Ryż basmati ugotowany na mleku kokosowym podany z pieczonymi truskawkami to pomysł na szybką do przygotowania i bardzo smaczną przekąskę na słodko :) Aktualnie, staram się w 100% korzystać z sezonu na truskawki, ponieważ jak dla mnie są to najsmaczniejsze owoce lata. Składniki na 2 porcje: 1/2 szklanki surowego ryżu basmati (100 g) 1 szklanka mleka kokosowego (nie mylić z mleczkiem w puszce!) 250 g truskawek bez szypułek 1-2 łyżki ksylitolu 1 łyżeczka musu (lub oleju) kokosowego 1 łyżka sezamu Ryż przepłuka... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)