kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:56/334)

Ciasto kokosowe ze śliwkami 138

wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto, wyrównać. W ciasto powciskać przepołowione śliwki (można je ułożyć na wierzchu rozcięciami ku górze lub jak ja - powkładać bokiem w ciasto). Piec w temperaturze 160- 180*C bez termoobiegu przez około 40 - 45 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, polukrować, kroić i podawać. Lukier kokosowy: 1 szklanka cukru pudru

Proste Potrawy
Biszkopt kokosowo - kasztanowy z delikatnym musem bez cukru 150

mąki kokosowej 20 g mąki kasztanowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Do miski przełożyć wszystkie białka i ubić na sztywną pianę. Dodawać po łyżce ksylitol, ciągle ubijając. Stopniowo dodawać żółtka, nie przerywając mieszania na wysokich obrotach. Mąki z proszkiem przesiać i wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica 24 cm). Piec około(...)naturalnego kremowego 150 g serka kremowego (u mnie Bieluch) 1/4 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego 3 łyżki erytrolu 0,5 łyżeczki płynnego ekstraktu ze stewii 2 listki żelatyny dodatkowo: konfitura bez cukru (u mnie z dzikiej róży), mrożone maliny  Serek kremowy utrzeć z erytrolem i stewią aż do uzyskania gładkiej masy. Dodać mleko skondensowane i ubić tak, by uzyskać

FitKot
bruschetta paleo (bez glutenu, zbóż) 150

pyszna przekąska gotowa. Składniki: 1 szklanka mąki kokosowej 2 łyżki kremu kokosowego z puszki 4 jajka szczypta soli ½ łyżeczki sody lub proszku do pieczenia przyprawy – bazylia, oregano Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W misce mieszamy: mąkę, przyprawy i proszek do pieczenia. W drugim naczyniu blendujemy/mieszamy jajka z kremem kokosowym, a później przelewamy wszystko do miski(...)mnie taka o wymiarach (10x22cm) i wstawiamy na 15 minut do piekarnika, albo do czasu aż będzie złociste z wierzchu. Smacznego! przepis inspirowany paleoplan.com Artykuł bruschetta paleo (bez glutenu, zbóż) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Ciasto kokosowe bez jajek 174

bez jajek upiec! Przepis na bezjajeczne i beztłuszczowe ciasto kokosowe podpatrzyłam u Joli .  Wyrosło całkiem ładnie, w konsystencji miękkie, choć dość zwarte, przyjemnie kokosowe w smaku. Wyśmienity patent na nagły deficyt jajecznego składnika w lodówce! Składniki na małą tortownicę o średnicy 18cm: 100g wiórek kokosowych 190g mąki pszennej 200g cukru 300ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia - czubata 1 łyżka kakao Mąkę przesiać przez sitko do miski - w ten sposób się ją napowietrza . Dodać wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, cukier i wymieszać łyżką. Dolać mleko i dokładnie wymieszać. Okrągłą tortownicę o średnicy 18cm wysmarować masłem i posypać kaszą manną - kasza manna jest tu lepsza niż bułka tarta bo nie ma tendencji do przypalania się

Grunt to przepis!
Ananasowo-kokosowe ciasto bez pieczenia 175

Herbatniki ok 17 sztuk Biszkopty podłużne opakowanie 200 g Mascarpone 250 g Śmietanka 36 % 400 ml Ananasy krojone puszka Cukier puder 2 łyżki Żelatyna łyżka Woda 30 ml Wiórki kokosowe 50 g Przygotowanie: Żelatynę zalać w miseczce zimną wodą i odstawić na 10 minut do napęcznienia. Po tym czasie przełożyć do rondelka i podgrzać tylko do momentu rozpuszczenia. Żelatyna(...)dodać ananasy i całość wymieszać łyżką. Blaszkę 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Następnie przełożyć masę z ananasem. Kolejno ułożyć biszkopty podłużne. Namoczyć je sokiem z ananasów. Na koniec przełożyć pozostałą część masy bez ananasów i równomiernie rozsmarować. Ciasto posypać wiórkami kokosowymi i włożyć na kilka godzin do lodówki. ( Najlepiej na całą noc - Biszkopty

Kulinarne przygody
PŁONĄCY TORT MAKOWY Z KREMEM, PRAŻYNKAMI I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ + KONKURS!!! 2512

szkl KREM KOKOSOWY: * mleko kokosowe – 250 ml * żółtko – 1 szt * małe jajko – 1 szt * cukier – 100 g * maka pszenna – 1,5 łyżki * mąka ziemniaczana – 1 łyżka * masło – 150 g * kokos – 0,5 szkl * likier kokosowy Malibu – 2 łyżki * spirytus – 1 łyżka BEZA WŁOSKA: * drobny cukie – 1 szkl * woda(...)KOKOSOWY: Odkładamy 1/4 mleka kokosowego, resztę podgrzewamy. Żółtko ucieramy z jajkiem i cukrem na puch. Dodajemy odlane mleko kokosowe i obie mąki – miksujemy. Masę jajeczną wlewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszając gotujemy budyń, s tudzimy. Masło ucieramy na puch i łyżka po łyżce dodajemy wystudzony budyń kokosowy. Dodajemy likier i kokos – mieszamy, chłodzimy. BEZA WŁOSKA

Ostra na Słodko
Szafranowe love – ciasto z szafranem 252

mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Szafranowa pomada 75 g masła lub kokosowego oleju 1 łyżka śmietanki 2 łyżki kokosowego likieru 0,5 g szafranu 350 ml cukru pudru Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC).Rozpuść masło lub kokosowy olej. Dodaj mleko. Mieszanka powinna być lekko ciepła. Teraz dodaj szafran i lekko zamieszaj. Im dłużej(...)szafran stoi w płynie tym bardziej nabiera intensywniejszego koloru. Zmiksuj jajka z cukrem na puszysto. Dodaj rozpuszczone szafranowe masło Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy, delikatnie mieszając szpatułką. Wyłóż foremkę papierem do pieczenia lub wysmaruj masłem i oprósz mąką. Wstaw formę do nagrzanego piekarnika i piecz ciasto przez 20-30 minut w zależności

codojedzenia
Ciasto kokosowe 101

Ciasto bez miksera, na jedną keksówkę, proste, szybkie, smaczne. Dla miłośników wiórków kokosowych. Do kawy idealne! SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka maślanki lub mleka 2 jajka 1/2 szklanki wiórków kokosowych łyżeczka aromatu śmietankowego Uwagi do przepisu: Przepis jest na keksówkę(...)PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam wszystkie suche składniki, dodaję mokre i mieszam do połączenia kuchenną rózgą. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto, wyrównuję. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 st. C. Piekę grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 55 minut. Sprawdzam cienkim nożem czy ciasto jest gotowe. Jeśli nóż wychodzi suchy

Zasmakuj Kuchni
Piankowe ciasto na białkach z jabłkami i budyniem (bez cukru, bez glutenu) 172

Piankowe ciasto na białkach z jabłkami i budyniem (bez cukru) foremka 21 x 27 cm 6 białek 1 budyń malinowy bez cukru 5 łyżek erytrytolu 4 łyżki ksylitolu 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 1 łyżeczka cynamonu 1 duże jabłko (najlepiej(...)piany i delikatnie wymieszać całość. Ciasto wylać na foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z cynamonem i wysypać równomiernie na cieście. Piec około 45 minut w 180 stopniach. Artykuł Piankowe ciasto na białkach z jabłkami i budyniem (bez cukru, bez glutenu) pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Domowe wafle z kremem kokosowo - daktylowym 138

Super pyszne i bardzo proste do zrobienia domowe wafle daktylowo - kokosowe. Takie domowe wafle robi się bardzo łatwo i szybko, a o ich smaku decyduje masa

Życie zaczyna się w kuchni
Owsianka z amarantusa z pieczoną dynią 149

gotowanie, a równie mocno (jak ja) lubią pieczoną dynię - przygotujcie sobie dzień wcześniej całą blachę tego pomarańczowego cuda. Później bez problemu można ją przechowywać przez kilka dni w lodówce, a na pewno przyda się do sałatek, tart, deserów i innych jesiennych specjałów.Składniki:50 g płatków z amarantusa100 ml mleka kokosowego + 150 ml wody (lub 250 ml dowolnego mleka

Food Square
Tarta na kruchym spodzie z wiśniowym kremem, zdrowy deser bez białego cukru 83

zamienić na inną mąkę - owsianą, gryczaną czy orkiszową), mąki kokosowej i orkiszowej oraz jogurtu. Jogurt zastępuje tutaj masło, które w podstawowym przepisie na kruche ciasto jest bazowym składnikiem. Ciasto wyrabia się bez problemu, można je też łatwo rozwałkować (polecam jednak robić przez folię spożywczą lub papier do pieczenia bo ciasto może przyklejać się do wałka) i wyłożyć formę(...)który nie tylko nada smaku, ale zachowa także swoje zdrowotne właściwości.  TARTA NA KRUCHYM SPODZIE Z WIŚNIOWYM KREMEM, DESER BEZ CUKRU  Składniki na keksówkę 25 cm Ciasto  100 g mąki z ciecierzycy 50 g mąki kokosowej 50 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżki jogurtu Odrobina wrzątku Krem 350 g twarogu naturalnego President  Pół dojrzałego banana

HealthyCreations
Ciasto Orzechowo-Kokosowe 152

cukru pudru 100 g mielonych orzechów włoskich 100 g krojonych orzechów włoskich ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mąki pszennej szczypta soli Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na pulchną masę, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie łączymy z masą orzechową. WYKONANIE CIASTA ORZECHOWEGO: 1 część rozwałkowanego(...)pszennej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki letniej wody Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier, aż do uzyskania sztywnej bezy. Dodajemy zółtka, wodę i mąki przesiane z proszkiem. Delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Pieczemy 30-35 minut w temp 175 stopni. Studzimy. Składniki na masę kokosową: 1 szklanka wiórków kokosowych ½ szklanki mleka ½ szklanki cukru

Domowe ciasta
Sernik indyjski – curry z chili i szpinakowym spodem – hit! 134

czosnek, odrobinę oliwy z oliwek, imbir oraz sok z cytryny. Całośc zblenduj na gładka masę bez grudek. Przygotuj spód sernika. Świeże liście szpinaku umieść w blenderze razem z bułką tartą i olejem kokosowym. Zblenduj całość. Małą tortownicę 18cm wyłóż papierem do pieczenia. Następnie masą szpinakową wylep dno. Zmielony twaróg umieść w misie miksera. Miksując, dodawaj po całym jajku(...)rozgrzanym do 200C piekarniku. Piecz sernik w tej temperaturze ok. 15 min, następnie zmniejsz do 150C i w niej dopiekaj przez 45-55 min w opcji grzania góra-dół bez termoobiegu. Upieczony sernik trzymaj w uchylonym piekarniku. Udekoruj dowolnie, ale polecam świeży majeranek. Ciesz się z bliskimi smakiem tego niezwykle oryginalnego sernika na Waszych podniebieniach! Artykuł Sernik indyjski

Raj dla Podniebienia