wytworzonym sosikiem. 5. Na jabłka wykładamy pozostały ryż i polewamy go pozostałą śmietanką. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Wersja wegańska: polewamy ryż pozostałością mleka kokosowego. 6. Wkładamy naczynie do nagrzanego piekarnika i pieczemy bez przykrycia około 40 minut. Bywa, że piekę z pokrywką, wtedy danie jest miękkie. 7. I gotowe! Można zajadać. Smacznego :-) Danie w wersji wegańskiej
Kawa z mlekiemJakie to jest dobre! Już dawno nie jadłam tak dobrego śniadania. Pieczona owsianka bez dodatku cukru - słodzona bananem, z dodatkiem wiórek kokosowych, gorzkiej czekolady i malin. Banalnie prosta w wykonaniu - mieszamy wszystkie składniki łyżką i wkładamy do piekarnika, a my wtedy mamy czas, aby wyszykować się do wyjścia- 20 min. i śniadanie gotowe. Można ja zjeść na ciepło
Kuchnia MagdaLenyŁatwe ciasto, robi się prawie samo, smakiem zachwyca i znika w mgnieniu oka. Bardzo trafnym dodatkiem jest beza kokosowa na górze tego ciasta bez niej było by nijakie. Piekłam w formie o średnicy 23 cm, w 180 stopniach przez 50 minut, jednak po 50 minutach warto sprawdzić ciasto patyczkiem dla pewności. Przepis pochodzi ze strony ewawachowicz.pl Czytaj więcej
Pychotkaaaimprezę lub Święta. Składniki (14 muffinek): 1 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej 2 łyżki kakao 1/2 szklanki ksylitolu łyżeczka proszku do pieczenia 200 ml mleka 80 ml oleju kokosowego 1 jajko Nadzienie: opakowanie aksamitnego budyniu waniliowego bez cukru ok. 280 ml mleka do ugotowania budyniu 2 – 3 łyżki ksylitolu Wykonanie: Piekarnik nagrzać d o 180ºC. Budyń ugotować(...)przepisu na opakowaniu, tylko w mniejszej ilości mleka (ok. 280ml powinno wystarczyć), słodząc go ksylitolem. Ostudzić. W misce wymieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. W osobnej misce połączyć ze sobą jajko, roztopiony olej kokosowy, mleko i ksylitol. Wsypać suche składniki do mokrych i dokładnie wymieszać. Do foremek na muffinki (u mnie silikonowe) nakładać łyżkę ciasta, na to łyżeczkę
Healthy food exploreroczkach marchewki (zwykle około 5 średnich marchewek) 300 g mielonych migdałów 150 g miodu 100 ml nierafinowanego oleju kokosowego, z pestek winogron lub słonecznikowego 65 g wiórek kokosowych 3 duże jajka 1 łyżeczka cynamonu 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu ( 5 g ) 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Dno okrągłej formy(...)średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boki posmarować lekko olejem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 ° C . Jajka roztrzepać z olejem. Następnie do masy wmieszać miód. Mielone migdały wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Do masy jajecznej wsypać migdały i wiórki kokosowe. Wymieszać. Dodać startą marchewkę. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy, wyrównać wierzch
maniapieczeniaradę! (link) Składniki: 1,5 szkl. mąki pełnoziarnistej 2 jajka 100g masła lub oleju kokosowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Garść orzechów (u mnie pecan) 4 łyżki żurawiny 1 filiżanka cukru lub ksylitolu 1/2 szkl. mleka bez laktozy lub roślinnego 2 łyżeczki przyprawy do piernika Przygotowanie: Masło/olej kokosowy ucieramy
Czarnawisienkaszpinaku świeżego lub mrożonego 12 jajek o temperaturze pokojowej 180 g mąki kokosowej 240 g roztopionego oleju kokosowego (LCHF, keto, paleo) lub masła (LCHF, keto, optymalna) 2 łyżeczki sproszkowanej wanilii 2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu lub sody szczypta soli himalajskiej 6 łyżek wody opcjonalnie słodzik np. stewia (keto, LCHF)/ksylitol/cukier dla osób, które ich używają Składniki(...)następnie zmiksować. Dodać rozpuszczony i przestudzony olej kokosowy a następnie rozdrobniony szpinak i dokładnie wymieszać. W drugim naczyniu wymieszać sól, sproszkowaną wanilię oraz opcjonalnie słodzik/cukier i dodać mąkę kokosową. Całość dokładnie wymieszać. Połączyć ze sobą suche i mokre składniki. Dodawać stopniowo po 1 łyżce zimnej wody ciągle mieszając. Mąka kokosowa wchłania wodę i należy ją dolewać do momentu uzyskania
Ola la LCHFłyżeczka mąki pszennej kostka masła beza kokosowa: 4 białka 200 g wiórków kokosowych 1 szklanka cukru szczypta soli Sposób przygotowania: Biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku, ciągle ubijając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, dodać do masy jajecznej i delikatnie(...)masę. Na końcu dodajemy pokrojony ananas, mieszamy i wykładamy masę na wystudzony biszkopt. Beza kokosowa. Białka miksujemy ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec dodajemy stopniowo cukier, nie przerywając miksowania. Do bezy wsypujemy wiórki i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, o takich samych rozmiarach jak biszkopt i pieczemy przez 20-25 minut
na moim stole...już całkowicie fantastycznie ze sobą współgrać w rozkosznie chrupiących ciastach owsianych – ciastkach pieczonych bez dodatku jajek, laktozy, cukru czy glutenu (pod warunkiem użycia certyfikowanej mąki). To znany i lubiany duet smakowy, zamknięty w wyjątkowo udanym wypieku. Składniki na około 10 – 12 sztuk: 60 g oleju kokosowego, w temperaturze pokojowej 70 g syropu klonowego 1 łyżka siemienia lnianego + 3 łyżki(...)szklanka) mąki owsianej (certyfikowanej dla wypieku bezglutenowego) / lub płatków owsianych zmielonych na mąkę 90 g (1 szklanka) wiórków kokosowych (bez konserwantów) 40 – 50 g czekolady z min. 70% zawartością kakao, bez białego cukru 1/2 łyżeczki ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego szczypta nierafinowanej soli Siemię lniane zmielić, przełożyć do miseczki wraz
Even Better Foodoleju kokosowego (w temp. pokojowej) -1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem jaglano-waniliowy -75g kaszy jaglanej -1 szkl. napoju roślinnego (lub mleka) -1 łyżeczka pasty waniliowej -ksylitol -2-3 łyżki śmietanki kokosowej (lub jogurtu greckiego) Ciasteczka serduszka -110g mąki gryczanej -80g mąki kasztanowej -60g ksylitolu -60g masła orzechowego bez soli i cukru(...)reklamówka jednorazowa) i wycinać serduszka. Przełożyć je na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Piec w 170’C ok 10 minut, zależnie od grubości (najlepiej wyciągnąć kiedy brzegi już się bardzo rumienią). Pozostawić do całkowitego wystudzenia. MUFFINY Suche składniki połączyć z mokrymi. Muffiny piec w 180’ ok 30 minut. KREM JAGLANO-WANILIOWY Kaszę 3 razy przepłukać we wrzątku
Candy Pandassoli dodatkowo 2 łyżeczki powideł śliwkowych bez cukru 2 łyżki wiórków kokosowych skórka z połowy pomarańczy sok z 1/4 pomarańczy do dekoracji: 25 g gorzkiej czekolady 5 łyżek śmietany wiórki kokosowe kolorowe posypki wykonanie: Jajko ubijamy mikserem z cukrem, mlekiem i oliwą. Do ubitej masy dodajemy mąkę owsianą, mąkę migdałową, proszek do pieczenia, kakao i szczyptę soli. Wszystko
Przysmaki Karolkimojprzepisna.pl | Potrójnie musowy jogurtowy torcik truskawkowo-rabarbarowy FIT Kolejna propozycja na ciepłe dni, torcik bez pieczenia z truskawkami i rabarbarem. Torcik zrobiłam na bazie jogurtu naturalnego i mleka kokosowego. Spód zrobiony jest w ciastek pełnoziarnistych, warstwa owocowa to mus truskawkowo-rabarbarowy. Torcik jest bardzo lekki, mało słodki, idealny dla osób dbających o linię, warstwa jogurtowa smakuje jak delikatna
moj przepis namojprzepisna.pl | Potrójnie musowy jogurtowy torcik truskawkowo-rabarbarowy FIT Kolejna propozycja na ciepłe dni, torcik bez pieczenia z truskawkami i rabarbarem. Torcik zrobiłam na bazie jogurtu naturalnego i mleka kokosowego. Spód zrobiony jest w ciastek pełnoziarnistych, warstwa owocowa to mus truskawkowo-rabarbarowy. Torcik jest bardzo lekki, mało słodki, idealny dla osób dbających o linię, warstwa jogurtowa smakuje jak delikatna
moj przepis napatyku...u mnie w sumie są bez patyczków [patyczki dołączone były do foremek], ale to bez znaczenia..Przepis na ciasto znalazłam tutaj , ale muszę poszperać i wynaleźć jeszcze inny.. 70 g mąki pszennej [mieszanka mąki z mąką kokosową ] 20 g skrobi kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60 g cukru [ u mnie mieszanka(...)cukrem kokosowym ] 60 g masła 2 jajka skórka otarta z 1 cytryny lub limonki Dodatkowo czekolada posypka Rozgrzać piekarnik do 170 stopni z termoobiegiem lub 190 stopni w opcji: grzanie górne i dolne.Suche składniki wymieszać ze sobą , dodać resztę składników i wymieszać ręcznie lub za pomocą robota kuchennego na puszystą masę.Wypełnić masą połowę formy "bez dziurek
Moje domowe kucharzenie