kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:71/334)

Gofry żytnie z twarożkiem, truskawkami i malinami 222

Składniki: 2 łyżki mąki żytniej pełnoziarnistej 1 jajko 30 g odżywki białkowej 1/2 proszku do pieczenia 3 łyżki jogurtu naturalnego Rozgrzać gofrownicę. Składniki wymieszać trzepaczką lub łyżką. Jeśli nie używamy odżywki można dosłodzić miodem. Ciasto nakładać na powierzchnię wysmarowaną wcześniej olejem kokosowym. Piec 5-6 minut w zależności od mocy urządzenia.  Dodatkowo: 60 g twarożku półtłustego 2 łyżki(...)jogurtu naturalnego 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka miodu maliny truskawki Gofry podawać na ciepło z dodatkami. Wartości odżywcze: 467 kcal bez owoców B: 30 g T: 13 g W: 64 g Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Murzynek z wiórkami kokosowymi 97

Szybki murzynek z dodatkiem wiórków kokosowych na maślance bez jajek.  Przygotowanie: 20 minut Koszt: tanie Hejka! Obserwując, jak zachwycają Was przepisy z dodatkiem wiórków kokosowych, postanowiłam iść dalej tą pyszną drogą. Tym razem wykonałam ciasto, które jest każdemu znane, lecz oczywiście nieco eksperymentując, Wystarczyło dodać wiórki kokosowe, aby zwykły murzynek nabrał nowego przepysznego smaku! Co więcej, przepis(...)jest mokry i pyszny! Ciasto wykonuje się bardzo szybko, a dla sprawnej i żwawej ręki nawet nie potrzeba używać miksera wystarczy trzepaczka. Maksymalnie 30 minut roboty plus pieczenie i po chwili ostygnięcia ciasto można już zajadać. Ten przepis świetnie się sprawdzi na szybkie wypieki z tzw. niespodziewanych gości. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze 1 kawałka (10) 139 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Piernik gryczany (bez jajek, cukru i mleka) 101

kokosowego 2 łyżki przyprawy do piernika 1 łyżka octu 3 łyżeczki kakao lub karobu 1 łyżeczka sody oczyszczonej  Piernik gryczany (bez jajek, cukru i mleka) Piernik gryczany (bez jajek, cukru i mleka) - przygotowanie Kaszę gryczaną wsypujemy do naczynia głównego i mielimy na mąkę (czas 2 minuty, prędkość turbo). Po zmieleniu przesypujemy do innego naczynia i mieszamy(...)masę ze ścianek i ponownie uruchomiamy mikser. Ciasto przelewamy do formy posmarowanej olejem kokosowym i pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra i dół) około 25 minut. Piernik  można dodatkowo ozdobić polewą i posypać orzechami. Smacznego :) Seria: Kohersen przepisy Piernik gryczany (bez jajek, cukru i mleka) #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important

Cztery Fajery
Ciasto śliwkowe paleo z kruszonką 156

goździki, które kojarzą mi się z jesienią. Składniki na nadzienie: (owalna forma do pieczenia 29cm na 20cm) 1 kg śliwek (bez pestek przekrojone na pół) 3 łyżki mąki z tapioki ⅓ szklanki miodu 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka goździków mielonych Składniki na ciasto: ½ szklanki mąki kokosowej ½ szklanki mąki migdałowej ¼ szklanki płatków migdałowych ¼ szklanki mielonych orzeszków pini (albo innych orzechów(...)mieszamy, aż wszystko się połączy. Wylewamy ciasto na wcześniej ułożonych na dnie naczynia śliwkach – nie przejmując się zbytnio, aby było równo, staramy się tylko przykryć wszystkie owoce. Pieczemy w piekarniku około 50 minut, aż ciasto z wierzchu zrobi się złociste, a śliwki się zagotują. Ciasto śliwkowe paleo z kruszonką serwujemy gorące. Smacznego! Artykuł Ciasto śliwkowe paleo z kruszonką pochodzi

PaleoLife
SZARLOTKA NA ZIMNO BEZ PIECZENIA 107

SKŁADNIKI: Spód: 1/2 szkl. daktyli 50 g płatków owsianych 30 g wiórków kokosowych 4 łyżki masła orzechowego Masa jabłkowa: 2 kg jabłek 4 łyżeczki agaru woda

Marcepanowa kuchnia
Truskawkowo-kokosowy sernik na zimno 171

Pyszny, leciutki serniczek na spodzie z pokruszonych herbatników, płatków kukurydzianych oraz masła.   Delikatnie kokosowy, z orzeźwiającym truskawkowym musem na wierzchu. Rewelacja! ... i nawet Stefan

Kuchnia Ellie
Tarta a'la Rafaello (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie) 142

łyżeczki babki jajowatej (lub mielonego lnu) Budyń kokosowy -500ml mleka kokosowego tłustego -300ml wody -150-180g ksylitolu -40g wiórków kokosowych -2 budynie bez cukru (po 40g) Dodatkowo -pasta/miąższ z kokosa + 50g mleka kokosowego -wiórki kokosowe (do posypania) -kokosowe praliny (u nas  proteinowe kulki kokosowe z migdałem Feel Fit ) KRUCHY SPÓD 1. Skrobię, mąki(...)składniki do suchych i ciasto dokładnie wymieszać. 5. Ciasto włożyć do lodówki na kilkanaście minut aż ostygnie i będzie nieco bardziej zwarte. 6. Następnie ciastem wylepiać wyłożoną papierem do pieczenia formę na tarte (dobrze łączcie kawałki ciasta ze sobą bo podczas pieczenia w tych miejscach mogą powstać szczeliny). 7. Piec w 170’C ok 15 -20 minut

Candy Pandas
Wedo - organiczna mąka bananowa! 125

się do gotowania, pieczenia, zagęszczania zup, a także do... smoothie i jogurtów :) Tak! Można spożywać ją na surowo, podobnie jak mąkę kokosową :) Dzięki wysokiej zawartości skrobi, mąka bananowa pozwala na użycie mniejszej ilości mąki wymaganej w przepisach (nawet o 30%). Przykładowo, zamiast szklanki mąki danego rodzaju, wystarczy użyć 2/3 szklanki mąki Wedo. Mąka bez wątpienia jest również... substytutem(...)powstaje? Proces oczywiście nie jest tak prosty, ale w skrócie etapy przedstawiają się następująco: zbiór niedojrzałych bananów obieranie krojenie suszenie mielenie na mąkę pakowanie. Bez użycia konserwantów i sztucznych barwników, bez oczyszczania i przetwarzania mąki. =Praktyczne opakowanie= Nie wiem jak Wy, ale ja po prostu nie cierpię papierowych opakowań, w których umieszczane są mąki. Łatwo się uszkadzają

Poranek na słodko
marchewkowo-jabłkowe budyniowe ciasto ze śmietaną z nutą kokosu... 155

budyń czekoladowy 1 opakowanie, marchew 1,5 szklanki, mąka tortowa 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1/2 łyżeczki, jabłko winne 4 duże, cynamon 1 łyżka, mąka ziemniaczana 1 łyżka, bita śmietana 330 ml, cukier puder 1 łyżka, wiórki kokosowe - ile potrzeba, śmietan fix 1 opakowanie jabłka obrać ze skórki, pokroić na kawałeczki, posypać cynamonem, mąką(...)budyń czekoladowy bez cukru i zmiksować chwilę do ciasta dać połowę jabłek i łyżką wymieszać z ciastem tortownica 24cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i dać ciasto z jabłkami, na wierzch dodać resztę jabłek - piec w 200C około 45 minut zimną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem, śmietanfixem i posmarować wierzch ciasta, posypać wiórkami kokosowymi ciasto jesr

W Mojej Kuchni Lubię
PYSZNE, WILGOTNE CIASTO Z OWOCAMI I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 423

śmietanie, z dodatkiem owoców (u mnie jabłko i maliny), obsypane kokosową kruszonką. Bardzo aromatyczne i cudownie smakujące. I co bardzo istotne, to ciasto, które z każdym dniem smakuje coraz lepiej, jest bardzo wilgotne. Przygotowane na mące orkiszowej, bez dodatku białego (rafinowanego cukru). Pyszności :-) Przepis ze starego kajeciku. Piekłam w ciemnej blaszce o wym.33x23cm. Składniki ciasta: - 3 duże jajka(...)szklanki ksylitolu lub cukru - 380g mąki orkiszowej typ750 lub 2 czubate szklanki mąki tortowej - 250ml gęstej kwaśnej śmietany (u mnie 18%) - 3 płaskie łyżeczki naturalnego proszku do pieczenia - 1 łyżka ksylitolu z prawdziwą wanilią (lub cukier waniliowy) Kruszonka: - 125g zimnego masła - 120g mąki orkiszowej typ750 - 100g wiórków kokosowych - 7 łyżek ksylitolu lub cukru (np.trzcinowego) Z powyższych składników zagnieść kruszonkę

Smaczne Zdrowe
Deser kokosowo-śliwkowy 118

upieczeniu będzie bardziej zwarta. Deser kokosowo-śliwkowy Danie Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 porcji Porcje 10 porcji Składniki 500 g śliwki 75 g mąka kokosowa 1 szklanka mleko 1 łyżka erytrol lub inne słodziwo 1/2 łyżeczka proszek do pieczenia 2 białko jaja 1 łyżeczka esencja wanilii Sposób przygotowania Umyte śliwki kroimy na cząstki i wykładamy

Kucharzyca
Ciasto z malinami i bezą / Raspberry meringue pie 150

słonecznik, wiórki kokosowe do posypania  Do miski wlać białka i zacząć ubijać bezę od wolnych obrotów, a gdy białka lekko się spienią, to dodać szczyptę soli. Ubić białka na sztywno, potem należy stopniowo dodawać po łyżce cukru. Kolejną łyżkę cukru można dodać dopiero po dokładnym rozpuszczeniu poprzedniej. Bezę wyłożyć na nadzienie malinowe i piec 20-25 min w temperaturze

Receptura smaku
Kakaowo-kokosowe ciasto z wafelków (bez mąki) 120

250g wafelków kakaowych (bez polewy) 100g masła 1 szklanka wiórek kokosowych (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki cukru 3 jajka Wafelki należy dokładnie pokruszyć (*). Masło utrzeć z cukrem, a następnie stopniowo połączyć z jajkami. Do masy dodać wiórki kokosowe i pokruszone wafle. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do foremki uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.  Ciasto piec

Di gotuje
Kakaowy tofurnik z malinową żelką - serniczek z tofu (wegański) 182

formie tak, jakbyśmy posługiwali się papierem do pieczenia. Masą staramy się wykleić równy spód, umieszczamy w lodówce. Składniki na masę: - 400ml mleczka kokosowego (puszka) - 200g tofu naturalnego - 50g malin (można pominąć) - sok z 1 cytryny (dodajcie mniej, jeżeli nie chcecie kwaśnej masy) - 2 łyżki ksylitolu - 5 łyżeczek kakao bez cukru - 6g agaru + niewielka ilość wody do rozpuszczenia Mleczko

Be Fit Be Strong
Sernik pistacjowy z nutą imbiru (pistachio & lime cheesecake) 203

sernik pistacjowy w wersji "bez pieczenia" będzie jeszcze pora, ale pomysłu na razie Wam nie zdradzę, ale za to napiszę jak  zrobić wyjątkowy, kremowy i lekko egzotyczny sernikiem pistacjowy.    SERNIK PISTACJOWY Z NUTĄ IMBIRU (pistachio & lime cheesecake) Składniki: spód: 100 g herbatników  4 łyżki wiórków kokosowych sok z 1/2 limonki 1 łyżka miodu(...)kokosowe prażymy na suchej patelni uważając aby ich nie przypalić. Studzimy. Ciastka drobno kruszymy, łączymy z wiórkami i dodajemy sok z limonki, miód oraz rozpuszczone masło. Wszystko mieszamy i rozkładamy równomiernie w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy dłonią lub dużą łyżką. Odstawiamy na chwile do lodówki. masa serowa: Do misy miksera wrzucamy wszystkie składniki masy serowej (kolejność bez

Bon appetit mon amie
ZIELONE MUFFINKI "BOUNTY" raz jeszcze - modyfikacje 228

kakao). I trzecia rzecz - na górę koniecznie, zdecydowanie i nie ma nic lepszego - chipsy kokosowe   zamiast wiórków, zupełnie inny efekt i dekoracyjny, i smakowy, i dużo lepiej się je, kiedy kokos nie rozsypuje się dookoła. Do pieczenia wszystkiego od dawna używam oleju kokosowego ale to już wiecie ;) W załączeniu fotki i dodam jeszcze, że wg mnie to najłatwiejsze(...)najszybsze, a zarazem najpyszniejsze i najbardziej efektowne ciasto świata, więc musicie, po prostu MUSICIE je zrobić! :)) P.s. ZDJĘCIA BEZ JAKIEJKOLWIEK OBRÓBKI KOLORÓW, SERIO, SERIO

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE