kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:40/334)

Krucha tarta kokosowo-bananowa z galaretką 462

miałam w domu. Krem budyniowy z dodatkiem wiórków kokosowych połączyłam z bananem i galaretką. Tarta wyszła bardzo smaczna. Polecam:) Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 250 g masła Składniki na krem: 1 budyń waniliowy bez cukru 400 ml mleka 1/2 cukru wanilinowego 1/3 szklanki cukru(...)więcej lub mniej) ok 100-150 g masła (ja dodaję po trochu do moment pożądanego efektu) ok 4 łyżki wiórek kokosowych dodatkowo 1-2 banany oraz galaretka o ulubionym smaku. Wykonanie ciasta: Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło oraz żółtka. Ze wszystkich składników ugnieść ciasto i odstawić na ok godzinę

The Sweet Damsel
Torcik malinowy 374

cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Beza: 3 białka 150 g cukru pudru 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem: 500g serka mascarpone 350ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 50ml likieru kokosowego (z tego przepisu) dodatkowo: 400g malin  + 50ml likieru kokosowego(...)najwyższych obrotach miksera na puszysty krem. Nie przerywając stopniowo dodajemy cukier puder. Jedną łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 50ml likieru kokosowego i podgrzewamy, aż do całkowitego rozpuszczenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy likier z żelatyną. Całość mieszamy dokładnie z serkiem mascarpone. Bezę smarujemy malinami, następnie wykładamy porcję kremu. Biszkopt kroimy na 2 części. Pierwszą kładziemy na bezę i nasączamy likierem wymieszanym

Zapiski Młodej Żony
Kokosanki 167

dzień dobry kawa. Niezmienny rytuał od kilku lat. I o dziwo - nawet przy dwójce szkrabów jest ciepła. Bez podgrzewania w mikrofalówce. A kolejność reszty rzeczy - jak dzień przyniesie... Razem z małą M piekłyśmy niedawno ciasteczka i pierniczki dla św. Mikołaja. Wśród nich były również kokosanki. I to one wszystkim najbardziej smakowały! Chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku(...)dokładnie się połączył  z białkami - powinna powstać gęsta, lśniąca i lekko ciągnąca się beza. Następnie wsypać wiórki kokosowe oraz trochę soku z cytryny. Delikatnie wymieszać. Za pomocą łyżeczki nabierać porcję masy (formując owalny kształt) i kłaść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odstępach. Kokosanki piec w temperaturze 170 stopni przez 10-12 minut

My simple kitchen
BABECZKI KORZENNE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 190

łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu szczypta soli himalajskiej opcjonalnie 10-20 g ksylitolu 4-6 łyżek świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy lub wody 60-80 g powideł śliwkowych bez cukru Przygotować silikonowe foremki lub posmarować tłuszczem metalowe formy. Wbić jajka do miski a następnie zmiksować lub dokładnie wymieszać. Dodać rozpuszczony, letni olej kokosowy. W drugim naczyniu(...)kokosowa wchłania płyn i należy je dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Na dnie i bokach foremki wyłożyć ciasto pozostawiając wgłębienie, w którym umieścić łyżeczkę powideł. Następnie przykryć porcją ciasta tak aby się skleiło i zamknąć babeczkę. Piec przez ok 15-20 minut w temperaturze 190° C pilnując by się nie spiekły za bardzo. Smacznego! — BTW całości bez

Ola la LCHF
TARTA Z PIECZONYM CZEKOLADOWYM JOGURTEM GRECKIM I OWOCAMI 194

sama, bez nich. Piekłam w formie do tarty o śr.ok.25cm. Proponuję jednak użyć formy trochę wyższej niż moja, ledwo, ledwo mi się zmieściła masa. Składniki kruchego ciasta: - 220g mąki orkiszowej typ750    (lub 200g typ700) - 30g mąki orkiszowej pełnoziarnistej - 90g zimnego masła (pokrojonego na mniejsze kawałki) - 30g smalcu (dałam 20g masła klarowanego i 10g oleju kokosowego bezzapachowego(...)lodówce. W tym czasie formę do tarty wysmarować masłem i obsypać mąką, nadmiar mąki strzepnąć, formę wstawić do lodówki. Schłodzone ciasto wyjąć na blat i przy pomocy papieru do pieczenia (ja wkładam ciasto pomiędzy dwa arkusze papieru)  rozwałkować na okrągły placek o grubości ok.3mm. Zdjąć jedną część papieru, ciasto przełożyć do przygotowanej wcześniej formy i wykleić dokładnie formę

Smaczne Zdrowe
Kostka piernikowa bez pieczenia 332

kakaowych 1 słoik dżemu śliwkowego lub z czarnej porzeczki (ok. 250 g) 1 szklanka zaparzonej kawy zbożowej Inki 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy korzennej do piernika (bez dodatku mąki) wiórki kokosowe lub płatki migdałowe Przygotowujemy budyń: z litra mleka odlewamy 250 ml (1 szklanka), a pozostałe mleko zagotowujemy w rondelku wraz z cukrem i ekstraktem/aromatem migdałowym. Żółtka miksujemy(...)dżemu już nie potrzeba). Ostatecznie powinniśmy otrzymać 4 warstwy herbatników, które na wierzchu smarujemy cienko masą. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi. Wkładamy na 5-6 godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc. Post Kostka piernikowa bez pieczenia pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Ciasto z kiwi i budyniem pod kokosową pierzynką wg Di 156

jednak całkowicie po swojemu. Dodałam bezę (bo szkoda było wyrzucać białka) i tzw. kokosową pierzynkę. Ciasto jest niezwykle proste w wykonaniu a smakuje i wygląda rewelacyjnie. (Blacha 17 x 31 cm, ewentualnie większa keksówka) Ciasto:  250g mąki pszennej 120g margaryny 1 jajko  1/2 szklanki cukru pudru  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżki octu (*) Budyń(...)żółtko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru 1 łyżka masła Beza: 1 białko 1 łyżka cukru 1 szczypta soli Kokosowa pierzynka:   50g wiórek kokosowych 25g masła 25g cukru pudru Dodatkowo: 4 sztuki kiwi  1-2 łyżki kaszy manny Przygotować ciasto na wierzch kokosowy. Wszystkie składniki dokładnie połączyć, uformować w kulę i włożyć do zamrażalnika na około

Di gotuje
Niebiańskie Ciasto Brzoskwiniowo-Kokosowe 1729

łyżki mąki tortowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Warstwa Kokosowa: 150 g wiórków kokosowych 4 białka  3/4 szklanki cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Masa Brzoskwiniowa: 4 żółtka cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej budyń waniliowy (bez cukru) 2 szklanki mleka 2/3 szklanki cukru 180 g masła ok. 300 g brzoskwiń z puszki(...)syropu spod brzoskwiń ok. 2 łyżki wiórków kokosowych (do posypania wierzchu) Ciasto Brzoskwiniowo-Kokosowe - Sposób przygotowania: Biszkopt: Formę (ok. 21x28cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek. Na wysokich obrotach miksera ubijamy białka na sztywną pianę. Następnie powoli, najlepiej po jednej łyżce wsypujemy cukier wraz z cukrem waniliowym. Zmieniając obroty miksera na najniższy poziom stopniowo dodajemy po jednym żółtku

Słodka Strona
Cycki murzynki 374

bardzo popularne na wszystkich uroczystych obiadach rodzinnych :) Ciasto: 6 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka maku 1 szklanka wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1,5 szklanki mleka 6 żółtek 1 budyń waniliowy bez cukru 8 łyżek cukru 3 łyżki mąki pszennej 250 g. masła czekolada mleczna paczka okrągłych biszkoptów espresso (do namoczenia biszkoptów) posypka(...)opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Upiec ciasto - białka ubić z cukrem, następnie wsypać powoli mak, wiórka i proszek do pieczenia i wymieszać delikatnie szpatułką. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (u mnie 26x21 cm), wylać ciasto makowo-kokosowe i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 30 minut. Przygotować masę - 1 szklankę mleka i cukier zagotować. Pozostałe mleko

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
DIETETYCZNE BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI 265

SKŁADNIKI: 2 puszki czerwonej fasoli 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie puddingu lub budyniu czekoladowego bez cukru 5 łyżek naturalnego kakao 2 łyżki otrębów żytnich 2 łyżki oleju rzepakowego lub kokosowego 1 łyżka masła orzechowego bez soli i cukru 1 płaska łyżka nasion chilli PRZYGOTOWANIE: Fasolę opłucz. Wszystkie składniki umieść w mikserze i miksuj(...)twarda. Wszystko zależy od jajek i fasoli. Przełóż na blaszkę lub do misy multicookera . W piekarniku piecz 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. W multicookerze ustaw program CAKE i czas 40 minut. Plewa z czekolady (kąpiel wodna) i wiórki kokosowe

ClauditteMissCooking
Wuzetka na osiemnastkę 154

symbolicznym talerzyku. U nas oczywiście wuzetka powstała bez użycia rafinowanego cukru, który w moim odczuciu jest jedynym grzechem tradycyjnego przepisu, choć nadal jest to ciasto raczej na wyjątkowe okazje. Wuzetka 8 jajek 1/2 szkl. cukru kokosowego 1 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. mąki krupczatki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl. kakao 8 łyżek oleju(...)porzeczki) 100g gorzkiej czekolady, przynajmniej 80% kakaa (bez rafinowanego cukru!)  40g masła Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę i pod koniec dodać partiami cukier kokosowy. Zmniejszyć obroty miksera na najmniejsze i wrzucić do piany żółtka, następnie powoli wsypać przesiane obie mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia, a zaraz potem kakao. Na koniec wlać olej

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciasto kremówka z kokosem + film 130

wszystkich tych którzy lubią budyń i kokos, bardzo smaczne ciasto kremówka na  kruchym cieście. Ciasto bardzo proste w wykonaniu ze słodkim spodem i masą kokosową. Ważnym elementem ciasta jest budyń bez cukru aby wypiek nie był przytłaczająco słodki . składniki na okrągłą tortownicę(...)masa l 1 litr mleka 3 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru                          masa ll 2 jajka 1/2 kostki margaryny 1/2 szklanki cukru 200 g wiórek kokosowych przepis Z litra mleka odlewamy niewielką jego ilość i rozpuszczamy w nim budyń , pozostałe mleko zagotowujemy. Do gotującego się

Smakowite Dania
Jaglana tarta czekoladowo-kokosowa z ananasem i żurawiną 201

łyżki kakao ciemnego 1/3 szklanki cukru pudru ok 2/3 szklanki mąki tortowej 1 żółtko szczypta soli szczypta proszku do pieczenia Domowe mleko kokosowe 600 ml wody przegotowanej zimnej lub mineralnej 100 g  wiórków kokosowych  bez konserwantów Masa jaglana 200 ml śmietanki 30% 220 g czekolady białej 1 i 1/3 szklanki mleka kokosowego wiórki kokosowe pozostałe(...)wchłonie całe mleko (patrz  przepis n a sypką kaszę jaglaną). Odstaw na bok bez przykrycia na kilka minut po ugotowaniu. Przełóż ugotowaną kaszę do miski lub malaksera i wlej biały ganasz czekoladowy. Wbij żółtka jaj. Zmiksuj blenderem na jednolitą gładką masę. Dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj łyżką. Formę wyłóż papierem lub natłuść. Rozwałkuj ciasto kruche

Anioszek w kuchni
Ciasto kokosowe z wiśniami i owsianą kruszonką 172

mleka 1 łyżka ekstraktu z wanilii lub kilka kropel aromatu waniliowego 350 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g cukru trzcinowego 150 g wiórek kokosowych 80 g masła około 2 szklanki wiśni bez pestek Kruszonka: 100 g płatków owsianych górskich lub błyskawicznych 20 g płatków migdałowych 20 g mąki krupczatki 20 g mąki migdałowej

Mania Gotowania
Tort pistacjowo-kokosowy (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 163

cytryny Kokosowy krem -400g twarogu bez laktozy -400g jogurtu naturalnego bez laktozy -ksylitol/erytrytol -4-5 łyżek mąki kokosowej Pistacjowo-kokosowe pralinki -150g pistacji niesolonych i surowych ( pistacje.pl ) -70g wiórków kokosowych -3 łyżki płynnego oleju kokosowego nierafinowanego -3-4 łyżeczki słodu ryżowego (lub miodu/melasy) Dodatkowo - pistacje niesolone i surowe -płatki kokosowe -sok z cytryny + woda(...)szczyptą soli. Do żółtek dodać zieloną masę, wymieszać całość i przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, znów całość wymieszać. Zieloną masę delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Zieloną masę wlać do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia i piec w 180’C ok 30-35 minut (zawsze należy sprawdzić ciasto patyczkiem czy jest dopieczone!). Po tym czasie

Candy Pandas