pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Beza z makiem: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka maku 100g rodzynek (lub innych bakalii) 1/3 łyżeczki aromatu migdałowego Beza kokosowa: 5 białek 3/4 szklanki cukru 200g wiórków kokosowych Krem: 1l mleka 5-6 łyżek cukru pudru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g 6 żółtek 2 opakowania budyniu waniliowego w proszku bez(...)szpatułką. Pianę przełożyć do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 – 35 minut w temperaturze 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). Po wyjęciu w piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Beza kokosowa: 7. Przygotować tak samo jak bezę z makiem. Krem: 8. Budynie rozmieszać w 500ml
Mała Cukierenkapieczenia 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Beza z makiem: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka maku 100g rodzynek (lub innych bakalii) 1/3 łyżeczki aromatu migdałowego Beza kokosowa: 5 białek 3/4 szklanki cukru 200g wiórków kokosowych Krem: 1l mleka 5-6 łyżek cukru pudru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g 6 żółtek 2 opakowania budyniu waniliowego w proszku bez(...)szpatułką. Pianę przełożyć do blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 – 35 minut w temperaturze 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). Po wyjęciu w piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Beza kokosowa: 7. Przygotować tak samo jak bezę z makiem. Krem: 8. Budynie rozmieszać w 500ml
Mała Cukierenkamini bezy Jajka rozdzielamy. Białka ubijamy z cukrem i sodą na sztywną masę. Dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie łączymy składniki i przelewamy do foremki (użyłam foremki o średnicy 18 cm). Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Upieczony biszkopt odstawiamy do całkowitego przestudzenia i przygotowujemy masę. Schłodzone mleczko kokosowe chwilę miksujemy(...)największych obrotach. Dodajemy mascarpone i jeszcze chwilkę miksujemy. Ostudzony biszkopt przekrawamy na 3 równe części i nasączamy go sokiem. Przekładamy go masą którą rozsmarowujemy również […] Artykuł Tort malinowo-kokosowy (bez bitej śmietany) pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogskładników. Składniki: 2 szkl. mąki kukurydzianej 1 jajko 2 szkl. mleka migdałowego (lub innego roślinnego/bez laktozy) 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu 5 łyżek cukru kokosowego/trzcinowego/ksylitolu Krem: Garść malin mrożonych HORTEX 4 łyżki mleka kokosowego 1 łyżka serka mascarpone 1 łyżka cukru kokosowego/trzcinowego/ksylitolu Przygotowanie: Wszystkie składniki na babeczki miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, przekładamy masę
CzarnawisienkaKokosowe bezy Proste do wykonania. Cudownie ciągnący środek i chrupka otoczka. Lekko kokosowe, niezbyt słodkie. Jeszcze ciepłe z blaszki wyjadałam. Uwielbiam!! Składniki na około 30 sztuk : 3 białka w temperaturze pokojowej szczypta soli ok 170 g. cukru pudru Białka z solą ubiłam na pianę, stopniowo łyżka(...)łyżce dodawałam cukier puder – po każdym dodaniu miksując. Na koniec dodałam 1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny oraz ok. 2/3 szklanki wiórków kokosowych Całość delikatnie wymieszałam szpatułką. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładałam porcjami nieduże bezy. Piekłam w piekarniku nastawionym na 180 stopni ( w elektrycznym proponuję 140) przez ok 40 minut. Zniknęły tak szybko, że nie zdążyłam
apetytnapieczenietyle przepisów na ciasteczka. Bardzo lubię drobne wypieki, bo piecze się je szybko i bezproblemowo. Poza te bez kremowych dodatków można przechowywać dłużej w metalowym pudełku…Znowu zawiało optymizmem…he, he… Ciasteczka thumbprint Składniki: na 48 ciasteczek 250 g masła, solonego 125 g kokosowego oleju 100 g cukru 125 g brązowego cukru 550 g pszennej mąki(...)ciasta. Rozmąć jajko w naczyniu, do drugiego wsyp kokosowe wiórki. Uformuj kuleczki, lekko spłaszcz i zamocz w jajku, następnie obtocz w wiórkach. Układaj ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Potrzebujesz dwóch blach do pieczenia (blachy od piekarnika). Zrób dziurkę w każdym ciastku i wstaw blaszkę do piekarnika. Piecz blaszki pojedynczo każdą przez 10 minut. Wyjmij ciastka
codojedzeniaDomowe czekoladki z kandyzowanym ananasem Idealne na spotkania z koleżankami lub gdy po prostu mamy ochotę na coś dobrego Proste i szybkie w przygotowaniu. Czekoladowe krążki
Słodkie okruszkismakiem. Składniki: na ciasto: 5 jaj 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1/4 szklanki oleju 1/2 szklanki wiórek kokosowych 1 łyżeczka kakao 1 szklanka maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę: 3/4 litra mleka 2 budynie śmietankowe bez cukru 1/2 szklanki cukru pudru 1 kostka margaryny dodatkowo: słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 100 g orzechów włoskich odrobina(...)mnie kieliszek nalewki z czarnej porzeczki) wiórki kokosowe do posypania polewa czekoladowa Sposób wykonania Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Gdy będą sztywne, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Następnie wsypujemy cukier i stopniowo dolewamy olej, dalej miksujemy. Na samym końcu wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką aż wszystkie składniki
na moim stole...mały kawałeczek od czasu do czasu? Dlaczego nie Szybkie ciasto bez pieczenia przepis na blachę o wymiarach 19 x 32 cm 250 g serka mascarpone 1l śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru Szczypta soli 400 g herbatników kakaowych oblanych czekoladą 200 g ciastek rurki Wiórki kokosowe Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Na jej dno wyłóż herbatniki(...)masy, następnie wyłóż na nią herbatniki, tak aby warstwa czekolady była u góry. Na koniec posyp je wiórkami kokosowymi. Wstaw do lodówki na ok. 3h. Smacznego Czytaj więcej – przepisy z mascarpone w roli głównej Artykuł Szybkie ciasto bez pieczenia pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchnirabarbar i truskawka sprawdzi się znakomicie. Dodatek wiórków kokosowych w cieście jest delikatnie wyczuwalny, a ulotny aromat kokosowy z rabarbarem i truskawkami uwodzi kubki smakowe. Ciasto jest na tyle stabilne, że możesz dodać dowolną ilość owoców bez obawy, że podczas pieczenia opadną na dno. Amatorów ucieranych ciast z owocami, na drugie, równie pyszne ciasto z rabarbarem oraz owsianą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!który gości na moim stole aż do znudzenia. Właśnie teraz panuje era kokosowego sernika. Puszysty, niesamowicie lekki, łatwy w wykonaniu, i jeszcze nie zdarzyło się żeby się nie udał. Składniki: ciasto: 30 dag mąki pszennej 10 dag margaryny 10 dag cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2 żółtka szczypta soli masa serowa: 1 kg zmielonego sera(...)szklanka cukru 3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 4 żółtka 2 jajka cukier waniliowy opakowanie budyniu śmietankowego beza kokosowa: 3/4 szklanki cukru 6 białek 20 dag wiórków kokosowych szczypta soli Sposób przygotowania: Przygotowujemy kruche ciasto. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypujemy cukier oraz szczyptę soli. Dodajemy jajko i żółtko oraz posiekaną margarynę. Zagniatamy szybko ciasto, formujemy kulkę
na moim stole...pełne łyżki jogurtu naturalnego (nie może być rzadki) 4 łyżki mąki pszennej duża szczypta cynamonu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 krążki jabłka suszonego bez skórki z cynamonem Amkez* odrobina oleju do smażenia (np. kokosowego) cukier puder do oprószenia + ulubiona konfitura (u mnie borówkowa) *Polecam Wam suszone jabłka Amkez Idealne jako przekąska i dodatek do wielu dań
Słodkie okruszkiochotę je zrobić, ale akurat w domu nie miałam tego głównego składnika. Tym razem wypróbowałam ciasteczka kokosowe, które u mnie w domu cieszą się dużą popularnością :D Te są bardzo delikatne i puszyste, mimo że nie zawierają proszku do pieczenia. Bez cukru i mąki, więc można je jeść na diecie bezglutenowej. Niestety porcja nie jest zbyt duża(...)Amarantuski z wiórkami kokosowymi i cynamonem Składniki (na ok. 12 ciastek) 1 szklanka amarantusa ekspandowanego ok. 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżka dobrego miodu 1-2 łyżki ksylitolu 1 jajko 1/2 łyżeczki cynamonu Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Roztrzepać jajko i połączyć ze wszystkimi pozostałymi składnikami za pomocą łyżki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, układać na niej ciastka
FitKotSłodkie, bez pieczenia, łatwe, cóż chcieć więcej, najlepiej przygotować wieczorem i następnego dnia zajadać. Ta rolada przypomina mi w smaku baton bounty. Przepis znalazłam w serwisie smaker.pl. Składniki: ciemna część: 300 g zmielonych herbatnikow 125 g cukru pudru 100 g czekolady 150 ml mleka jasny krem: 125 g margaryny 125g cukru pudru 100 g wiórków kokosowych Przygotowujemy ciemną
NA MOIM TALERZUziemniaczanej, której zawdzięcza swą idealną strukturę, do tego soczyste truskawki i rabarbar oraz ogromna ilość przepysznej bezy - miękkiej w środku i pięknie chrupiącej na zewnątrz. Wierzch posypałam płatkami migdałowymi, a spód oprószyłam wiórkami kokosowymi, które wchłonęły nadmiar soku i nadały całości delikatnej, kokosowej nutki. Ciasto znika błyskawicznie za jednym podejściem, a pracy przy nim naprawdę niewiele. Możecie je zrobić(...)ciastem do piekarnika. Podpiecz je przez 15 minut . Po tym czasie wyjmij je, posyp spód równomiernie wiórkami kokosowymi i nałóż owoce, a następnie rozłóż delikatnie bezę (możesz zrobić na niej esy-floresy, żeby było ładniej). Wierzch posyp płatkami migdałowymi. Piecz ciasto przez 15-20 minut do zezłocenia się bezy, a następnie wyłącz piekarnik i pozostaw w nim ciasto przez kolejne
Słodko-Słony Świat Ilony