jednej misce połączyć mąkę, sól i ewentualne słodzidło (u nas bez dodatków bo słodycz kokosa nam wystarcza ). Dodać rozpuszczony, ale nie gorący olej kokosowy i dokładnie wymieszać. Z miąższu kokosowego i letniej wody przygotować w szklance mleko lub użyć gotowego mleczka. W drugiej misce wymieszać żółtka i mleczko kokosowe. Połączyć wszystkie składniki do uzyskania gładkiej i zwartej masy(...)papierem do pieczenia. Każdą kuleczkę lekko rozpłaszczyć przyciskając dłonią do blaszki. Piec w temperaturze 180°C przez ok 20-25 minut pilnując by nie przypiekły się za bardzo. Powinny być złociste. W tym czasie rozpuścić gorzka czekoladę lub przygotować polewę z przepisu. Wystudzone ciastka można udekorować polewą i ewentualnie wiórkami kokosowymi. Smacznego! — BTW całości bez słodzideł
Ola la LCHFpszennej 3 łyżki gorzkiego kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Masa daktylowa 250 g daktyli 1 szklanka wody (lub mleka) 1 łyżka kakao 1/2 szklanki suszonej żurawiny 2 łyżki masła kokosowego 5 dag czekolady wiórki kokosowe dodatkowo: kilka łyżek dżemu z czarnej porzeczki i 3 łyżki prażonego ziarna(...)jest inna, a inna w pieczonych. Ciasto powinno być konsystencji gęstej, kwaśnej śmietany. Upiecz ciasto w temp. 180 st.C do suchego patyczka. Odstaw do ostudzenia. Przygotuj masę daktylowo-czekoladową Wodę wlej do rondelka, wsyp daktyle bez pestek - doprowadź do zagotowania. Wsyp żurawinę, dodaj kako i masło kokosowe. Wymieszaj wszystko rozgniatając owoce. Zestaw z ognia
Gotuj Sam!pianie. Przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy w temperaturze 175°C przez 20 minut. Po upieczeniu zrzucamy biszkopt z wysokości około 0.5 m i odstawiamy do osiągnięcia, bez wyjmowania z formy. MASA (ŚRODEK): 2 puszki mleka kokosowego Ponadto: 1/2 szklanki soku jabłkowego 2 brzoskwinie bez skórki Oddzielamy tłuszcz kokosowy od wody
MamaOskarkażółtek, 1 szklanka cukru, 3 łyżki kakao, 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa kokosowa: 6 białek, 1 szklanka drobnego cukru, 1 budyń śmietankowy, 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 150 g wiórków kokosowych, 200 ml kremówki 36% Ponadto: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe ( bez cukru), 2 łyżki cukru, 750 ml mleka, 1 puszka brzoskwiń Sposób przygotowania: Wszystkie(...)masę budyniową wykładamy pokrojone brzoskwinie. Przygotowujemy masę kokosową: wiórki kokosowe, budyń w proszku i mąkę ziemniaczaną mieszamy w miseczce, odstawiamy. W dużej misce ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli i powoli, cały czas ubijając dodajemy cukier. W następnej kolejności ( stale miksując) dodajemy wcześniej wymieszane sypkie produkty ( budyń, mąka ziemniaczana, wiórki kokosowe), a na końcu śmietanę. Masę wykładamy na brzoskwinie
Nie tylko w kuchniPstrąg pieczony z zieloną salsą czyli obiad w 35 minut! Kto nie lubi szybkich dań, które nie wymagają czasu, doglądania i całego tego zamieszania związanego z
Book of spellsobiecany makowiec z kokosową kruszonką. Bardzo smaczny, wilgotny, łatwy w przygotowaniu. Praktycznie bez wad, no może jest jedna - za szybko znika ze stołu - :) Polecam :) Składniki ( na blaszkę 40x25 cm.) Ciasto kruche: - 20 dkg masła - 37 dkg mąki - 13 dkg cukru - 1 całe jajko + 1 żółtko - cukier waniliowy - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka śmietany - szczypta soli Masa
Kuchnia z widokiem na ogródLato w pełni. Dlatego dziś zamiast wersji pieczonej zapraszam Was na pyszny gotowany waniliowo – śmietankowy sernik (na herbatnikach) . Przygotowuje się go bardzo szybko i prosto. Musicie jedynie włożyć w niego ciut siły – należy energicznie mieszać składniki A po schłodzeniu w lodówce można się już delektować pysznym, kremowym sernikiem. Spróbujcie. Składniki: (forma(...)mnie pełnoziarniste 1 budyń śmietankowy 45 g bez cukru 1 budyń waniliowy 45 g bez cukru 150 ml mleka* ciut powyżej 1/2 szklanki cukru 200 g masła 4 jajka (u mnie wiejskie) 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią polewa czekoladowa chipsy kokosowe *maksymalnie 200 ml Dodatkowo: papier do pieczenia – u mnie obustronnie powlekany Stella Przygotowanie
Słodkie okruszkimące owsianej, zdecydowanie bardziej kruche niż oryginalne! Do tego galaretka bez cukru i polewa z oleju kokosowego i naturalnego kakao. Biszkopciki: 3 jajka 70 g mąki owsianej 1 łyżeczka miodu Białka ubić na sztywno, dodać po jednym żółtka i miód. Zmiksować. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką lub szprycą nakładać ciasto, formując okrągłe ciasteczka. Piec 10 minut(...)okrągłe kształty. Układać na biszkopcikach od płaskiej strony. Polewa: 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżki kakao lub roztopiona gorzka czekolada Olej roztopić, dodać kakao i miód. Wymieszać. Wystudzić. Polewa nie może być gorąca - rozpuści galaretkę! Polać biszkopciki. *można także użyć gotowej galaretki bez cukru lub zastąpić wodę i smaker sokiem owocowym
Chocolate Muffin BlogPstrąg pieczony z zieloną salsą czyli obiad w 35 minut! Kto nie lubi szybkich dań, które nie wymagają czasu, doglądania i całego tego zamieszania związanego z
Book of spellswłoskiego. Każdą kuleczkę (bez spłaszczania) umieścić na blasze wysłanej papierem do pieczenia - zachowując około 3 cm odstępy. Pierniczki piec w rozgrzanym piekarniku przez około 18 minut w 180 stopniach. Przygotować polewę czekoladową. Kawałki czekolady roztopić w kąpieli wodnej i wymieszać z odrobiną mleka. Ostudzone pierniczki posmarować polewą i odłożyć - aż czekolada zastygnie. Pasta kokosowa , płatki oraz mąka jaglana
Di gotujebez dodatku tłuszczu pralinki! Dodatek kawy idealnie podkreśla smak kakaa i kokosu. W sam raz do zrobienia kiedy nie mamy w domu nic słodkiego a nie chcemy piec czegoś dużego. Jeżeli jesteśmy na diecie wegańskiej lub będziemy mieć takich gości to wystarczy pominąć miód a dodać więcej daktyli/moreli. SKŁADNIKI: * ½ szklanki płatków owsianych * 3 łyżki wiórków kokosowych + do obtaczania
Mohiellaminutes Servings 20 Calories 69 kcal Author Anna Ingredients 300 g bananów dojrzałych (waga bez skórki = 3 szt) 40 g oleju kokosowego płynnego 30 g kakao gorzkie 60 g wiórków kokosowych mielonych 15 g siemienia lnianego mielonego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 230 g płatków owsianych 30 g suszonych fig pokrojonych w kostkę 50 g czekolady pokrojonej
SprawdzonaKuchnia.plcukru 2 ły 2 łyżki śmietany 18% 2 2 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia Masa 800 ml śmietanki 36% cukier waniliowy f fix śmietanowy Dodatki(...)kokosowe Szablon Cyfr/liter SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto Wszystkie składniki ciasta zagniatamy na gładkie ciasto, i najlepiej schłodzić w lodówce godzinę. – Nie jest to konieczne, ale po schłodzeniu cyfry bez problemu można wyciąć. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i ciasto najlepiej po wałkowaniu przełożyć na blachę wyłożoną papierem dopieczenia w której piec będziemy
RAROSSAmigdałowe i wymieszać do połączenia się składników. Wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 180 st przez ok 40 minut. Po wystudzeniu wycinamy małe okręgi i nasączamy likierem kokosowym. KREM: Mleko kokosowe zagotowujemy. Dodajemy wiórki koksowe i gotujemy bez przykrycia na małym ogniu przez ok 40 minut co jakiś czas mieszając. Dodać likier
Kuchnia w oparachryżowego. Pyszne, lekko chrupiące, ciągnące w środku, delikatnie kokosowe. Najsmaczniejsze wypełnione dżemem, ale smakują też bez niego. Gorąco polecam! Składniki: 190 g kleiku ryżowego 8 łyżek wiórków kokosowych 200 g masła, w temperaturze pokojowej 3 jajka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru Dodatkowo: dżem do wypełnienia ciasteczek Przygotowanie: Masło z cukrem ucieramy mikserem do otrzymania
Smakowity Blog Kulinarny