pokruszonymi bezami. Banalnie proste a jakie smaczne! Deser niestety nie należy do dietetycznych ale tłustą śmietanę tym razem zastąpiłam ubitym mleczkiem kokosowym. Nie dość, że nieco odchudziłam deser to uważam, że wersja z delikatną nutą kokosu jest jeszcze smaczniejsza od oryginału. Polecam :) 3-4 małe porcje lub 2 duże: 400-500 g soczystych truskawek 200 g schłodzonego mleczka kokosowego(...)rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy beziki o średnicy około 2 cm. Wkładamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 minut po czym zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy jeszcze 35 minut. Bezy studzimy w wyłączonym piekarniku. Schłodzone mleczko kokosowe miksujemy 5 minut na najwyższych obrotach. […] Artykuł Eton mess
Mienta blogśmietanki kokosowej lub 30% ▪ 2 opakowania galaretek cytrynowych+500 ml wody ▪ cukier/słodzik wedle uznania wierzch ▪ ok 500 g owoców (u mnie wiśnie, maliny, borówki) ▪ 1 opakowanie galaretki wiśniowej lub truskawkowej Przygotowanie: 1. Do pokruszonych herbatników wlewamy rozpuszczone i ostudzone masło, mieszamy do połączenia. Spód formy (18 lub 20 cm) wykładamy papierem do pieczenia, brzegi natłuszczamy(...)już zimna i tężejąca, zalewamy nią owoce i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Podsunę Wam też przepis na inny sernik bez pieczenia, który powala swoim wyglądem i smakiem. Śnieżno biały o smaku kokosowym nie jednego skłoni na dodatkowy kawałek. ŚNIEŻKA NA KOKOSOWYM SPODZIE LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zdrowo i aktywniepiec swoje własne, oczywiście zgodne z LCHF, bez glutenu, laktozy i cukru Składniki na 6 małych bułeczek: 3 jajka o temperaturze pokojowej 45 g mąki kokosowej 10 g łupin babki jajowatej 60 g szklanki roztopionego oleju kokosowego (LCHF, keto, paleo, bez laktozy) lub masła klarowanego (LCHF, keto, optymalna) ½ łyżeczki sproszkowanej wanilii 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia(...)kokosowy/masło klarowane). W drugim naczyniu wymieszać sól, sproszkowaną wanilię oraz opcjonalnie słodzik/cukier i dodać mąkę kokosową oraz łupiny babki jajowatej. Całość dokładnie wymieszać. Połączyć ze sobą suche i mokre składniki. Dodawać stopniowo po 1 łyżce zimnej wody ciągle mieszając. Mąka kokosowa oraz łupiny wchłaniają wodę więc należy ją dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji tak aby nie było
Ola la LCHFJuż bardzo dawno nie piekliśmy muffinek, aż do wczoraj, bo właśnie tak mnie jakoś "naszło" że postanowiłam coś wykombinować. I pokombinowałam: zużyłam resztę mleka kokosowego (pozostało od pieczenia ciasteczek), przeanalizowałam dotychczas przez nas pieczone muffinki i stworzyłam na ich bazie nowy twór, dodając nasze ulubione dodatki, wyszły cudowne- delikatne, mięciutkie i bardzo wilgotne i co najważniejsze nic nie tracą(...)pszenicy, to są także bez laktozy.Z przepisu wychodzi 12 sztuk.Składniki suche:- 320g mąki orkiszowej u mnie typ750 (pszennej troszkę mniej)- 1 łyżeczka (z lekkim czubkiem) proszku do pieczenia- 2 szczypty sody- 1/3 łyżeczki soli- 3/4 szklanki ksylitolu (lub cukru)Składniki mokre:- 2 jajka- 200ml mleka kokosowego- 50g oleju kokosowego- 1/3 szklanki mleka ryżowego
Smaczne ZdroweSiostry Anastazji zawsze się udają. Kremowy sernik z chrupiącą kokosową bezą jest pyszny i na pewno częściej będzie gościł na naszym stole. *blaszka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 300 g mąki pszennej 100 g masła 100 g cukru 1 łyżka smalcu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 żółtka szczypta soli na masę serową(...)szklanka cukru 3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 4 żółtka 2 jajka przyprawa do sernika 1 budyń waniliowy na bezę kokosową: 3/4 szklanki cukru 6 białek 200 g kokosu szczypta soli Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia na stolnice, dodać pozostałe składniki i zagnieść szybko ciasto. Owinąć je w folię i wstawić do lodówki na godzinę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaórek kokosowych Biszkopt kakaowy: Białka ubić na sztywno, ciągle miksując dodać cukier, a następnie żółtka i olej. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i wmieszać delikatnie łyżką do ciasta. Na końcu dodać kakao i również delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok 25-30 minut w 180*C. Beza(...)wałkiem do ciasta. Bakalie posiekać nożem. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ciągle miksując dodawać stopniowo cukier. Dodać pokruszone wafelki, orzechy, wiórka kokosowe i bakalie. Wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 30 min w 180*C. Masa czekoladowa: Odlać 1/2 szkl mleka, a resztę zagotować z cukrem. W odlanym mleku rozprowadzić budyń i obie
Kto ugości moich gości?Serniki – temat rzeka. Pieczone, gotowane, na zimno, pieczone w kąpieli wodnej, z bezą, z bakaliami lub bez, waniliowe, czekoladowe, migdałowe, kokosowe… i jeszcze więcej. Wersja dla tych, co nie posiadają piekarnika, ale nie tylko. Sernik gotowany z budyniem bananowym. Składniki na formę 24 x 37cm: - 1,8 kg twarogu tłustego - 227 g masła - 1 szklanka drobnego cukru do wypieków(...)łyżki cukru z wanilią) - 150 g białej czekolady - 5 budyniów bananowych bez cukru (waga 1 op. – 40 g) - 8 jaj (rozm. L) - 200 ml zimnego mleka - herbatniki petitki – 3 x po ok. 26 szt. Do dekoracji: - polewa z czekolady deserowej i białej Formę wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy herbatniki. Twaróg mielimy trzykrotnie lub miksujemy w blenderze
mojewypiekiinietylkoPrincessa – ciasto bez pieczenia! Szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia. Kakaowe herbatniki przełożone masą budyniowo-czekoladową oraz dżemem malinowym a całość dopełniona lekką kokosową nutką. Deser, który wprost rozpływa się w ustach… Składniki: ok 25 sztuk kakaowych herbatników 3 budynie śmietankowe (bez cukru) + 3 łyżki cukru 3,5 szklanki mleka(...)PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Princessa – ciasto bez pieczenia! pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemskładników wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy, wykrawamy foremkami, które wylepiamy ciastem. składniki na bezę kokosową: 3 białka 190 g cukru pudru 100 g wiórek kokosowych wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Do ubitych białek dodajemy wiórka kokosowe i mieszamy łyżką. Gotową nakładamy do babeczek. Pieczemy w ok. 170 st. C aż będą złociste korpusy. Upieczono odstawiamy
Domowy Smak JedzeniaZapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Kokosowe Bounty Składniki: Biszkopt: 5 jajek – osobno żółtka i białka 40g kakao bez cukru 120g mąki pszennej (użyłam tortowej) 180g jasnego brązowego cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 100ml oleju Do nasączenia: 110-120ml wody 2 łyżki soku z cytryny(...)łyżeczki cukru pudru Krem kokosowy: 850ml mleka 1 budyń waniliowy bez cukru 120g cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 300g wiórków kokosowych 200g masła Polewa czekoladowa: 150g gorzkiej czekolady (użyłam o zawartości kakao 64%) 100g mlecznej czekolady 200g śmietanki kremówki 30% (śmietana do deserów) Dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania 1-2 batoniki kokosowe (niekoniecznie) Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160C
Mała Cukierenkanaturalnego bez cukru 350 g agrestu Składniki posypki kokosowej: 25 g wiórków kokosowych 1 łyżka drobnego cukru trzcinowego 1 łyżka roztopionego masła (około 10 g) Przygotowanie ciasta z agrestem i kokosem: Piekarnik rozgrzej do temperatury 160°C (grzałka góra-dół) lub 140°C (termoobieg). Dno okrągłej formy o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia
Moja Delicjaodrobinę kardamonu. Wyłóż kwadratową blaszkę papierem do pieczenia (ewentualnie posmaruj olejem kokosowym i delikatnie oprósz mąką migdałową). Posiekaj orzechy (bez zbytniego wczuwania się). Oddziel białka od żółtek. Przelej do drugiej miski mleczko kokosowe, roztopiony i przestudzony do temperatury pokojowej olej kokosowy oraz cukier kokosowy. Miksuj aż do rozpuszczenia się cukru. Wsyp suche składniki do masy i miksuj(...)wierzchu, posyp je posiekanymi orzechami makadamii i odrobiną cukru kokosowego Wstaw do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika na 25-30 minut. Składniki 1 szklanka (140 g) tartych migdałów lub mąki migdałowej 1 szklanka (100 g ) mąki kokosowej 1/2 szklanki cukru kokosowego 300 ml pełnotłustego mleczka kokosowego 100 g oleju kokosowego nierafinowanego lub innego tłuszczu – roztopionego schłodzonego do temperatury
Eat me! Fit me!wanilinowego 3/4 szkl. cukru 3 szkl. mleka 1/2 szkl. oleju 4 żółtka 2 jajka 1 budyń śmietankowy Beza kokosowa: 6 białek szczypta soli 3/4 szkl. cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 200 g wiórek kokosowych Na stolnicę przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy cukier oraz starte na tarce masło i smalec. Siekamy nożem do połączenia. Dodajemy żółtka oraz jajko(...)stopni przez około 45-50 minut. Pod koniec pieczenia ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier oraz mąkę ziemniaczaną. Dodajemy kokos, mieszamy delikatnie szpatułką. Przygotowaną piankę kokosową wykładamy na podpieczony sernik. Wstawiamy do piekarnika na kolejne 15-20 minut (do zrumienienia się bezy kokosowej). Studzimy w uchylonym piekarniku. 103 ciasta siostry Anastazji
Smaki Na Talerzuszklanka cukru 200 g wiórek kokosowych szczypta soli Białka ubijamy z solą, a gdy piana będzie gęsta dodajemy stopniowo cukier i dalej ubijamy. Pod koniec wsypujemy wiórki i delikatnie mieszamy. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (tej samej w której piekliśmy ciasto kruche) i pieczemy ok 25 minut w 170 st. C Beza orzechowa: 5 białek szklanka(...)słoik kwaśnego dżemu (u mnie porzeczkowy) tabliczka czekolady 3-4 łyżki mleka Złożenie ciasta: Na jednym z kruchych placków rozsmarowujemy połowę kremu budyniowego, przykrywamy bezą orzechową. Bezę smarujemy dżemem i przykrywamy bezą kokosową, na której z kolei rozsmarowujemy resztę kremu budyniowego. Przykrywamy drugim kruchym plackiem i polewamy czekoladą rozpuszczoną wraz z mlekiem w kąpieli wodnej. Ciasto musi postać kilka
Cynamonowe szczęściecukru waniliowego lub kilka kropel aromatu 2/3 szklanki wiórków kokosowych 2/3 szklanki orzechów włoskich 3 jajka 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml oleju rzepakowego lub kokosowego 2 łyżeczki kakao 1-2 łyżki rodzynek bez konserwantów 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zaparzonej w niewielkiej ilości wody 1,5 szklanki mleka Przygotowanie: Płatki owsiane zmiel w mini malakserze(...)średnio drobno. Przesyp do miski, dodaj mąkę, 2/3 szklanki cukru i proszek do pieczenia. Wymieszaj suche składniki. Do suchych składników wbij jajka, wlej mleko i olej. Trzepaczką bardzo dokładnie wymieszaj. 1/3 masy przelej do drugiej miski. Do reszty wsyp wiórki kokosowe i cukier wanilinowy lub aromat. Wymieszaj. W mini malakserze rozdrobnij orzechy włoskie na drobno. Przesyp do drugiej miski
Anioszek w kuchni