kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:58/334)

ROLADA BEZ PIECZENIA 580

ZWIJANIE: Ciasto wałkujemy pomiędzy folią spożywczą na wymiary ok. 25/35 cm.  Smarujemy kremem kokosowym. Z pomocą folii ściśle zwijamy w roladę (krótszy bok)  i szczelnie owijamy w folię. Chowamy na całą noc do lodówki. Smacznego :) Polecam przepisy na pozostałe ciasta bez pieczenia  KLIK

Pani na deser
Migdałowe bezglutenowe i bez laktozy ciasto przygotowane z dbałością o bliskich. 146

dzisiaj staram się ograniczać podaż produktów mlecznych do niezbędnego minimum. Dlatego być może łatwiej mi zrozumieć osoby, które chorują na celiakę czy też nie tolerują laktozy. Dzisiaj spożywanie produktów bez glutenu jest też niewątpliwie na topie, chociaż gluten sam w sobie nie jest niczym złym. Dzisiaj chciałam pokazać Wam jak można połączyć to co zdrowe z tym co smaczne(...)SKŁADNIKI: - 3/4 szklanki kukurydzianej - 1/4 szklanki mąki migdałowej (zmielonych migdałów) - 120 ml mleka kokosowego - 3 jaja - 110 g oleju roślinnego (kokosowy, rzepakowy bądź słonecznikowy) - 4 łyżki miodu (możesz zastąpić 2 łyżkami stewi) - 1/2 łyżeczki sody -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 płaskie łyżki kakao bez glutenu - 5 łyżek płatków migdałowych Forma na ciasto: mała keksówka WYKONANIE: Białka

SMYKWKUCHNI
Jaglane ciasto czekoladowe 283

Pyszne ciasto bez pieczenia, bezglutenowe i pełne zdrowych składników. Na blogu autora zrobiło furorę więc jeśli jeszcze nie jedliście to warto wypróbować :) Przepis pochodzi z bloga Facet i kuchnia, zapraszam —>KLIK :) 100 g suchej kaszy jaglanej 3 łyżki oleju kokosowego 5 łyżek surowego kakao 100 g gorzkiej czekolady dobrej jakości ( u mnie 85 %) 50 g gorzkiej(...)czekolady dobrej jakości 2 łyżki miodu 2 łyżeczki cynamonu 80 g uprażonych orzechów laskowych (bez skórki) 50 g mielonego lnu 60 g mąki kokosowej 2 banany Kaszę płuczemy i sparzamy wrzątkiem. Następnie zalewamy podwójną ilością wody i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy około 12 minut aż woda się wchłonie. Do ugotowanej, jeszcze ciepłej dodajemy olej i mieszamy

Mienta blog
Puszyste ucierane ciasto pomarańczowo - kokosowe 159

mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy skórka z pomarańczy Lukier: 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki wody + wiórki kokosowe do posypania  Przygotowanie: Masło razem z cukrem umieszczamy w misce i ubijamy mikserem do powstania puszystej masy (cukier powinien się rozpuścić).  Do powstałej masy maślanej dodawać po jednym jajku(...)połączenia składników. Do przygotowanej i wyłożonej papierem do pieczenia formy o średnicy 24 cm przelać masę i wstawić do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika. Piec bez termoobiegu ok 40-45minut lub do suchego patyczka. Rozrobić cukier puder z woda i wylać całość na jeszcze ciepłe ciasto. Posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

ChilliJemy
Delikatny sernik na zimno. 166

kokosowymi i białą czekoladą. Ja zrobiłam go na biszkopcie bo taki najbardziej lubimy, ale można go zrobić na herbatnikach lub biszkoptach. Wtedy będzie szybciej i bez włączania piekarnika. Sernik zrobiłam w blaszce 24 cm na 34 cm. Składniki na biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki tortowej 1 łyżka maki ziemniaczanej na czubku łyżki proszku do pieczenia(...)Mój ulubiony z Wielunia) 500 ml. śmietanki 30 % 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki przezroczyste 1 i 1/2 szklanki gorącej wody do rozpuszczenia galaretek Na posypkę: 3/4 szklanki wiórek kokosowych 1 tabliczka białej czekolady (100 g.) Wykonanie: Biszkopt: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka dalej ubijać. Wsypać obie mąki i proszek. Wymieszać łyżką. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia

Agusiowe smakołyki
Kruche ciasto śmietankowe z porzeczkami i bezą 206

wilgotne, dziki porzeczkom lekko kwaskowe a beza nadaje mu chrupkości:) Po prostu musicie sami spróbować! Kruche ciasto: 150g mąki pszennej,  125g masła lub margaryny,  100g cukru,  75 g mąki ziemniaczanej,  40g wiórków kokosowych,  500 ml śmietanki 30%,  jajko + 3 żółtka,  2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,  450g czerwonej porzeczki.  Miękkie(...)mąki z proszkiem. Na koniec dodać śmietankę i wiórki kokosowe. Ciasto przełożyć na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blaszkę o wym. 23x33cm. Na wierzchu rozłożyć umyte i osuszone porzeczki. Piec około 25 minut  w temp. 190st.Beza: 5 białek,  200g cukru.  Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Bezę rozsmarować na podpieczonym cieście.  Piec około 40 minut

Z miłości do słodkości
INSPIRACJE NA WIELKANOCNE KETO MENU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 366

papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Pasztet LCHF Karczek pieczony Boczek pieczony   Dania główne: Kaczka pieczona z jabłkami Smażona pierś z kaczki z puree z brokuła Królik z warzywami Kiełbasa biała w sosie chrzanowym   Desery Keto mazurek Wielkanocna babka Wielkanocna babka kokosowa Sernik wiedeński Puszysty sernik bez mąki Sernik jagodowy na zimno Ciasto orzechowo-karmelowe Keto

Ola la LCHF
Kokos,domowe mleko i wiórki kokosowe - wartości zdrowotne 190

orzech bez trudu można już przepołowić.Połozyć kokosa na desce,w połowie orzecha przyłozyć nóż i uderzyć młotkiem.Można uderzać w orzecha trzymając go w ręku,też pęknie bez trudu.Miąższ pokroić w orzechu nożem,najlepiej z piłka i podważając wyciągać po kawałku.Nożem skroić brązową skórkę.Uzyskany miąższ pokroić na mniejsze kawałki i umieścic w misie blendera.Wla(...)takim mleczkim jest wyśmienita.Bardzo polecam!WYKORZYSTANIE POZOSTALYCH WIORKOW KOKOSOWYCH :Pozostałe wiórki sa również do wykorzystania.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wysypać wiórki pozostałe po produkcji mleka kokosowego.Jeśli zostały bardzo mocno odciśnięte,proces suszenia trwa okolo 30-45 minut.Suszyć w piekarniku w temperaturze około 120°C bez termoobiegu,lub 100°C z termoobiegiem.W międzyczasie można

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu, bez laktozy) 168

gęstej śmietanki kokosowej – 30ml wody kokosowej – 10g wiórków kokosowych – 20g mąki ryżowej – 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia (w sklepach dostępny jest bezglutenowy proszek do pieczenia) – kostka gorzkiej czekolady Jajka delikatnie ubić, dodać śmietankę i wodę kokosową i jeszcze raz ubić. Dodać wiórki, mąkę i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć(...)chwili rozsmarować roztopioną czekoladę po całym placku. Jeśli lubicie słodkie placki polecam dodać jakieś ulubione słodziodło do ciasta lub gotowy placek polać miodem lub ulubionym syropem. Smacznego Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu) Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu) Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu) Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu

Smaki Armine
Kokosowe ciasto z truskawkami i mango 119

Pyszne, aromatyczne ciasto z truskawkami i mango. Mięciutkie, puszyste i nie ma opcji, że się nie uda. Świetne do koszyka piknikowego, do zabrania na plażę, do

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przepis #179 Dyniowe ciasto - bez laktozy i glutenu 101

oraz cynamon. W drugiej łączymy jajka, miód oraz dynię i olej kokosowy. Łączymy obie masy. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę gorzką czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy. Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Ciasto dyniowe możemy dowolnie udekorować - choć dobrze smakuje nawet bez dodatków. Ciasto ma formę babki więc można zabrać je sobą

Health-Fit-Life
Jabłecznik z bitą śmietaną. Ciasto bez pieczenia. 171

Spód tortownicy (u mnie tortownica o średnicy 26 cm) obrysowujemy na papierze do pieczenia, Wycinamy koło i wkładamy do tortownicy. Płatki kukurydziane wkładamy do woreczka foliowego, rozbijamy tłuczkiem na miazgę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę z masłem i wiórkami kokosowymi i mieszamy z płatkami. Wykładamy spód tortownicy płatkami, dociskając ręką. Schładzamy w lodówce. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne(...)fixem i cukrem waniliowym na sztywno. Przekładamy na mus jabłkowy i ponownie schładzamy w lodówce. Na koniec posypujemy cynamonem.  Inspirację na to ciasto znalazłam w książce "Ciasta bez pieczenia od A do Z" wydawnictwa Weltbild

Aga w kuchni
CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM Z AWOKADO (keto, LCHF, paleo, optymalne, wegańskie, raw bez glutenu, laktozy, cukru i jajek) 206

serce nie tylko miłośników czekolady. Do tego bardzo szybkie i proste w wykonaniu i nie wymaga pieczenia czyli ciasto idealne Składniki na ciasto: 200 g mąki migdałowej lub zmielonych ulubionych orzechów i migdałów 60 g oleju kokosowego (keto, LCHF, paleo, bez laktozy) lub masła klarowanego (keto, LCHF, optymalna) 20 g kakao 100% opcjonalnie słodzik np. ksylitol , erytryto

Ola la LCHF
Jagielnik kokosowy z płatkami migdałowymi 145

gotowe wylepiamy nim dno okrągłej tortownicy o średnicy ok. 23 cm. (wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia).   na jaglaną masę  100 g kaszy jaglanej 150 g płatków jaglanych 3 białka  50 g wiórków kokosowych 1/2 szklanki mleka (u mnie bez laktozy, można użyć zwykłego lub roślinnego) 1/2 szklanki cukru trzcinowego (można więcej) 2-3 łyżki oleju(...)mleko, olej i wiórki kokosowe . Opcjonalnie dodajemy odrobinę aromatu. * dodatek wanilii pasowałby tutaj idealnie, ja niestety nie miałam jej wtedy u siebie na wierzch olej kokosowy płatki migdałowe otarta skórka z jednej cytryny Spód podpiekamy w nagrzanym piekarniku przez ok. 10 minut w temp.180 stopni C.  Na podpieczonym spodzie rozprowadzamy naszą jaglaną masę. Pieczemy całość przez kolejne

Kuchnia Ellie
Baton bakaliowy bez pieczenia czyli poWeekendowe Łakocie odc.161 174

batony jest rewelacyjny!  sezam zastąpiłam słonecznikiem co tylko wzbogaciło ich smak. Baton bakaliowy bez pieczenia  na 6 batoników 100 g miękkich daktyli bez pestek po 40 g rodzynek i pasty tahini po 30 g wiórków kokosowych i nasion słonecznika 20 g oleju kokosowego Wszystkie składniki wkładamy do blendera. Miksujemy na gęstą papkę. Masę wkładamy

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania