piankę kokosową. Beza kokosowa: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, pod koniec dodając mąkę ziemniaczaną. Do ubitej piany dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Pianę wyłożyć na upieczony sernik. Piec kolejne 30 minut, zmniejszyć temperaturę do 90 stopni i dosuszać bezę kolejne 30 minut. Piekarnik wyłączyć, sernik
Smakołyki AsiPyszna tarta z musem czekoladowym na bazie aquafaby (sporo mi jej zostało po zrobieniu falafeli, a że u mnie nic się nie marnuje to na jej
Domowa Cookierenka AgiNo, kochani, wpadł mi w oko przepis Siostry Anastazji z jej książki pt: 183 Nowe Przepisy , a że takich drobiazgów mam i zawsze coś po czymś
Ciasteczkowy Potwórdrobnych rodzynek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenu) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej oraz: wiórki kokosowe do posypania wierzchu ciasta i wysypania boków foremki olej do posmarowania boków foremki Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Daktyle(...)Przełożyć ciasto do przygotowanej foremki, wygładzić wierzch. Wierzch ciasta posypać obficie wiórkami kokosowymi. Piec około 50 minut, do momentu aż wbity w ciasto patyczek będzie suchy. Wyjąć, lekko ostudzić, następnie wyjąć ciasto z foremki i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Smacznego! :-) __________________________________________________________________________________ ZOBACZ TAKŻE: Ciasto marchewkowo-kokosowe (bez glutenu) Zdrowe brownie (bez glutenu, cukru i laktozy) Zdrowa szarlotka
maniapieczeniaŚwięta, święta i po świętach. Ja dopiero teraz, zaczynam powoli dochodzić do siebie bo wielkanocnym maratonie. W tym roku było wyjątkowo pracowicie – pierwsze przepisy wielkanocne musiałam
Fill The Bowlkolejnym przepisem, w którym dynia pełni główną rolę. Dzisiaj skromnie, ale jakże smacznie! Bohaterem dzisiejszego odcinka są bowiem keto trufle dyniowe. Małe niewinne kuleczki z puree dyniowego i mąki kokosowej oblane pomarańczową czekoladą. Idealne połączenie smaków pt. dynia – pomarańcza – czekolada powoduje, że trufle wprost rozpływają się w ustach. Są przy tym dość szybkie w przygotowaniu. Takie samo połączenie smaków znajdziecie(...)finger food , Halloween , trufle Porcje 8 sztuk Czas przygotowania 5 minut Czas gotowania 2 minuty Czas oczekiwania 25 minut Składniki 112,5 g puree z dyni pieczonej (bez dodatków) 20 g mąki kokosowej 3 kostki czekolady gorzkiej z pomarańczą (najlepiej bez cukru lub o bardzo wysokiej zawartości kakao)) 5 kropli stewii w płynie 8 szczypt flor
Modern Cave Girlmasła 3 żółtka 1 łyżka śmietany KARMELIZOWANY RABARBAR: 500 g rabarbaru 1/3 szklanki cukru 2 łyżki wody 1/2 łyżeczki cynamonu BEZA: 3 białka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 50 g wiórek kokosowych Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i posiekać razem z zimnym masłem i cukrem. Dodać żółtka i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto, rozwałkować i nałożyć(...)łopatki delikatnie wmieszać. Nie musi być dokładnie, bo z każdym ruchem beza będzie opadać. Kokosową bezę wyłożyć na rabarbar i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C. Piec przez 30 min, aż beza się zrumieni. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Smacznego :) ♥ Dziękuję za wspólne pieczenie ♥ Angelika Kasiak http://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/…/drozdzowe… Dorota Owczarek http://doowa.blogspot.com/…/ciasto-na-maslance-z… Magdalena IC Proste ciasto
https:KKuchniaMniampieczenia, wyrównać powierzchnię szpatułką. Biszkopt wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec przez około 20 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć i pozostawić do wystudzenia. Ja mam blaszkę odpinaną, więc wykładam papierem tylko dno i dopiero po wystudzeniu ostrym nożem oddzielam biszkopt od rantów formy. Kokosowa beza: Tak jak w przypadku biszkoptu wszystkie składniki na bezę muszą być(...)cukier całkowicie się rozpuści. Po dodaniu całego cukru wsypać wiórki kokosowe oraz mąkę ziemniaczaną. Wszystko wymieszać szpatułką bez miksowania. Białą kokosową pianę przełożyć do tej samej blaszki, w której piekliśmy biszkopt (wymiary 42x29 cm) również wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać powierzchnię szpatułką. Piec w 160 st.C przez około 35 minut do zarumienienia i pięknego kokosowego zapachu. Wyjąć
Nastoletnie WypiekanieBabeczki bez pieczenia na zimno o mocno kokosowym smaku. Przygotowanie: 30 minut Koszt: tanie Witajcie w nowym roku! Mam nadzieje, że głowy za bardzo nie bolą po sylwestrowych nocach i nogi od tańczenia :) Nowy rok, nowi my i nowe postanowienia. Wiele z Was pewnie nie praktykuje takiej zasady, ale część z pewnością, dlatego tej drugiej części życzę
Zdrowie i pysznie na talerzuCiasto chałwowiec na herbatnikach przełożone masą chałwową i dżemem porzeczkowym.Niebo w gębie :).Nie wymaga pieczenia,szybko się obi i bardzo szybko znika z talerza :).
Mała w garnku mieszaDziś chcemy Wam zaprezentować ciacho bez pieczenia, bardzo smaczne bo orzechowo- kokosowe a do tego szybkie w przygotowaniu. Jeśli jesteście zainteresowani koniecznie musicie zakupić najnowszy numer magazynu „ Bezbolesne Usuwanie Cukru z Diety ”, w którym znajdziecie ten właśnie przepis. Oprócz tego zdobędziecie inne super przepisy na RAW słodkości, min. takie jak: CIASTECZKA FIGOWO - DAKTYLOWE Z KOKOSEM KOKOSOWO -TRUSKAWKOWA
Candy PandasJak myślicie, jaka najgorsza przygoda, może zdarzyć się blogerowi kulinarnemu? Możliwości jest wiele. Padnie komputer, internet, nie ma czasu, zachoruje, albo straci wenę, chociaż w to
dolcevitainmykitchenPewny przepis na naleśniki z mąki ryżowej. - bez mleka - bez glutenu - tylko kilka składników - bez proszku do pieczenia - z mlekiem kokosowym Smak fantastyczny.. i ten zapach - jak w raju :-) Czas przygotowywania: 5 minut + leżakowanie ciasta 30 minut Czas smażenia: do 30 minut Ilość naleśników: do 10 sztuk średnicy
AniaGotuje.plPyszny deser bez pieczenia, idealny na upały :) Mocno kokosowy, z delikatną, cytrynową nutką. Deser ten jest kolejnym efektem wspólnego pichcenia z Kamilem, moim kuzynem ;) Razem, ciągle doskonalimy swoje umiejętności, jesteśmy jak http://www.e-opex.pl/ , poszerzamy swoje kwalifikacje (kulinarne), wzajemnie sobie pomagamy (przy pichceniu) i rozwiązujemy problemy (kto tym razem ubije śmietanę?) ;) Zgrany z nas duet, prawda? ;) Składniki
Domowa cukiernia Ewy