mnie z braku ciemnych ciastek są jasne.. Ciasta bez pieczenia możecie zobaczyć u : 1 paczka krakersów 1 duża paczka herbatników 4 szkl.mleka 3 czubate łyżki mąki pszennej 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej laska wanilii lub cukier waniliowy 1/2 szkl.cukru 1 margaryna 100 g wiórków kokosowych Na polewę 0,5 kostki margaryny 5 łyżek cukru 3 łyżki
Moje domowe kucharzeniejajko 1 łyżka oleju rzepakowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szkl. wiórek kokosowych ulubione dodatki, np. miód, owoce itp. Przygotowanie: Kaszę mannę ugotować w ½ szklance mleka. Pozostawić do ostygnięcia. Dodać wszystkie pozostałe składniki i dobrze zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu) nakładać około 2 łyżki masy. Smażyć z obu stron do zarumienienia
Nastoletnie Wypiekaniesytuacji ten przepis niejednokrotnie mnie uratował :) to ciasto na szybko, bez wyszukanych składników, które zapewne każdy ma w swojej szafce. Idealne na niedzielną chandrę ! :) Składniki: ½ kg mąki tortowej, 1 margaryna, ¾ szklanki cukru, 3 łyżki śmietany, ½ łyżki octu, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, ½ szklanki wiórki kokosowe, owoce sezonowe lub mrożone, tłuszcz do formy, wiórki do formy. Wykonanie
Tradycyjna KuchniaTrzeci dzień choroby, niby jest lepiej, ale gardło nadal boli, więc nie wszystko dałbym radę zjeść. Wymyśliłem dziś na obiado - desero - kolacje naleśniki. Że to będzie
Parowar Facetapuszek, nieziemska! Składniki: beza kokosowa: - 3 białka - 75 g wiórków kokosowych - 90 g cukru - 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubij na sztywno, dodaj cukier, ubijaj dalej, dodaj mąkę ziemniaczaną, beza ma być sztywna i szklista, na sam koniec wiórki, wymieszaj łyżką. Wyłóż na blaszkę, piec 15 minut w temp. 180 stopni C. Zwiń gorącą w roladę
SMYKWKUCHNIciągu ostatnich kilku tygodni piekłam je już ze 3 razy- tak mi smakują! Po upieczeniu wkładam je do foliowego woreczka i mrożę. A gdy tylko najdzie mnie ochota na coś słodkiego, wyjmuje i wkładam na chwilkę do mikrofalówki. Babeczki są w pełni zdrowe, bez jakichkolwiek wyszukanych składników. Wilgotne, soczyste i słodkie. Nie obawiajcie się tej czerwonej fasoli w składzie(...)oleju kokosowego 1-2 łyżki płynnego miodu 10 g naturalnego kakao 1 jajko 30 g masła orzechowego Przygotowanie: Czerwoną fasolę odsączyć. Wszystkie składniki zmiksować blenderem do gładkości. Powstałą czekoladową masę przelać do papilotek na muffinki umieszczonych w gniazdkach formy (napełnić je prawie do samej góry- babeczki nie rosną tak bardzo jak te klasyczne). Piec w piekarniku nagrzanym
Nastoletnie Wypiekaniedaktyli bez pestek 3 łyżki wody 1 łyżeczka płynnego oleju kokosowego kropla wanilii (opcjonalnie) Nadzienie: garść prażonych orzeszków ziemnych (lub innych orzechów) Polewa czekoladowa: 1/2 szklanki płynnego oleju kokosowego 4 łyżki kakao 4 łyżki syropu z agawy Wykonanie: Wykonanie spodu: Do naczyniu wkładamy wszystkie składniki na spód i dokładnie mieszamy. Wykładamy na papier do pieczenia, dociskając masę formujemy
Lamarida.plkokosowych - użyłam wiórek marki Kresto,5 białek,1 szklanka cukru,1 łyżeczka proszku do pieczenia.Białka ubić z cukrem. Dodać wiórki i proszek do pieczenia - delikatnie wymieszać. Piec na złotawy kolor w temperaturze 160-180 stopni przez około 30 minut.Masa:5 żółtek, 1 cukier waniliowy,3 łyżki mąki,1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez(...)wystudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Ucierać do uzyskania gładkiego i puszystego kremu.Ciasto przekładamy w następujący sposób:- ciemne ciasto - masa - kokosowe ciasto - masa - ciemne ciasto.Polewamy ulubioną polewą czekoladową.Smacznego!Do przygotowania tego ciasta wykorzystałam wiórki kokosowe Kresto, jakie otrzymałam w przedświątecznej paczce od firmy VOG, producenta marki Kresto. Bardzo dziękuję
Codzienna kuchnia niecodziennaSezon na maliny w pełni , więc trzeba to wykorzystać!Z ciasta zrobiłam pyszne kokosowe naleśniki z musem z tych soczystych malin.Zapakowałam jak sakiewki!A , że słodkości nigdy za wiele , to nie obyło się też bez dodatkowej porcji czekolady!Takie naleśniki posmakują nie tylko dzieciom , ale i dorosłym!Nie tylko posmakują , ale i pięknie będą wyglądać na naszym stole(...)sezonowe owoce.SKŁADNIKI:NALEŚNIKI:* mąka pszenna – 1 szkl* jajko – 1 szt* mleko – ok. 200 ml* sól – 1 szczypta* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* olej rzepakowy – 30 ml* wiórki kokosowe – 4 łyżkiDODATKOWO:* maliny – ok. 30 dag* cukier puder – 4 łyżki* polewa czekoladowa – 100 mlSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Składniki na naleśniki mieszamy.Do ciasta
Ostra na Słodkotradycyjnym olejkiem (aromatem). Sos, bez niego kluski nie funkcjonują. Dzisiaj prosty i niezwykle aromatyczny sos z pieczonych brzoskwiń. Macie dzieci, to koniecznie musicie zaserwować im takie danie a na pewno zyskacie uznanie u waszych pociech. Zatem zapraszam do lektury i kuchni... \ Składniki : Na ciasto 250 g chudego twarogu 40 g mąki kokosowej 60 g mąki pszennej
vaniliowoczekoladowaSkładniki: 200 g ryżu basmati duże opakowanie budyniu waniliowego (64 g) 2 szklanki mleka 1,5 % (użyłam mleka bez laktozy) 2 łyżki płynnego miodu (lub innego słodzidła) łyżka oleju kokosowego szczypta soli dodatkowo czerwone porzeczki śliwki wiórki kokosowe Przygotowanie: Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ok. 10 minutach dolewamy stopniowo mleka. Mieszamy. Zostawiamy ryż(...)małym ogniu do czasu aż wchłonie mleko i napęcznieje. Łączymy w większej misce z proszkiem budyniowym, miodem i olejem kokosowym. Dodajemy szczyptę soli. Przekładamy nasz ryż do żaroodpornego naczynia. na wierzchu układamy ulubione owoce. Pieczemy przez ok. 30 minut w temp. 180 stopni C. Odstawiamy do przestygnięcia. Podajemy np. z miodem, jogurtem naturalnym, czy twarożkiem. Smacznego
Kuchnia Ellienimi zajadać. Raz, że są super chrupiące a dwa połączenie rozmarynu i fig fajnie ze sobą współgra. Słodkie smaki owoców przełamane leśnym wyrazistym aromatem rozmarynu. Do tego te ciastka bez glutenu są mniej słodkie niż większość naszych wypieków, które przygotowuje i nawet po kilku dniach nie twardnieją. I są całkiem zdrowe, fit, itp. Jeśli ciągnie was, aby coś pochrupać(...)siemieniem i olejem kokosowym. Dorzucamy drobno posiekane figi, jeśli ciasto nie chce się kleić dolewamy jeszcze odrobinę wody. Na papierze do pieczenia rozwałkowujemy nasze ciasto, aż zrobi się dość cienkie. Możecie wyciąć kółeczka jak na zdjęciu, albo upiec w całości i połamać po wyjęciu z piekarnika. Pieczemy około 15-20 minut, aż nasze ciastka bez glutenu zrobią się
PaleoLifeksylitolu; - szczypta soli; - 1 jajo; - 3 szklanki jagód; - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia; - budyń 80g waniliowy. Sposób przygotowania: - mąkę żytnią wsypać do miski razem z proszkiem do pieczenia i solą, następnie dodać zimne masło pokrojone w kostkę - rękoma wygnieść masę, dodać jajo i cukier/ksylitol - całość wygniatać tak długo aż powstanie jednolita całościowa masa; - naczynie na tarte wysmarować(...)drugą pokroić na plastry i wyłożyć spód formy do tarty ugniatając palcami; - włożyć na chwilę spód do piekarnika i w tym czasie jagody wymieszać z mąką kokosową oraz wiórkami (można bez wiórek) i łyżką ksylitolu/cukru pudru; - ugotować budyń według instrukcji na opakowaniu - na mleku lub na wodzie lub na napoju ryżowym; - wyjąć z piekarnika spód (powinien lekko się podpiec
MintTasteprzełożenia jednego z blatów wykorzystałam konfiturę pomarańczową, by nie zniszczyć zielonego efektu :) Krem jest bardzo prosty, na bazie kremowego serka, bez użycia żelatyny. Taka zielona odmiana jest na zimę w sam raz ;) Naturalnie zielony biszkopt z delikatnym kremem (bez cukru) 5 jajek 1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/4 szklanki mąki orkiszowej jasnej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżka(...)serka kremowego 150 g jogurtu greckiego 2 łyżki ksylitolu 1 łyżka nasion chia 1 łyżeczka odżywki białkowej (opcjonalnie) 1 łyżka mąki kokosowej do nasączenia: łyżeczka domowego ekstraktu z pomarańczy kilka łyżek przegotowanej wody 1/2 słoiczka konfitury pomarańczowej wiórki kokosowe do dekoracji Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę z jęczmieniem przesiać. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę
FitKotstopniach. Składniki placek kokosowy:4 białka20 dag kokosu20 dag cukruPrzygotowanie:Z 4 białek ubić pianę, dodać do niej cukier i nadal ubijać, aż nie będzie czuć grudek cukru. Kokos wmieszać łyżką.Piec w150 stopniach, aż się 'ususzy' ;)Składniki masa ananasowa:4 żółtka 1 łyżka cukru1 duży budyń śmietankowy (bez cukru)1 łyżka mąki ziemniaczanejkostka masłapuszka ananasówPrzygotowanie(...)nasz przestudzony budyń. Utrzeć na gładką masę.Dodać do niej pokrojonego w kostkę ananasa i wymieszać łyżką.Przełożyć:Na samym dole ciasto orzechowe, na to masa ananasowa i ciasto kokosowe. Ja całość lekko ozdobiłam roztopioną gorzką czekoladą. Pychota
Lawendowe Niebo