kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:84/334)

CIASTO "KOKOSOWA DAMA" 97

Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do tzw. "suchego patyczka". Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na pół.  Składniki na krem budyniowy z kokosem: * 2 budynie waniliowe bez cukru * 500 ml mleka * 6 łyżek cukru * 250 g masła w temperaturze pokojowej * 1 szklanka wiórków kokosowych (użyłam  Skworcu ) Wykonanie: W garnku zagotować 300 ml mleka(...)dodawać po jednej łyżce budyniu. Miksować aż powstanie jednolita masa kremu. Na końcu dodać wiórki kokosowe, wymieszać.  Dodatkowo:  * konfitura porzeczkowa (użyłam  Stovit ) * wiórki kokosowe do posypania na wierzch Jeden płat biszkoptu włożyć do blachy, w której był pieczony. Biszkopt wysmarować konfiturą porzeczkową. Na wierzch wyłożyć 3/4 kremu budyniowego. To wszystko zakryć drugim płatem biszkoptu

Zrób to smacznie
Crumble - jabłko i banan pod kruszonką 217

zróbcie te pyszności. Crumble można przygotować z każdymi owocami, które puszczają soki podczas pieczenia. Świetnie sprawdzą się brzoskwinie, porzeczki, maliny, truskawki, jagody, śliwki... i mogłabym tak wymieniać bez końca. ;) To także świetna propozycja, gdy macie ochotę na szarlotkę, a niekoniecznie chce się Wam ją piec. Nie czarujmy się - upieczenie ciasta wymaga nieco więcej roboty niż pokrojenie owoców(...)garścią ziaren. Możecie użyć także orzechów laskowych, płatków migdałów, a nawet wiórków kokosowych - wybierzcie to, co lubicie najbardziej. Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas - 40-45 minut, do czasu, gdy wierzch ładnie zbrązowieje, a owoce będą "bulgotać" Po wystudzeniu deser przechowujcie pod przykryciem w lodówce. Crumble smakuje wybornie bez żadnych dodatków, ale jeśli możecie pozwolić sobie na nieco więcej

Cooking Monster
CZEKOLADA DAKTYLOWA Z ORZECHAMI 78

żeby daktyle były miękkie bo wtedy bez problemu możemy je zblędować na papkę dodajemy teraz olej kokosowy ( można go lekko rozpuścić i w pół płynnej postaci dodać do masy ) ,ciemne kakao lub karob oraz posiekane orzechy całość mieszamy   formę do keksówki 20x10cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej masę, powierzchnię wyrównujemy czekoladę wkładamy do lodówki(...)zdarzyć, że czekolada się Wam rozwarstwi czyli olej wypłynie i zastygnie na wierzchu tabulki, polecam wtedy wyciągnąć czekoladę z foremki  , masa wówczas jest już na tyle plastyczna , że bez problemu można ją zagnieść i na nowo uformować i włożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i już po problemie :) Źródło: http://kotlet.tv/zdrowsza-czekolada-daktylowa/

Słodkie zapomnienie
Jaglaczki kokosowe 159

pełne odżywczych składników.  Zdrowy słodycz bez żadnych polepszaczy i nadmiaru cukru i doskonała przekąska do pracy. Składniki: 1 szkl suchej kaszy jaglanej 2 czubate łyżki wiórków kokosowych 2-3 czubate łyżki miodu dwie garście rodzynek 2 garście orzechów włoskich  1 garść nasion słonecznika 2 czubate łyżki mleczka kokosowego - lub 3 łyżki jeśli mleko jest płynne Kaszę jaglaną(...)wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, grzanie góra dół, bez termoobiegu. Piec 30 minut. Po tym czasie włączyć termoobieg i piec jeszcze 15 minut do czasu zrumieniania się wierzchu. Po upieczeniu jaglaki wyjąć z piekarnika i wystudzić. Przewrócić do góry dnem, na papier do pieczenia. Pokroić w batoniki, lekko rozsunąć, tak, aby pomiędzy poszczególnymi kawałkami pozostało

Ze smakiem bez glutenu
KOLEJNE CHLEBKI ZE SŁONECZNIKIEM I MAKIEM-BEZGLUTENOWE 166

Kolejne chlebki bezglutenowe:) Tak szybko się je robi, że często je piekę:) Przepis ten sam, zmieniam tylko ziarna lub formę http://harrisa.eu/kokosowy-chlebek-bezglutenowy/  

harrisa
Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami 117

Przepis autorski (mój). Ciasteczka są pyszne i już podczas pieczenia kuszą swoim obłędnym aromatem. Kokos i pistacje.... Mmmm... Idealnie komponują się z karmelem, czekoladą lub po prostu cukrem pudem. Nie są zbyt słodkie i to od Was zależy czym je udekorujecie. U mnie znikają w iście ekspresowym tempie, więc na szybkiego posypuję pudrem i już ich nie ma. (około(...)pistacji (użyłam solonych i prażonych; waga bez łupinek) 20g wiórek kokosowych Pistacje zmielić (młynkiem/malakserem) na drobniutkie kawałki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i schłodzić (około 20 minut) w lodówce. Następnie ciasto cienko rozwałkować (podsypując odrobiną mąki) i wykrawać z niego dowolne kształty. Ciasteczka ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około

Di gotuje
Kokosowy jagielnik 153

łyżki mleka* *w wersji wegańskiej i bez laktozy należy użyć mleka/napoju roślinnego np. kokosowego Przygotowanie: Spód: Daktyle zalać wrzątkiem i namoczyć ok 15-20 minut. Płatki owsiane zblendować (drobno, ale nie na pył). Dodać kakao, odsączone daktyle i rozpuszczony olej kokosowy. Ponownie zblendować na gładką masę. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć gotową masę. Masa kokosowa: Kaszę

Fabryka pomysłów
Ciasto czekoladowe z malinami (bez glutenu) 121

bez glutenu, cukru i zbóż. Da się? Oczywiście, że tak! Składniki na spód: ¾ szklanki mąki kokosowej 2 łyżki kakao ½ szklanki oleju kokosowego ⅓ szklanki miodu Składniki na nadzienie: 2 mrożone banany 1 szklanka malin 3 łyżki oleju kokosowego 3-5 łyżek miodu Przygotowanie: Spód: składniki na spód mieszamy w misce. Wykładamy przygotowaną masę na silikonową formę (18x18cm) i pieczemy(...)Wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. Nadzienie : Wszystko razem blendujemy i wylewamy na wystudzony spód ciasta. Odstawiamy do lodówki lub zamrażalnika żeby stwardniało. Wesołych Świąt! Artykuł Ciasto czekoladowe z malinami (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Karobowe kokoski (ciasteczka bez mąki) 169

Takie niespodziewane chyba zawsze są najlepsze Dziś zapraszam Was na karobowe ciasteczka (ciasteczka bez mąki). Powinny posmakować w szczególności wielbicielom kokosowych smaków Szybkie, pyszne, takie na jeden kęs. Nic tylko jeść. Spróbujcie. Składniki: (na 1 mniejszą blaszkę) 1 łyżka karobu  2 szklanki drobnych wiórków kokosowych (u mnie od Pro-BIO ) 1/2 szklanki cukru* około 60 g margaryny / masła(...)Ściągamy z palnika dodajemy wiórki kokosowe (najlepiej drobne). Całość dokładnie mieszamy do uzyskania lekko suchej, kokosowej masy. Do kokosowej masy dodajemy słodką pianę z białek. Całość łączymy łyżką do połączenia składników. Z masy formujemy w dłoniach małe kulki (wielkości orzecha włoskiego). Można dłonie zwilżać wodą podczas lepienia. Ciasteczka układamy na papierze do pieczenia w lekkich odstępach. Ciasteczka pieczemy

Słodkie okruszki
WEGAŃSKI ORZECHOWIEC Z KARMELEM 271

łyżka oleju kokosowego Składniki na ciasto (blacha do pieczenia ok. 20x30): 3 szkl. mąki 1,5 łyżeczki sody 150g margaryny** 2/3 szkl. cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 łyżki skrobi ziemniaczanej*** 6 łyżek wody 1 łyżka mleka roślinnego Składniki na krem: 3 szklanki mleka roślinnego 3/4 szklanki cukru 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru(...)oleju kokosowego.  ***Można użyć również skrobi/mąki z Tapioki. Przygotowanie: Do rozgrzanego rondelka wysyp cukier i rozpuść go mieszając przez około minutę. Następnie wlej mleczko kokosowe i szybko wymieszaj je z rozpuszczonym cukrem. Zmniejsz ogień i gotuj całość przez około 15 minut, do momentu zgęstnienia masy. Po tym czasie zdejmij rondelek z ognia i dodaj olej kokosowy

wegujemy
Drożdżowy zawijaniec z karobem i orzechami 152

Dziś kolejny przepis z serii świątecznych ciast. Zrobiłam zawijaniec na wzór takiego "czekoladowego", który u mnie w domu był pieczony z mieszanką kakao, orzechów i cukru. Pozmieniałam po swojemu, jest bez cukru i dzięki karobowi ciasto smakuje naprawdę czekoladowo ;) Ja upiekłam na święta jeden, ale z tego przepisu wyjdą dwa upieczone w tradycyjnych keksówkach lub trzy, jeśli macie nieco(...)łyżek zmielonych w blenderze orzechów włoskich olej kokosowy Wszystkie składniki oprócz oleju kokosowego umieścić w miseczce i dokładnie zmieszać. Ciasto rozwałkować na prostokąt taki, by był dopasowany do keksówki i rozsmarować nadzienie na cieście. Ułożyć kilka kawałków oleju kokosowego na wierzchu sypkiej mieszanki i zwinąć ciasto. Umieścić w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić do wyrośnięcia na kilkanaście

FitKot
Tort kasztanowo-kakaowy z jogurtowym kremem i czereśniami (bez glutenu, cukru białego) 105

kakao -200g ksylitolu -2 łyżki oleju rzepakowego -szczypta soli Krem jogurtowo-kokosowy -400-500g serka homogenizowanego -400g jogurtu typu greckiego -ksylitol -sok z połówki cytryny -mąka kokosowa ok 4 łyzki Polewa daktylowo-kakaowa -80g daktyli -3 łyżki gorzkiego kakao - ½ szkl. ciepłej wody -2 płaskie łyżeczki żelatyny + ¼ szkl. wody Dodatkowo -czereśnie (lub wiśnie) -dżem wiśniowy lub czereśniowy(...)jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Ostudzony biszkopt podzielić na 3 równe blaty. KREM JOGURTOWO-KOKOSOWY Serek i jogurt wymieszać, dodać dowolną ilość ksylitolu

Candy Pandas
Fasolowe brownie z karobem (bez cukru, bezglutenowe) 198

ciepłe, jak i po przestudzeniu :) Dodatkowo robi się je błyskawicznie i bez użycia mąki.  Fasolowe brownie z karobem foremka 21 x 27 cm 1 puszka białej fasoli 1 banan 2 jajka 2 łyżki karobu 1/3 szklanki erytrolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju kokosowego Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Fasolę dokładnie opłukać pod bieżącą

FitKot
Ciasto z bananem i marchewką „Morning Glory” 262

rodzynki, orzechy i wiórki kokosowe. Ładnie pachnie i apetycznie wygląda, nie jest za słodkie. Będzie świetnym dodatkiem do śniadania, na piknik oraz na rower:). Proste do zrobienia i z kategorii „ bez miksera ”. Bardzo polecam… (przepis ze strony Canadian Living).     Składniki: 1 dojrzały banan 1/2 łyżeczki sody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/4 szklanki(...)marchewki (na drobnych oczkach) 3/4 szklanki jasnego brązowego cukru 1/2 szklanki naturalnego jogurtu 1/3 szklanki oleju 1 jajko 1/3 szklanki rodzynek 1/3 szklanki poszatkowanych orzechów (dowolnych) 1/3 szklanki wiórków kokosowych   1. Banana rozgnieść widelcem. Dodać do niego sodę, wymieszać i odstawić na 5 minut. 2. Wymieszać razem obie mąki, proszek do pieczenia, przyprawy, sól. 3. W kolejnej misce

Mała Cukierenka
Kulki Raffaello 196

W dzisiejszym wpisie przedstawię Wam prosty i smaczny przepis na domowe kulki Raffaello. Przepis na te kokosowe kuleczki jest bardzo prosty, a sam ich smak jest

PysiaGotuje.pl