kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:64/334)

Tort kokosowo-czekoladowy z wiśniami 203

cytryną do nasączenia biszkoptu (opcjonalnie) wiórki kokosowe do dekoracji (opcjonalnie) czekolada kokosowa do dekoracji Przygotowanie tortu zaczynamy od upieczenia biszkoptu. Nim zaczniemy trzeba pamiętać, by wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Spód tortownicy o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Boki zostawiamy bez papieru. Nie posypujemy ich też bułką tartą. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Białka oddzielamy(...)miksujemy. Do miski przesiewamy mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao. Przesiane składniki musimy delikatnie i stopniowo wmieszać do masy jajecznej szpatułką tak, by nie zniszczyć piany z białek. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy i wkładamy do piekarnika. Biszkopt piecze się 30 minut. Piekarnik otwieramy dopiero pod koniec pieczenia i sprawdzamy, czy patyczek wbity w ciasto wychodzi

Dieta bez mleka
Torcik bezowy z kremem jaglanym i truskawkami 235

papierze do pieczenia. Rozsmarowujemy i delikatnie ,,podnosimy" boki. Pieczemy przez 30 minut w 120 stopniach C, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 100 stopni C i suszymy przez 3 godziny. Bezę można upiec 1-2 dni wcześniej. krem jaglany  100 g kaszy jaglanej tabliczka białej czekolady +odrobina mleka 3 łyżki wiórków kokosowych + truskawki do ozdoby Suchą kaszę

Kuchnia Ellie
Bezglutenowe ciasto z cukinii z malinami i borówkami 226

obsypania keksówki 100g mąki jaglanej 50g mąki z tapioki 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli 100g borówek amerykańskich (świeżych lub mrożonych) garść malin (świeżych lub mrożonych) Przygotowanie 1 Piekarnik nagrzewam do 180st.C, grzanie górne i dolne, bez termoobiegu. 2 Z cukinii wycinam miękki środek z pestkami a twardy miąższ wraz ze skórą ścieram(...)Białka oddzielam od żółek. 4 Żółtka mikserem ucieram z ksylitolem do uzyskania białej, puszystej masy. 5 Dolewam powoli olej kokosowy i ekstrakt waniliowy do ubitych żółtek. 6 Mąkę gryczaną, mąkę jaglaną, mąkę z tapioki, proszek do pieczenia i cynamon przesiewam do miski. 7 Cukinię odciskam z nadmiaru wody, dodaję do ubitych zółtek i dokładnie mieszam. 8 Do mokrych składników

Book of spells
TARTA ORZECHOWO CZEKOLADOWA ( BEZ MĄKI/ MASŁA I CUKRU BIAŁEGO ) 202

piekarnik nie chce ze mną współpracować i nawet przy bardzo niskiej temperaturze pieczenia spala mi ciasta :-( więc chyba niedługo nadejdzie czas na nowy piekarnik, bo ten już stracił swoją dożywotność.  Pomimo utrudnień tarta wyszła przepyszna i aż sama jestem pod wrażeniem, że można stworzyć deser bez cukru kryształu, złych tłuszczów i kalorycznej mąki. Spód tarty to czekoladowe(...)owsiane zmielone 1 szklanka + 4 łyżki orzechy laskowe lub włoskie zmielone 1/2 szklanki olej kokosowy roztopiony 3 łyżki żółtka 3 sztuki miód prawdziwy, naturalny z pasieki bez dodatku cukrów 2 łyżki kakao gorzkie 2 łyżki cynamon 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki Masa: białka 3 sztuki erytrol 4 łyżki miód prawdziwy, naturalny z pasieki

Kuchnia Paulettes
Pieguski wg "Kuchni bez pszenicy" 196

ciasteczka Pieguski. Pieguski wg "Kuchni bez pszenicy"PRZEPIS{"Kuchnia bez pszenicy", Davis William} Temperatura pieczenia: 180oC   | Czas pieczenia: 25 min. | Ilość 30 sztuk Składniki 4 szkl. mączki migdałowej (patrz: uwagi *) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki drobnej soli morskiej 4 jaja 1/2 szkl. oleju kokosowego lub masła, roztopionego 1/4 szkl. śmietany lub mleka kokosowego (użyłam

coolinarnastrefa.blogspot.com
Kruche ciasto z owocami i kokosową kruszonką 298

żółtka  1 cukier waniliowy  1 łyżeczka proszku do pieczenia Nadzienie: 2 budynie waniliowe na 0,5 lt każdy 700 ml mleka 4 łyżki cukru, jeśli budyń jest bez cukru 400 g owoców leśnych Kruszonka: 100 gr mąki 50 gr mąki krupczatki 100 gr wiórków kokosowych 80 g cukru 130 g masła lub Kasi wymieszać i pokruszyć

Mia Cucina Sofieta
PRZEPISY NA WIGILIĘ I BOŻE NARODZENIE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 593

serowa z kurczakiem i pieczarkami Rolada serowa z mięsem mielonym i warzywami Galareta bez żelatyny   Dania główne Bigos Karkówka korzenna w sosie pomarańczowym Kaczka pieczona z jabłkami Smażona pierś z kaczki z puree z brokuła Desery bożonarodzeniowe Keto piernik z powidłami i kremem kokosowym Keto piernik świąteczny Pierniczki LCHF Pierniczki niskowęglowodanowe Makowiec zawijany Babeczki korzenne Keto piernik(...)oczywiście subiektywnie wybrane przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie i mnie osobiście kojarzą się z tymi świętami. Artykuł PRZEPISY NA WIGILIĘ I BOŻE NARODZENIE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Ciasto „bounty” z krówkową wkładką 910

proszek do pieczenia. Masę mieszamy szpatułką lub mikserem ale na najmniejszych obrotach. Masę wylewamy do foremki i pieczemy 25 minut. Po ostudzeniu kroimy biszkopt w poprzek na pół. Jedną część wkładamy do foremki i dowolnie nasączamy. Zdecydowałam się na herbatę earl grey bez cukru. Możecie wybrać również kawę, wodę z cytryną lub alkohol. Masa kokosowa(...)lodówki. Jemy jak tylko masa kokosowa i polewa zastygną Z foremki wykroiłam 12 porcji. Jedna to 360 kcal Biszkopt przełożony masą kokosową z polewą kakaową i krówkowym dodatkiem Pyszne ciacho na każdą okazję Ciasto zaserwowane na drewnianej desce do krojenia Ciasto bounty z krówkową wkładką Smacznego!!! Źródło przepisu z moimi kilkoma zmianami: blog Ala piecze i gotuje Zapisz Zapisz Zapisz

Relaxtime
Zupa z pieczonej dyni na mleku kokosowym z cynamonem i chilli 183

puszka mleka kokosowego 1 duża cebula 5 ząbków czosnku 1/2 litra wody 1 kostka bulionu wegańskiego oliwa z oliwek cynamon  1 łyżeczka chilli  2-4 łyżeczki    (fajnie sprawdza się bardzo ostra pasta z papryki) curry 1 łyżeczka sól 1/2 - 1 łyżeczka Przygotowanie ( 30-40 minut bez pieczenia) - dynię przepoławiamy, łyżką pozbywamy się(...)czosnek i odkładamy w chłodne miejsce. - cebulę kroimy w małą kosteczkę i podsmażamy w dużym garnku na oliwie aż do zarumienienia. Dodajemy pieczony czosnek, mleko kokosowe, 1/2 litra wody, bulion warzywny i zagotowujemy. - dynię obieramy ze skórki - powinna odchodzić gładko. W przypadku problemów i zbytnią twardością można skórkę odkroić a następnie nożem

Pora na pora i pomidora
SEZAMOWE CIASTECZKA Z ORZECHAMI I TAHINI 199

Już bardzo dawno nie piekłam żadnych ciasteczek... Czas był już więc najwyższy, by nadrobić zaległości. Jedne ciacha uruchomiły lawinę i potem poszło już hurtem... Jednego wieczoru uzupełniłam zapasy ciastek na dłuższy czas. Idealnie sprawdziły się na wakacjach. Własne, zdrowe ciasteczka... Polecam! W zamkniętej puszce mogą być nawet kilka tygodni. Dziś pierwsza wersja letnich ciasteczek: pyszne kruche ciasteczka orkiszowe z pastą(...)masła- 1/2 szklanki oleju kokosowego bezzapachowego lub oliwy- 1/2 szklanki ksylitolu- 1/2 szklanki orzechów laskowych- 1/2 szklanki tahini (u mnie bez dodatków)- 1 łyżeczka esencji waniliowejMiękkie masło, płynny olej kokosowy, pokruszone orzechy oraz pozostałe składniki dokładnie wymieszać. Najlepiej dłońmi. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko zdusić i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym

Smaczne Zdrowe
Babka kokosowa dla kokosowego fanatyka 295

się przy pieczeniu (jest naprawdę banalnie proste), smak końcowy okazał się zachwycający, to i Pan Mąż poczuł się wybitnie kokosowo zaspokojony. Same plusy :) Składniki na średnią formę do babki: 4 jajka szczypta soli 1 szkl. cukru 1 szkl. mąki 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny 100g wiórek kokosowych + do posypania(...)piekłam w formie silikonowej, więc wystarczyło ja jedynie lekko posmarować tłuszczem .  Piec ok 50 minut w nagrzanym do 170C piekarniku - bez termoobiegu, grzałka góra-dół, środkowy poziom piekarnika. Odstawić do lekkiego przestudzenia i wyjąć ostrożnie z formy. gdy zupełnie ostygnie, polać lukrem i posypać wiórkami kokosowymi. Aby zrobić lukier mleczny, należy 2/3 szkl. do 1 szkl. cukru pudru

Grunt to przepis!
Szybkie ciasto z jabłkami 441

oprószenie go cukrem pudrem. Można też, tak jak ja zajadać się nim bez żadnych słodzących dodatków :). Składniki: 350 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki cynamonu 2 jajka 80 ml wody 120 ml oleju kokosowego (ok 105 g w postaci stałej) 125 ml maślanki (mleko(...)proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Dokładnie mieszamy do momentu połączenia się składników. Na końcu dodajemy pokrojone jabłka i krótko mieszamy. Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 33×22 cm . Pieczemy od 30 – 35 minut w 180°C (bez termoobiegu

Słodki Pomysł
Ciasto w 5 minut z mikrofali 284

łyżki kakao (zamiast kakao można dodać 3 łyżki budyniu bez cukru, będzie jasne i lżejsze) 3 łyżki mleka 1 łyżka jogurtu greckiego 3 łyżki oleju rzepakowego lub kokosowego (z kokosowym jest bardziej wilgotne) 1 jajko Wykonanie: z olejem rzepakowym z dżemem z wiśni i brzoskwiń z olejem kokosowym  Jajko roztrzepać widelcem, dodać mleko i olej, wymieszać. Następnie dodać(...)sypkie składniki i dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do kokilek lub miseczek przystosowanych do mikrofali (bez złotych i srebrnych dodatków). Wykorzystałam 2 bulionówki z hartowanego szkła o pojemności 1/2 litra (mogą być mniejsze). Ciasta nałożyć nie więcej niż do 1/2 wysokości naczynia. Ciasto wstawić do mikrofali, ustawiając na najwyższą moc (u mnie 750) i 2 minuty. Obserwować

Kuchcik gotuje
Migdałowo-makowy biszkopt z masą śmietanową - low carb 218

czubata łyżka mielonego maku 5 płaskich łyżek erytrytolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę z bitej śmietany: 1/2 litra śmietany kremówki (36%) 1 galaretka cytrynowa bez cukru (np. celiko) 2 łyżki erytrytolu opcjonalnie można dodać owoce - ja dałam borówki na polewę czekoladową: olej kokosowy - ok. 5 czubatych łyżek 2 łyżki kakao erytrytol do dosłodzenia (do smaku) Wykonanie(...)sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać erytrytol. Do piany, stale mieszając mikserem na wolnych obrotach dodać żółtka. Na samym końcu dodajemy mąkę migdałową zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mak. Mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec w piekarniku nagrzanym do 175-180 stopni ok.40 minut. Podczas gdy ciasto się piecze przystępujemy do wykonania masy. Masa śmietanowa

Marta próbuje
Ciasto pijak 314

łyżek cukru drobnego 6 łyżek mąki tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżek oleju Placek makowo-kokosowy: 6 białek 150 g cukru 150 g kokosu 150 g maku 1 łyżka mąki Masa: 500 ml mleka 1 op. budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 4 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru(...)Cienkim strumieniem wlewamy olej, miksujemy jeszcze chwilę, a następnie dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę – mieszamy delikatnie łyżką. Pieczemy w formie 21×32 wyłożonej papierem do pieczenia około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Białka na ciasto makowo-kokosowe ubijamy na sztywno, pod koniec wsypując cukier. Następnie dodajemy wymieszane ze sobą: mąkę

Smaki Na Talerzu