wiecie należę do grona wielbicieli wszystkiego co kokosowe i waniliowe – ciastka , ciacha , kawy … kosmetyki , świeczki … a nawet zapachy do samochodu – nigdy nie mam dość ;)Jakiś czas temu robiłam już 2 wersje Rafaello ( obydwie bez pieczenia ) :- jedno na zimno – Rafaello- drugie z malibu – Rafaello na krakersach z malibuDziś mam dla Was kolejną jego(...)zrobić! SKŁADNIKI:( tortownica 22 cm )BISZKOPT :* jajka – 3 szt* cukier – 6 łyżek* mąka pszenna – 3 łyżki* mąka ziemniaczana – 3 łyżki* proszek do pieczenia – 1 łyżeczkaMASA KOKOSOWA :* śmietana 18 % słodka – 500 ml* biała czekolada – 100 g* „Śnieżka” – 2 op* kokos – 150 g* wafle / krajanki śmietankowe – 200 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA
Ostra na Słodkorzepakowego) -100g świeżego szpinaku -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym Krem ryżowo-kokosowy -160g tajskiego ryżu jaśminowego -550ml mleka kokosowego KokoYogo -250ml napoju migdałowego -ksylitol (według preferencji) Dodatkowo -domowy mus morelowy -4 duże morele -400g jogurtu greckiego bez laktozy odsączonego w TEN sposób -woda+ sok z cytryny (do nasączana(...)wymieszać całość i przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, znów całość wymieszać. Zieloną masę delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Połowę masy wlać do tortownicy lub miski wyłożonej na dnie papierem do pieczenia a drugą do drugiej misy. Kilka łyżek nałożyć do dwóch foremek na muffiny. Ciasta piec w 180’C ok 15-20 minut (zawsze należy sprawdzić
Candy Pandassposób ich przygotowania może wpłynąć na kaloryczność. Jeżeli zależy nam na odchudzeniu potraw to zamiast smażenia karpia wybierzmy pieczenie lub gotowanie na parze . Natomiast, jeżeli nie możemy obejść się bez smażenia, to wybierajmy zdrowe źródła tłuszczy, np. olej kokosowy, rzepakowy w rozsądnych ilościach , a potem odsączmy rybę z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podobnie możemy manipulować dodatkami, przykładowo
Cztery Fajerymiłośnikami tego przysmaku to zapewne pokochacie i te ciasteczka. Polecam! (około 16 sztuk) 100g kleiku ryżowego (bez dodatków) 125g masła/margaryny 50g pasty tahini 50g wiórków kokosowych 100g cukru 2 jajka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masło/margarynę oraz pastę sezamową z cukrem utrzeć do puszystości i nie przerywając miksowania - wbić jajka
Di gotujeunikam glutenu. Ale Wy użyjcie jaką chcecie. Na średnią tortownicę: 120 g gorzkiej czekolady 100 g masła bez laktozy 4 jajka 2 szklanki mąki owiane Provena ( tej używam) 1/4 łyżeczki sody i proszku do pieczenia. szklanka cukru kokosowego Dodatki u mnie: posiekane pistacje, suszone wiśnie, liofilizowane truskawki, świeże borówki amerykańskie Piekarnik nagrzewamy do 180 st.C. Blaszkę wykładamy
AZgotuj!ciasto wyszło i tak bardzo słodkie. Wyszło pyszne i sycące :) Proste ciasto z płatkami owsianymi, kokosem i jagodami (bez cukru) 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki płatków owsianych górskich 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru brzozowego 2 jaja 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki delikatnej oliwy 1 łyżka domowego ekstraktu cytrynowego dodatkowo
FitKotpieczenia. Do drugiej, kokoswej masy dodaj wiórki kokosowe i cukier, zblenduj wszystko razem i przełóż na masę czekoladową. Do masy truskawkowej dodaj cukier, budyń/mąkę ziemniaczaną i połowę truskawek, zblenduj całość. Przełóż masę truskawkową na kokosową, a pozostałe truskawki podziej na ćwiartki i wciśnij w masę. Piecz całość około 1 h i 15 minut bez termoobiegu
greenscarfMałe niezobowiązujące kuleczki, które świetnie zaspokoją głód słodyczy lub potowarzyszą popołudniowej kawce. Są bezglutenowe, bez cukru, bez pieczenia i przepyszne ! Składniki: na około 18 sztuk 1 szklanka orzechów włoskich (lub innych wg gustu) 1/2 szklanki wiórków kokosowych + do obtoczenia 3/4 szklanki daktyli 1/4 łyżeczki cynamonu szczypta soli Sposób przygotowania: Daktyle pozbawiamy pestek. Zalewamy gorącą woda i zostawiamy
Pyry na Gazłyżeczki cukru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka oleju kokosowego łyżeczka wiórków kokosowych do ciasta, i odrobina do dekoracji Sposób przygotowania Składniki mieszamy dokładnie w kubeczku. Pieczemy w mikrofalówce minutę. Dekorujemy wiórkami kokosowymi. Uwagi Olej kokosowy musi być oczywiście nierafinowany, tłoczony na zimno. Można taki dostać bez problemów w sklepie. Osobiście polecam wam rodzinną olejarnię Olini.pl gdzie możecie
Mr. Tasteszklanki dżemu 1/2 szklanki ciemnego cukru 3 łyżki mielonego siemienia lnianego 6 łyżek wody 2 szklanki startej cukinii (bez nasion) 2 szklanki mąki 2 łyżeczki cynamonu 1 szklanka wiórków kokosowych 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej dowolna polewa W misce zmiksuj olej, dżem i cukier. Zalej wodą siemię lniane i odstaw
Qlinarnie i Qlinarnietego złego co by na dobre nie wyszło, pozostałe ciasto na gofry przerobiłam na czekoladowy omlet z kokosowym sosem ;) Składniki: 2 jajka 1 łyżka budyniu czekoladowego bez dodatku cukru 0,5 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki stewii 3 łyżki otrębów owsianych firmy Kupiec 2 łyżki gęstego jogurtu sos : 50g miąższu
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćserową wylewamy na ciasto i pieczemy w temp. 160'C przez około 40 minut, 10- 15 minut przed końcem pieczenia, kiedy ser już się zetnie wylewamy na wierzch pianę z białek. Smacznego:) P.S. Do bezy można dodać wiórków kokosowych- z pewnością sprawi to że deser będzie ciekawszy i nabierze egzotycznego wyrazu, zwłaszcza kiedy do masy serowej dodacie prawdziwej wanilii
Luźna Kuchniamoje kilkukrotnie pieczone bezy na ksylitolu, zawsze pozostawiały pewien niedosyt, nigdy nie było to to, do czego jesteśmy przyzwyczajeni (bezy na cukrze zwykłym czy trzcinowym są zupełnie inne), tym razem postanowiłam postępować dokładnie wg sprawdzonego już przez innych przepisu, który znalazłam tutaj . I choć osobiście pozostanę przy moich starych, sprawdzonych bezach, to tę mogę polecić. Składniki: Beza: - 5 białek (schłodzonych(...)owoce. Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150*C, temperaturę zmniejszamy do 125*C i pieczemy ok.100 minut na termoobiegu. Piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwi i pozostawiamy bezę do wystudzenia. Następnie odstawiamy na blaszce do drugiego dnia w suche, ciepłe miejsce do obsuszenia. Beza będzie po wyjęciu miękka, gumowata, ale spokojnie - na drugi dzień zrobi się chrupiąca. Przygotowanie kremu: Żółtka
Smaczne Zdrowepół łyżeczki sody oczyszczonej Krem kokosowy - ten (wegański-ryżowy) lub ten (nie wegański-nabiałowy) Dodatkowo -ulubione czekoladowe ciasteczka, u nas ciastka Cioccolini bez glutenufirmy Schar -3 kostki gorzkiej czekolady (na paluszki ;) -wiórki kokosowe (do posypania kremu kokosowego) BURACZANE MUFFINY CZEKOLADOWE Buraki obrać, pociąć na mniejsze kawałki i upiec w piekarniku do miękkości, następnie zrobić z nich puree widelcem. Mąki(...)zmiksować na gładko blenderem. Wlać masę do suchych składników i dobrze wymieszać całość. Jeśli ciasto będzie bardzo suche, dodać trochę więcej napoju. Wypełnić nim do ¾ foremki na babeczki i piec w 180’C ok 15-20 minut. Po wystudzeniu ściąć z każdej babeczki górę. Obłożyć kremem kokosowym, posypać wiórkami kokosowymi, nałożyć ciasteczko i rozpuszczoną czekoladą wykończyć łapkę
Candy Pandas