kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:74/334)

FIT BABECZKI – przepis na pożywne śniadanie (wegańskie i bezglutenowe) 230

Słodkie babeczki na śniadanie? Tak, to możliwe! Płatki kukurydziane, kasza jaglana, olej kokosowy i owoce – bardzo dobre połączenie na pozytywny początek dnia. Cukier, którego użyłam

Via Gusto
Manne słoneczka z kremem kokosowym 306

Po zasmakowaniu kaszy manny w deserach, przyszła kolej na kolejny- ciasteczka- słoneczka z kremem kokosowym. Składniki na ok 30 sztuk: 1 tabliczka czekolady z nadzieniem toffi

Kuchnia w czekoladzie
Jagodowe ciasto z kokosową kruszonką 142

jagody, cynamon i wiórki kokosowe, ale Misiek zjadając o 23 ekspozycję do zdjęcia stwierdził, że to ciasto od teraz znajduje się w 3 jego ulubionych które piekę, pozostałe dwa to ciasto czekoladowe i dyniowe ciasto drożdżowe. Jagody w tym cieście można zastąpić borówkami, śmiało można też użyć mrożonych, bez uprzedniego ich rozmrażania. Składniki: ciasto 400 g mąki pszennej (użyłam(...)oleju roślinnego 100 g brązowego cukru 250 ml mleka sojowego 1 banan 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu szczypta soli 350-400 g jagód kruszonka: 50 g mąki pszennej (użyłam razowej) 50 g cukry trzcinowego 2 łyżki masła kokosowego (około 50 g) 80 g wiórków kokosowych Przygotowanie: Zblenduj na puszystą masę banana, cukier i olej. Mąkę wraz

greenscarf
Kruche babeczki z kremem kokosowym 108

składniki na krem kokosowy: 200 g śmietany 30% dodatkowo 30 g 250 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych 100 g białej czekolady Przepisy Thermomix. Kruche babeczki z kremem kokosowym. Wykonanie: Do naczynia  Thermomix umieścić wszystkie składniki na kruche ciasto. Miksujemy czas 40 s/obr.5. Ciasto wyciągamy i formujemy kule. Zawijamy w folię i umieszczamy w lodówce(...)urosło. Ja tego nie robię i ciasto piecze się bez unoszenia. Kruche ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 15 minut. Ciasto musi nabrać złocistego koloru. Po 10 minutach sprawdźmy nasze ciasto i jeżeli jest upieczone to skróćmy czas pieczenia. Przepisy Thermomix. Kruche ciasto. Wykonanie kremu kokosowego: Do naczynia Thermomix wsypujemy wiórki kokosowe i 30 g śmietany

Themo przepisy
Malinowe bezowe serduszka z kokosowym kremem 250

żelu Dwie blachy do pieczenia ciasteczek wyłożyć papierem do pieczenia. Jeśli nie wierzycie w swoje umiejętności rysowania serduszek, możecie skorzystać z foremki do wykrawania ciasteczek w kształcie serca. Foremkę należy położyć na papierze i po prostu obrysować jej kontur ołówkiem. Po narysowaniu wszystkich serduszek należy przewrócić papier na drugą stronę, tak by bezy nie miały później kontaktu(...)urosną w trakcie pieczenia). Na początku rysujemy kontur, następnie stopniowo wypełniamy wnętrze serduszka. Czynność powtarzamy by nadać bezie grubość. Tak postępujemy z każdym serduszkiem. Można oczywiście na początku narysować wszystkie serduszka - a następnie kolejno pogrubiać je. Suszyć 2,5 - 3h. Wyjąć z piekarnika. Zostawić na blaszkach do całkowitego wystudzenia. Bezy można przygotować dzień wcześniej. Krem kokosowy: 250 g schłodzonego

maniapieczenia
Placuszki na maślance z "ziarenkami" 148

cukru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 2 łyżki mieszanki ulubionych "ziarenek" (u mnie "Migdałowy Przylądek" od Ziarenkowa: prażony słonecznik, migdały, sezam, wiórki kokosowe, orzechy arachidowe) 1. Jajko roztrzepać trzepaczką, dodać maślankę i olej. 2. Suche składniki wymieszać razem. Dodać mokre i całość dokładnie wymieszać. 3. Smażyć bez tłuszczu na złoto. Uwaga: jeśli chcemy

Kto ugości moich gości?
KETO CIASTECZKA KOKOSOWE (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu, laktozy, cukru i białek jaj) 345

jednej misce połączyć mąkę, sól i ewentualne słodzidło (u nas bez dodatków bo słodycz kokosa nam wystarcza ). Dodać rozpuszczony, ale nie gorący olej kokosowy i dokładnie wymieszać. Z miąższu kokosowego i letniej wody przygotować w szklance mleko lub użyć gotowego mleczka. W drugiej misce wymieszać żółtka i mleczko kokosowe. Połączyć wszystkie składniki do uzyskania gładkiej i zwartej masy(...)papierem do pieczenia. Każdą kuleczkę lekko rozpłaszczyć przyciskając dłonią do blaszki. Piec w temperaturze 180°C przez ok 20-25 minut pilnując by nie przypiekły się za bardzo. Powinny być złociste. W tym czasie rozpuścić gorzka czekoladę lub przygotować polewę z przepisu. Wystudzone ciastka można udekorować polewą i ewentualnie wiórkami kokosowymi. Smacznego! — BTW całości bez słodzideł

Ola la LCHF
Bajaderki buraczane z masą daktylową i ziarnami. 192

pszennej 3 łyżki  gorzkiego kakao 1 i 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli  Masa daktylowa 250 g daktyli 1 szklanka wody  (lub mleka) 1 łyżka kakao  1/2 szklanki suszonej żurawiny 2 łyżki masła kokosowego 5 dag czekolady wiórki kokosowe dodatkowo: kilka łyżek dżemu z czarnej porzeczki i   3  łyżki prażonego ziarna(...)jest inna,  a inna w pieczonych. Ciasto powinno być konsystencji gęstej, kwaśnej śmietany. Upiecz  ciasto w  temp. 180 st.C do suchego  patyczka. Odstaw do ostudzenia. Przygotuj  masę daktylowo-czekoladową Wodę wlej do rondelka, wsyp daktyle bez pestek - doprowadź do zagotowania. Wsyp żurawinę, dodaj kako i masło kokosowe. Wymieszaj wszystko rozgniatając owoce. Zestaw z ognia

Gotuj Sam!
Tort na roczek ze śmietaną kokosową. 179

pianie.  Przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.  Pieczemy w temperaturze 175°C przez 20 minut.  Po upieczeniu zrzucamy biszkopt z wysokości około 0.5 m i odstawiamy do osiągnięcia, bez wyjmowania z formy. MASA (ŚRODEK): 2 puszki mleka kokosowego Ponadto: 1/2 szklanki soku jabłkowego 2 brzoskwinie bez skórki Oddzielamy tłuszcz kokosowy od wody

MamaOskarka
Kokosowo – budyniowe ciasto z brzoskwiniami 123

żółtek, 1 szklanka cukru, 3 łyżki kakao, 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa kokosowa: 6 białek, 1 szklanka drobnego cukru, 1 budyń śmietankowy, 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 150 g wiórków kokosowych, 200 ml kremówki 36% Ponadto: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe ( bez cukru), 2 łyżki cukru, 750 ml mleka, 1 puszka brzoskwiń   Sposób przygotowania: Wszystkie(...)masę budyniową wykładamy pokrojone brzoskwinie. Przygotowujemy masę kokosową: wiórki kokosowe, budyń w proszku i mąkę ziemniaczaną mieszamy w miseczce, odstawiamy. W dużej misce ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli i powoli, cały czas ubijając dodajemy cukier. W następnej kolejności ( stale miksując) dodajemy wcześniej wymieszane sypkie produkty ( budyń, mąka ziemniaczana, wiórki kokosowe), a na końcu śmietanę. Masę wykładamy na brzoskwinie

Nie tylko w kuchni
Pstrąg pieczony z zieloną salsą 298

Pstrąg pieczony z zieloną salsą czyli obiad w 35 minut! Kto nie lubi szybkich dań, które nie wymagają czasu, doglądania i całego tego zamieszania związanego z

Book of spells
Makowiec na kruchym cieście z kokosową kruszonką. 238

obiecany makowiec z kokosową kruszonką. Bardzo smaczny, wilgotny, łatwy w przygotowaniu. Praktycznie bez wad, no może jest jedna - za szybko znika ze stołu - :) Polecam :) Składniki ( na blaszkę 40x25 cm.) Ciasto kruche: - 20 dkg masła - 37 dkg mąki - 13 dkg cukru - 1 całe jajko + 1 żółtko - cukier waniliowy - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka śmietany - szczypta soli Masa

Kuchnia z widokiem na ogród
Gotowany waniliowo – śmietankowy sernik (na herbatnikach) 184

Lato w pełni. Dlatego dziś zamiast wersji pieczonej zapraszam Was na pyszny gotowany waniliowo – śmietankowy sernik (na herbatnikach) . Przygotowuje się go bardzo szybko i prosto. Musicie jedynie włożyć w niego ciut siły – należy energicznie mieszać składniki A po schłodzeniu w lodówce można się już delektować pysznym, kremowym sernikiem. Spróbujcie.   Składniki: (forma(...)mnie pełnoziarniste 1 budyń śmietankowy 45 g bez cukru 1 budyń waniliowy 45 g bez cukru 150 ml mleka* ciut powyżej 1/2 szklanki cukru 200 g masła 4 jajka (u mnie wiejskie) 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią polewa czekoladowa chipsy kokosowe *maksymalnie 200 ml Dodatkowo: papier do pieczenia – u mnie obustronnie powlekany Stella Przygotowanie

Słodkie okruszki
Dietetyczne delicje czekoladowe z galaretką 135

mące owsianej, zdecydowanie bardziej kruche niż oryginalne! Do tego galaretka bez cukru i polewa z oleju kokosowego i naturalnego kakao.   Biszkopciki: 3 jajka 70 g mąki owsianej 1 łyżeczka miodu Białka ubić na sztywno, dodać po jednym żółtka i miód. Zmiksować. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką lub szprycą nakładać ciasto, formując okrągłe ciasteczka. Piec 10 minut(...)okrągłe kształty. Układać na biszkopcikach od płaskiej strony.  Polewa: 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżki kakao  lub roztopiona gorzka czekolada Olej roztopić, dodać kakao i miód. Wymieszać. Wystudzić. Polewa nie może być gorąca - rozpuści galaretkę!  Polać biszkopciki. *można także użyć gotowej galaretki bez cukru lub zastąpić wodę i smaker sokiem owocowym

Chocolate Muffin Blog
Miękkie pierniczki kokosowo-jaglane w czekoladzie (gluten free) 153

włoskiego. Każdą kuleczkę (bez spłaszczania) umieścić na blasze wysłanej papierem do pieczenia - zachowując około 3 cm odstępy. Pierniczki piec w rozgrzanym piekarniku przez około 18 minut w 180 stopniach. Przygotować polewę czekoladową. Kawałki czekolady roztopić w kąpieli wodnej i wymieszać z odrobiną mleka. Ostudzone pierniczki posmarować polewą i odłożyć - aż czekolada zastygnie. Pasta kokosowa , płatki oraz mąka jaglana

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania