przepiórcze) - 2/3 szklanki oleju( ja dałam olej kokosowy) -2 duże banany(rozgniecione) Wszystkie suche składniki przesiać do miski. W drugiej misce mieszamy ze sobą mokre składniki. Mieszamy obie miski aż się połącza składniki(mogą zostać grudki). Wykładamy ciasto na papilotki. Pieczemy około 20-25 min. w temp. 180 stopni C (najlepiej bez termoobiegu). Smacznego
Smaczne Zdrowewiórki kokosowe, kakao, mąkę z proszkiem przesianą utrzeć mikserem na ciasto o konsystencji drobnej kruszonki, schować do lodówki w robocie utrzeć do białości żółtka z cukrem (z 5 minut na dużych obrotach), dodać budyń, kaszkę manną, ser z wiaderka, odsączne z kompotu wiśnie bez pestek, zmiksować krótko do połączenia składników tortownica 22 cm, dno wyłożone papierem do pieczenia
W Mojej Kuchni Lubięzrobić o cały dzień przed podaniem, by poleżał sobie w lodówce, a smak tego ciasta bez pieczenia to jest rewelacyjny na trzeci dzień właściwie. Ja go robiłam w ...kilka minut ,poza czasem chłodzenia budyniu. SKŁADNIKI: ½ l mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 mały cukier waniliowy(...)szklanki cukru 2 paczki krakersów (np. po 170 g) 200 g masła 200 g wiórek kokosowych od Skworcu 2 łyżki likieru czekoladowo-orzechowego lub wódki Wykonanie Budyń i obie mąki rozmieszać w 200 ml mleka. Resztę mleka zagotować, dodając cukry. Wlać rozmieszany proszek budyniowy i mieszając zagotować całość, aż zgęstnieje. Do tak ugotowanego budyniu (ciepłego), dodać
Z Kuchni Do Kuchnierytrytol – o nim poczytasz tutaj 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia, ja używam oleju kokosowego 2 banany Wykonanie: obierz banany i pokrój je w plastry w misce wymieszaj jajka i mleko, w drugiej misce mąkę, proszek do pieczenia i cukier. połącz mieszankę suchych składników do mokrych i dokładnie wymieszaj mikserem. do tak przygotowane ciasta wrzuć(...)rozgrzej olej i smaż racuszki po usmażeniu warto odsączyć racuszki na ręczniku papierowym możesz podać z cukrem pudrem, ja jadłam bez dodatków Inne moje przepisy na różne placuszki znajdziesz poniżej: Dyniowo – owsiane placuszki Proste placuszki kukurydziane Twarogowo- kokosowe placuszki czyli słodkie co nieco Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujeMasa serowa: 1 kg sera tłustego ( użyłam 4 kostek sera po 250 g ) 500 g wiśni bez pestek 200 g cukru 100 g masła 8 jaj 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki budyniu waniliowego 3 łyżki śmietany 12 % Dodatkowo: wiórki kokosowe polewa czekoladowa Sposób wykonania : Spód: Mąkę przesiać na stolnicy. Dodać żółtka, śmietanę i masło. Razem wszystko posiekać(...)Zagnieść ciasto , uformować kulę i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po wyznaczonym czasie,ciasto wyjąć i rozwałkować , po czym ułożyć na dnie tortownicy i ponakłuwać widelcem. Piec ok. 25 minut w temp. 190 C ( ciasto ma się zmienić kolor na złoty) Masa serowa Ser mielimy 3 razy. Oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy pianę na sztywno z białek
Różne smaki w kuchnikońcu Japończycy nie bez powodu używają jej do deserów . A zatem do pieczenia! Na brownie: 1 szklanka suchej fasoli adzuki (lub 2 szklanki ugotowanej/z puszki) 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy (można zastąpić ryżową/kukurydzianą) 6 czubatych łyżeczek siemienia lnianego + pół szklanki wrzątku 4 czubate łyżki kakao 100 ml oleju kokosowego (lub innego oleju roślinnego
Food Squaremasa śmietanowa: 500 ml śmietanki 36% 150 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny ponadto: 3 banany wiórki kokosowe do posypania Mąkę tortową,ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać razem i przesiać przez sito. Żółtka oddzielić od białek do osobnej miseczki, do białek dodać cukier i ubić na sztywną pianę(...)mąkę powoli i delikatnie mieszając tylko za pomocą łopatki. Gotowe ciasto przelać na blaszkę ( 25/29 cm) wyłożoną (tylko na dno) papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut bez używania termoobiegu. Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia po czym przeciąć na dwa placki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej
Kolorowa kuchnia Elkioleju kokosowego (bez oleju kokosowego też wychodzi) 2 łyżki mąki 1 łyżeczka soli 2 ząbki czosnku 2 szczypty ulubionych ziół (u mnie tymianek i cząber) bułka tarta do obtoczenia Przygotowanie: - cześć płatków zalewamy wrzątkiem wraz z lnem i babka płesznik, odstawiamy na co najmniej 5 minut -blenderujemy ze sobą cieciorkę, brokuła, olej kokosowy, rozgnieciony czosnek. Dodajemy(...)lepimy kulki mieszczące się w dłoni - kulki obtaczamy w bułce tartej lub delikatnie posypujemy mąką i rozpłaszczamy na talerzu - kotlety smażymy kilka minut na oliwie z oliwek lub pieczemy w naczyniu żaroodpornym skropionym oliwą przez 30 minut w 180 stopniach
Pora na pora i pomidorakaloryczny. Pieczenie ciasta na kokosowym cukrze czy miodzie wcale nie świadczy o tym, że to ciasto jest dietetyczne! Sorry…musiałam wylać tutaj trochę żółci z racji mojego zawodu i wiedzy… Co zaś do dzisiejszego ciasta to nie mam Was zamiaru oszukiwać! Chlebek dyniowy jest smacznym ciastem. Pięknie pachnie cynamonem i muszkatem. Bez wątpienia słodkie i aromatyczne(...)ciasto. Kawałeczek nikomu nie zaszkodzi. Wszystkim bez wyjątku podniesie poziom cukru we krwi… Chlebek dyniowy Składniki: na podłużną foremkę o 12 cm x 32 cm 300 g pszennej mąki 250 g brązowego cukru 3 jajka 150 ml oleju 200 g puree z dyni, tutaj przepis 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 1 ½ łyżeczki
codojedzeniakokosowego - masa z ciastek + 7 połamanych ciastek i 2 łyżki rozkruszonych w blenderze Wierzch : - 500 ml śmietany 30 % u mnie Gostyńska - 2 sztuki śmietanfix - 150 g cukru pudru - 2 łyżki Oreo rozdrobnionych w blenderze - 2 sztuki całych Oreo Sposób wykonania : Blaszkę 26 cm wykładamy papierem do pieczenia i owijamy szczelnie folia aluminiową. Spód - mieszamy rozdrobnione ciastka bez
Wypieki Renesłodsze) – waga ok. 350 g ze skórką (bez skórki ok. 205 g) 1,5 szklanki wiórków kokosowych – ok. 150 g 1 szklanka amarantusa ekspandowanego tzw. poppingu – ok. 25 g (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na ciasteczka kokosowe: Banany rozgnieść za pomocą widelca na papkę. Następnie dodać wiórki kokosowe i amarantusa ekspandowanego. Wymieszać całość za pomocą łyżki(...)składników wyszło mi 18 ciasteczek o średnicy cm. Uformowane ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st. C (opcja góra-dół + termoobieg) i piec ciasteczka przez 5 minut, a następne 10-15 minut piec je już bez termoobiegu (sama opcja góra-dół) do lekkiego zarumienienia. Po upieczeniu ostudzić ciasteczka na kratce. Smacznego
Kulinarne Przebojeszklanki pestek dyni 2 szklanki wiórków kokosowych ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka cynamonu ¼ szklanki oleju kokosowego 1 jajko ¼ szklanki ksylitolu wersja dekadencka „¼ szklanki pokruszonej gorzkiej czekolady” Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Wszystkie składniki mieszamy razem w misce. Formujemy cienkie ciastka układając je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-30 minut lub do czasu(...)zrobią się złote. Ciastka dyniowe zostawiamy na chwilę do ostygnięcia. Smacznego! Artykuł Ciastka dyniowe najlepsze (bez glutenu, paleo) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifekokosowe wsyp do miski. Dodaj do nich 2 łyżki miodu i dokładnie wymieszaj. Formy na tartaletki posmaruj oliwą lub masłem, a następnie ułóż na nich przygotowaną mieszankę z płatków, wiórków i miodu. Wypełnij dokładnie spód i brzegi, dociśnij łyżką lub rękoma. Tak przygotowane tartaletki włóż do nagrzanego piekarnika i piecz 10 minut w temperaturze 180 stopni (góra dół, bez
Przepisy na widelcużółtego łyżeczka domowej warzywnej kostki rosołowej II z tego przepisu ---> Domowa warzywna kostka rosołowa II sól, pieprz łyżka oleju kokosowego Pieczarki ścieramy na tarce, cebulę kroimy w niewielką kostkę. Dusimy z kostką rosołową bez przykrycia na oleju kokosowym, aż cała woda z pieczarek wyparuje. Szynkę kroimy w dość grubą kostkę, a ser ścieramy na wiórki. Pieczarki odstawiamy(...)tego przepisu ---> Domowa warzywna kostka rosołowa II sól, pieprz łyżka oleju kokosowego Cebulę kroimy na pół i szatkujemy 5 s/obr. 5 Dodajemy olej kokosowy i dusimy 3 min/Varoma/obr. 1 Dodajemy pieczarki, szatkujemy 10 s/ obr. 5 Dusimy 20 min/ Varoma/ obr. 1, bez miarki Tm, aż wyparuje cała woda. W razie, gdyby pieczarki chlapały można nałożyć koszyczek
MamaOskarka