kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:47/334)

Ciasto Princessa zebra -bez pieczenia 206

Pyszne ciacho,kolejne z serii "bez pieczenia",którą uwielbiam,robi się ją szybko i fajnie a smakuje wyśmienicie.Budyniowa masa,wiórki kokosowe i biała czekolada,dżem malinowy....mniam,gorąco polecam Przepis ze strony "Zjem to!"-bardzo dziękuję Składniki: 375 g miękkiego masła 250 g wiórków kokosowych 750 ml mleka 3 żółtka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej (lub budyniu

Swojskie jedzonko
Ucierane szybkie ciasto z wiśniami bez białego cukru i margaryny 202

mnie szklanka ma 250 ml 4 jaja, u mnie kacze szklanka nierafinowanego cukru trzcinowego  light muscovado szklanka wiśni bez pestek. U mnie wiśnie z syropu. łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki rozpuszczonego nierafinowanego  oleju kokosowego 2 szklanki mąki pół szklanki kruszonki z siekanych płatków migdałowych, ciasteczek itd opcjonalnie mąka kokosowa do posypania wiśni Rozpuść olej kokosowy

Z Kuchni Do Kuchni
Jaglane bounty 164

Uwielbiam wszystko co kokosowe, ale niestety sklepowe słodycze oprócz strasznego składu, są dla mnie zazwyczaj za słodkie, stąd gdy najdzie mnie już ochota, to staram się

Fabryka pomysłów
Murzynek z kokosem 113

Składniki: 250 g margaryny 250 g cukru 3 jajka 5 łyżek wody 200 mąki pszennej 3 łyżki kakao bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli do wysmarowania formy masło lub margaryna bułka tarta do posypania wiórki kokosowe Przygotowanie: Formę na keks smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Masło przekładamy do garnuszka razem z kakao, cukrem

Moja smaczna kuchnia
Ciasto jaglane z truskawkami 283

Idealne ciasto na lato - bez pieczenia, przygotowane ze zdrowych składników. Ciasto wykonane na chrupiącym spodzie z płatków owsianych i oleju kokosowego, a do tego delikatny krem z kaszy jaglanej i galaretka z truskawkami. Moja wersja jest o niskiej zawartości cukru, więc przygotowując proponuję próbować i słodycz dostosować do swoich upodobań. Składniki: (forma o średnicy 26 cm) spód

Kuchcik gotuje
Chałwa domowa z pistacjami 191

wraz ze mną udział wzięły autorki niżej wymienionych blogów: - ŻYCIE ZACZYNA SIĘ W KUCHNI – Lekka chmurka chałwowo-śmietankowa bez pieczenia - MOJE DOMOWE KUCHARZENIE – Sezamowe ciasteczka szczęścia - RÓŻOWA KUCHNIA – Pleśniak z owocami, sezamem i pianką kokosową - MOJE MAŁE CZAROWANIE – Blok twarogowo-pistacjowy z pastą sezamową - ESMERALDA ZE SMAKIEM – Krówki śmietankowe z sezamem - SZÓSTE NIEBO

mojewypiekiinietylko
Drożdżowe ślimaczki chałwowe 178

studzić na metalowej kratce. Zajadać ze smakiem! :) WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z:   ŻYCIE ZACZYNA SIĘ W KUCHNI - Lekka chmurka chałwowo-śmietankowa bez pieczenia MOJE DOMOWE KUCHARZENIE - Sezamowe ciasteczka szczęścia RÓŻOWA KUCHNIA - Pleśniak z owocami, sezamem i pianka kokosową MOJE MAŁE CZAROWANIE - Blok twarogowo-pistacjowy z pasta sezamową MOJE WYPIEKI I NIE TYLKO... - Chałwa domowa z pistacjami  ESMERALDA

Grunt to przepis!
Sernik chałwowo – bezowy 127

sernik pełen chałwy i bez. Pieczony specjalnie na rzeszowskie spotkanie z czytelnikami i moją książką zorganizowane przez Wojewódzka i Miejską Bibliotekę Publiczna w Rzeszowie. Sernik cudownie uświetnił niezwykle liczne spotkanie z czytelnikami przygotowane w jednej z rzeszowskich filii. Jak zawsze rozmowa skupiała się na pomyśle na książkę, poprzez opowiadanie o słodkich inspiracjach, pasji pieczenia i fotografowania, by zakończyć(...)jajka 1 szklanka cukru pudru 100 g bezików wierzch suszona żurawina kilka pokruszonych bez kilka łyżeczek syropu karmelowego Wykonanie Spód: herbatniki z chałwą umieszczamy w blenderze i rozdrabniamy. Łączymy z kakao i olejem kokosowym. Masą herbatnikową wylepiamy dno tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Tortownicę ze spodem umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Twaróg mielimy, przekładamy do misy miksera

Raj dla Podniebienia
Sobota w kuchni 136

chce się siedzieć w kuchni… zbyt długo ;) Dziś dwa szybkie ciasta – chlebek bananowy i deser kokosowo-śliwkowy. To na deser i podwieczorek. Deser śliwkowy z mąki kokosowej, delikatny w smaku. Podałam z lodami owocowymi, które przygotowałam z mrożonych kawałków banana, truskawek i jogurtu naturalnego. Chlebek bananowy. delikatnie słodki, idealny jako przekąska. Na obiad ni to zupa(...)Masę przełożyć do keksówki i piec ok. 30 minut w temp. 180 st. C.   Deser kokosowo-śliwkowy Danie Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 porcji Porcje 10 porcji Składniki 500 g śliwki 75 g mąka kokosowa 1 szklanka mleko 1 łyżka erytrol lub inne słodziwo 1/2 łyżeczka proszek do pieczenia 2 białko jaja 1 łyżeczka

Kucharzyca
Owsiane ciasteczka z rodzynkami 121

syropu kolonowego (lub innego płynnego słodziła) 1 łyżka ekstraktu waniliowego ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki proszku do pieczenia bez dodatku związków glinu ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 szkl. rodzynek (można zastąpić żurawiną bądź posiekaną gorzką czekoladą lub orzechami) 1/3 szkl. mleka roślinnego (ja użyłam kokosowego) Piekarnik rozgrzej do 180 °C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Banana obierz i rozgnieć

Roślinna - blog wegański
torcikowy mazurek 164

dwóch jednakowych foremek (wyłożonych papierem do pieczenia). Powidło śliwkowe oraz bezę z orzechami dzielimy na dwie części. Na ciasta równomiernie rozsmarowujemy najpierw powidło a następnie bezę. Pieczemy w ok. 160 st. C przez ok. 30 – 40 min., aż ciasto będzie upieczone. Upieczone odstawimy do całkowitego wystudzenia. składniki na bezę z orzechami: 4 białka 250 g orzechów włoskich, posiekanych(...)wcześniej przygotowane placki pokryte powidłem. składniki na ciasto z kokosem: 200 g wiórek kokosowych 6 białek 130 g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier puder cały czas ubijając na błyszczącą bezę. Na koniec dodajemy wiórka wymieszane z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia. i mieszamy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto kora orzechowa 163

Składniki: Ciasto 8 białek 3 żółtka 180g cukru 100g orzechów włoskich – posiekanych 100g orzechów włoskich – zmielonych 100g wiórków kokosowych 100g rodzynek 1 łyżka mąki pszennej  1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 puszka brzoskwiń 2 budynie śmietankowe bez cukru 3/4 szklanki wody 3 łyżeczki cukru 1 łyżka mąki pszennej 5 żółtek 250g masła lub margaryny w temperaturze(...)białek na sztywno, dodając po łyżce cukru, dalej ubijać. Następnie dodać żółtka, chwilę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej razem z mielonymi orzechami, delikatnie wymieszać. Do masy dodać jeszcze posiekane orzechy, wiórki kokosowe i rodzynki, ostrożnie wymieszać do połączenia składników. Dwie blaszki o wymiarach 25x30cm , wyłożyć papierem, masę podzielić na dwie równe części, wylać

Kuchnia Danusi
Ananasowiec z kokosową bezą. 236

wymieszaną z kakaem i proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy do połączenia składników. Tak przygotowaną masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 15 minut (przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto się upiekło). Upieczone ciasto studzimy w formie. KREM: 2 puszki ananasów w plastrach 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 łyżka mąki pszennej(...)dokładnie mieszamy. BEZA: 4 białka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 5 łyżek wiórków kokosowych      Białka z solą ubijamy na sztywną pianę, następnie partiami dodajemy cukier za każdym razem dokładnie go miksując. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Tak przygotowaną masę przekładamy do formy (takiej jak po biszkopcie) wyłożonej papierem do pieczenia, wkładamy do piekarnika

Rozpustne gotowanie
Przepis #39 Lekki biszkopt kokosowy z truskawkami i kokosową bitą śmietaną 132

oraz glutenu:) Składniki - 4 jajka - 40 g mąki kokosowej - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 4 łyżki słodzika - ja użyłam cukru kokosowego - puszka mleczka kokosowego (należy pamiętać o odwróceniu puszki na noc i przechowywaniu jej w lodówce) - 1,5 łyżki dowolnego słodzika - truskawki - 40 g gorzkiej czekolady - 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy(...)oraz żółtka. Całość dokładnie blendujemy. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Szybko łączymy. Tak przygotowaną masę przelewamy do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 20 minut. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do wystygnięcia. Schłodzoną, gęstą część mleczka kokosowego ubijamy wraz z słodzikiem na bitą śmietanę. Następnie rozsmarowujemy ją na wystudzonym

Health-Fit-Life
KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI I WIŚNIAMI 264

Lato to idealna pora na Serniki na zimno! Truskawkowe , brzoskwiniowe , a nawet miętowe – wszystkie uwielbiam! Dziś mam dla Was przepis na wersję kokosową! Kokosowy sernik

Ostra na Słodko