wymieszaj w misce. W oddzielnej misce połącz jajka z dyniowym puree i kokosowym olejem. Wlej mokre składniki do suchych i dokładnie wymieszaj. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia i napełnij masą. Wygładź i posyp perłowym cukrem. Wstaw ciasto do nagrzanego na 160ºC piekarnika na termoobiegu (bez termoobiegu 10 stopni więcej). Piecz ciasto przez około 45 minut. Sprawdź drewnianym patyczkiem
codojedzeniarodzynek niesiarkowanych (Targroch) 50 g nasion chia 80 g płatków kokosowych 50 g siemienia lnianego złocistego (Targroch) 100 g moreli niesiarkowanych (Targroch) Przygotowanie: Wszystkie składniki (bez dodatków!!!) przełożyć do miski i dokładnie wymieszać. Nagrzać piekarnik na 180*C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na blaszkę wysypać granolę, rozłożyć równomiernie i piec przez 35 minut
Zdrowie na języku :Pszklanka mleka ryżowego 2 jajka 3 łyżki kakao ksylitol/agawa Polewa: 12 daktyli bez pestek 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki kakao pół łyżki masła kokosowego Dodatkowo: dżem wiśniowy Wszystkie składniki na ciasto wymieszałam za pomocą miksera. Ciasto przelałam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika na 45 min, temp. 180 °C. (wypiekamy do suchego
nietadietalubi czyścić piekarnika z przypalonych pozostałości po pieczeniu :)). Wypełnione papilotki włożyć do nagrzanego do 200*C piekarnika i piec przez ok 15-20 minut. Ja dodatkowo przygotowałam masę budyniową z kawałkami czekolady i wiórkami kokosowymi. Na kremie dodatkowo ułożyłam kawałki bananów i czekolady :) Składniki na krem: 1 budyń waniliowy bez cukru 400 ml mleka 1/2 cukru wanilinowego
The Sweet Damselsłonecznika 50 g sezamu 2 łyżki syropu z agawy 3 łyżki oleju kokosowego dostępnego w sklepie Centrum Sylwetki 0,5 szklanki soku jabłkowego (100% sok bez cukru!) Sposób przygotowania: Wszystkie składniki mieszamy (olej podgrzewamy, żeby miał płynną konsystencję) przekładamy na blach wyłożoną papierem do pieczenia pieczemy w temp 150 stopni przez około godzinę, co kilka minut mieszając łyżką
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPyszny czekoladowy sernik z gorzką czekoladą i mascarpone. Prosty w przygotowaniu bo bez pieczenia, zawsze się udaje i wszystkim smakuje.składniki:500 g serka mascarpone300 ml śmietanki 30 %300 g gorzkiej czekolady (ja dałam 60 % z biedronki)3/4 szklanki cukru2-3 garście mrożonych malinwiórki kokosowe do posypania150 g herbatników pełnoziarnistych100 g margarynyMargarynę rozpuścić w rondelku i przestudzić. Herbatniki
Monia miesza i gotujepieczenia 1 szczypta soli Krem: 750 ml mleka 2 budynie waniliowe (bez cukru) 6 łyżek cukru (płaskich) 200g masła 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: dżem/konfitura do posmarowania blatów (najlepiej jakaś kwaskowata; u mnie cytrynowa z miodem) Moja dekoracja: bułka tarta do obsypania boków (może być mak) wiórki kokosowe(...)zielone wiórki czekoladowe liofilizowana żurawina Upiec ciasto. Żółtka z cukrem utrzeć do białości i następnie stopniowo (po kila łyżek) połączyć z masą makową. Kolejno wmieszać kaszę i proszek do pieczenia. Białka z solą ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć zresztą składników. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 60 minut
Di gotujedanie lekkie (bez mąki), to porcja wystarcza na jedną osobę. Można się najeść, a żołądek nie jest obciążony. Składniki: 3 jajka (u mnie rozmiar L) 1 garść posiekanego koperku 1/2 posiekanej dymki 2 garści świeżego, umytego szpinaku baby 1 plaster sera koziego na jeden omlet 2 plasterki boczku pieczonego na drugi omlet 3 łyżki mleczka kokosowego 1 łyżka masła
Szczęśliwa kuchniadanie lekkie (bez mąki), to porcja wystarcza na jedną osobę. Można się najeść, a żołądek nie jest obciążony. Składniki: 3 jajka (u mnie rozmiar L) 1 garść posiekanego koperku 1/2 posiekanej dymki 2 garści świeżego, umytego szpinaku baby 1 plaster sera koziego na jeden omlet 2 plasterki boczku pieczonego na drugi omlet 3 łyżki mleczka kokosowego 1 łyżka masła
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commąki ryżowej 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 1 jajko 40 g ksylitolu 30 g melasy z morwy białej (ewentualnie miodu) 25 g masła klarowanego 15 g oleju kokosowego Olej kokosowy i masło klarowane podgrzać z ksylitolem i melasą, aby kryształki się rozpuściły, przestudzić. Do miski przełożyć pozostałe składniki ciasta: mąkę, sodę, sól, jajko. Dodać płynne składniki, połączyć na gładkie ciasto(...)lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm. Wykrawać foremkami kształty ciasteczek, układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem (zachować niewielkie odstępy). Piec w 180 stopniach ok. 10 minut. Artykuł Kruche kostki dyniowe na Halloween (bezglutenowe, bez cukru) pochodzi z serwisu Fitkot
Fitkotkokosowy, owoce granatu, brzoskwinie i puree z mango, ale świetnie sprawdzą się tutaj same granaty lub dodatkowe owoce egzotyczne np. marakuja, pitaja czy papaja. Beza (2 blaty): 6 białek 250g drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka octu jabłkowego 1,5 łyżeczki skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej szczypta soli Piekarnik nagrzewamy do 150ºC (130ºC z termoobiegiem). Ucinamy papier do pieczenia(...)temperaturę piekarnika) Po 2h wyłączcie piekarnik i zostawcie w nim bezy na kilka godzin, by spokojnie wystygły. Nie otwierajcie drzwiczek. Bezę możecie przygotować dzień przed podawaniem tortu. Krem i owoce nakładamy na bezę w dniu jej podania. W cieple, lodówce i z dodatkami beza ulega rozpuszczeniu. Krem kokosowy: 350ml śmietany kremówki (30-36%) 250g mascarpone 3 łyżki cukru pudru
Cooking Monsterwylać na masę czekoladową. można posypać pokruszonymi orzechami lub wiórkami kokosowymi. Całość schłodzić w lodówce w zależności od potrzeby przez 30-40 minut.Jeśli nie zastygnie w tym czasie to można trzymać dłużej lub wstawić do zamrażarki. Gotowy blok pokroić na batoniki o dowolnej wielkości. Smacznego! — BTW całości bez słodzików i cukru: 800 g, 5220 kcal(...)przy 16 szt batoników po 50 g w 1 batoniku: 277 kcal, B 6 g, T 30g, W 6 g. Artykuł BATONIKI ORZECHOWE BEZ PIECZENIA (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFkokosowych 1 szkl cukru 5 białek 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy kokos oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Przekładamy do formy (35x20cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 30 min. w 160 – 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. składniki na masę budyniową: 1 budyń waniliowy bez(...)odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń oraz kawę, cały czas ucieramy. dodatkowo: 1 szkl mocnego naparu kawy wymieszana z 50 ml wódki wiórka kokosowe do posypania wykonanie ciasta: Jedną część ciasta kakaowego ponczujemy i smarujemy masą, przykrywamy ciastem kokosowym. Następnie smarujemy pozostałą częścią masy i przykrywamy drugim ciastem kakaowym, ponczujemy. Całość polewamy polewą czekoladową
Domowy Smak Jedzeniałyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 300 gramów masła 250 gramów wiórków kokosowych (zostawić trochę do posypania wierzchu) 4 paczki herbatników 1 szklanka adwokata lub spirytus do smaku (u mnie bez alkoholu) W 1/2 szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną mąkę(...)budyń Masło utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu Na końcu dodać kokos i adwokat lub spirytus Na desce położyć papier do pieczenia... ... na nim rozłożyć jedną paczkę herbatników (100 gramów)... ... nałożyć masę kokosową... ... i przykryć paczką herbatników Ułożyć tak cztery warstwy Na wierzch rozprowadzić pozostały krem i posypać kokosem Schłodzić w lodówce Smacznego
Szczęśliwa kuchniałyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 300 gramów masła 250 gramów wiórków kokosowych (zostawić trochę do posypania wierzchu) 4 paczki herbatników 1 szklanka adwokata lub spirytus do smaku (u mnie bez alkoholu) W 1/2 szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną mąkę(...)budyń Masło utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu Na końcu dodać kokos i adwokat lub spirytus Na desce położyć papier do pieczenia... ... na nim rozłożyć jedną paczkę herbatników (100 gramów)... ... nałożyć masę kokosową... ... i przykryć paczką herbatników Ułożyć tak cztery warstwy Na wierzch rozprowadzić pozostały krem i posypać kokosem Schłodzić w lodówce Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com