kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:91/334)

Pełnoziarniste ciasto z kalarepą i cynamonem 151

kokosowe, dzięki czemu jest jeszcze lepsze. Fit wersja, bez cukru i na mące pełnoziarnistej orkiszowej. Można chcieć czegoś więcej? Przygoda z kalarepą się nie kończy i wkrótce nowa odsłona, ale tym razem mniej kontrowersyjna – wersja wytrawna Pełnoziarniste ciasto z kalarepą i cynamonem foremka 20 x 25 cm 150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 2 jajka 200 g kalarepy (waga po obraniu) 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki mielonych orzechów włoskich 2 łyżki wiórków kokosowych 100 g ksylitolu 1 łyżka miodu 1/4 szklanki oliwy lub oleju rzepakowego 1/3 szklanki mleka skórka otarta z 1 niewoskowanej cytryny Kalarepę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka ubić z ksylitolem i miodem

Fitkot
Pełnoziarniste ciasto z kalarepą i cynamonem 151

kokosowe, dzięki czemu jest jeszcze lepsze. Fit wersja, bez cukru i na mące pełnoziarnistej orkiszowej. Można chcieć czegoś więcej? Przygoda z kalarepą się nie kończy i wkrótce nowa odsłona, ale tym razem mniej kontrowersyjna – wersja wytrawna Pełnoziarniste ciasto z kalarepą i cynamonem foremka 20 x 25 cm 150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 2 jajka 200 g kalarepy (waga po obraniu) 1 łyżeczka cynamonu 3 łyżki mielonych orzechów włoskich 2 łyżki wiórków kokosowych 100 g ksylitolu 1 łyżka miodu 1/4 szklanki oliwy lub oleju rzepakowego 1/3 szklanki mleka skórka otarta z 1 niewoskowanej cytryny Kalarepę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka ubić z ksylitolem i miodem

Fitkot
Krótki przewodnik po najpopularniejszych mąkach paleo 127

naan. Mąka kokosowa Mniej kaloryczna od mąki migdałowej i też znacznie od niej tańsza – około 10 zł za kg. Wysoka zawartość białka i błonnika. Przy pieczeniu trzeba uważać ponieważ mąka kokosowa bardzo mocno absorbuje płyny. Na początku jest dość trudna w użyciu ponieważ wystarczy trochę zmienić proporcje i otrzymamy masę, która będzie się rozpadała, albo będzie bardzo ziarnista(...)zgodna z AIP i nie uczula. Jest najbardziej podobna w swoich właściwościach do mąki pszennej. Można ją używać do zagęszczania sosów, zup, (jest bez smaku). W wypiekach ładnie “wiąże”. Sprawdza się też dobrze do pieczenia chleba, muffinek, brownies i innych ciastek, wszędzie tam gdzie zależy nam, aby gotowy produkt nie był zbyt kruchy. Dobrze nadaje się jako panierka

PaleoLife
Ptasie Mleczko Na Mleczku Kokosowym 282

łyżki żelatyny lub 3 łyżeczki agaru 6 łyżek cukru bądź ksylitolu/erytrolu Na Polewę bez mleka: 6 łyżek oleju kokosowego 4 łyżki miodu 3-4 łyżki ciemnego kakao. Lub na prawie tradycyjną polewę: 400 gr czekolady deserowej/gorzkiej 4 łyżki słodkiej śmietanki lub mleka lub oleju kokosowego 1. Mleko przekładamy z puszek do garnka, dodajemy cukier bądź słodzik i doprowadzamy(...)dodajemy go do mleka i gotujemy chwilkę. 3. Zimne mleczko przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Czyli do dwóch o wymiarach  25 x 16 cm .  Całość przekładamy do lodówki na około 1 godzinę. 4. Kiedy masa zastygnie, przygotowujemy polewę. Bez mleka: 5. Olej i miód przekładamy do garnuszka i podgrzewamy do połączenia się ( nie gotujemy

Gotowanie...to proste !
Makowa panienka czyli poWeekendowe Lakocie odc.106 176

zaczęłam piec makowce i tak mi zostało. Najczęściej w formie strucli, czasem jako tzw. szogun czyli całkiem bez ciasta. Wczoraj postanowiłam spróbować kolejnej makowej propozycji a nóż widelec w sam raz na Święta? Przepis pochodzi z bloga Addio Pomidory :) Makowa panienka ciasto: 150 g maku 100 g wiórków kokosowych 100 g drobnego cukru 100 g posiekanych migdałów bez(...)miękkiego masła Dokładnie ubijamy białka mikserem. Nadal miksując dodajemy cukier a następnie żółtka. Na koniec resztę sypkich składników. Mieszamy drewnianą łyżką. Dwie foremki o wymiarach 26x30 wykładamy papierem do pieczenia. Przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Pieczemy placki przez 20 minut w 170 st.C bez nawiewu. Przekładamy wraz z papierem na kratkę do przestudzenia. Mieszamy zimne mleko

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kruche ciasteczka kokosowe bez glutenu, bez laktozy, bez jajek i bez cukru 185

Kruche ciasteczka Składniki: 10 łyżek zmielonych wiórek kokosowych 3/4 szklanki mąki ryżowej + do podsypania 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki

nietadieta
Pieczemy ciasteczka! Przepisy na pierniczki bez cukru 124

roku. Napiszcie koniecznie, jakie pierniczki pieczecie (lub upiekliście ;)). Może któryś z tych przepisów wyjątkowo wam się spodobał? Pełnoziarniste pierniczki orkiszowe z cukrem kokosowym Kruche, aromatyczne i pyszne – zasługa cukru kokosowego, który nadaje lekko karmelowego posmaku tym pierniczkom. Nie polecam więc zastępować innym słodzidłem, bo ciacha trochę na tym stracą. Piernikowe ciasteczka owsiane bez cukru Szybkie, nie wymagają wykrawania(...)zmiękną. Mam nadzieję, że przepisy przypadną wam do gustu Dodatkowy przepis znajdziecie w najnowszym wydaniu Magazynu Bezbolesne Usuwanie Cukru z Diety, który dostępny jest do pobrania tutaj . Artykuł Pieczemy ciasteczka! Przepisy na pierniczki bez cukru pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Wegańska rolada z migdałów i nerkowców ( bez pieczenia) 110

szybki deser bez pieczenia. Nie zawiera jaj, mąki, glutenu i nabiału. Przepis znalezniony tu —>KLIK. Moja rolada nie wyszła taka równiutka i ładna ale obroniła się smakiem. Polecam! masa ciemna: 1,5 szklanki mielonych migdałów 4 łyżki surowego kakao 4 łyżki syropu klonowego szczypta soli Himalajskiej szczypta cynamonu 6 łyżek roztopionego oleju kokosowego extra virgin(...)łyżki wody masa jasna: szklanka namoczonych przez noc nerkowców 4 łyżki syropu klonowego 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego extra virgin 1/4 szklanki mleka kokosowego sok z 1 limonki Składniki na masę kakaową dokładnie miksujemy. Formujemy kulę i na papierze do pieczenia rozwałkowujemy na prostokąt. Najlepiej masę ułożyć między dwoma arkuszami papieru, wtedy nie będzie przywierać do wałka. Namoczone orzechy

Mienta blog
Ciasteczka z sezamem, słonecznikiem i miodem, bez glutenu 212

pożywne ciasteczka z sezamem, słonecznikiem i miodem. Bez mąki pszennej. Użyłam mąki migdałowej, ale dobrze zmielone migdały też będą dobre. Podczas pieczenia ładnie pachną i wybornie smakują, a ponieważ mają dużo zdrowych dodatków i są bez białego cukru nie mam wyrzutów sumienia, sięgając po kolejne ciasteczko:). Bardzo polecam… (inspiracja ze strony Food52).     Składniki(...)czubate łyżki naturalnego miodu 4 czubate łyżki masła orzechowego naturalnego (może być również migdałowe) 3/4 szklanki mąki migdałowej 1/4 szklanki wiórków kokosowych   1. Słonecznik i sezam wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika. Prażyć w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół przez około 10 minut, aż sezam trochę się przyrumieni (proszę uważać, żeby

Mała Cukierenka
Wegańskie brownie 116

Oliviera. Wegańskie brownie Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 12 Składniki 200 g gorzka czekolada bezmleczna 230 ml mleko migdałowe 130 g erytrol 60 g pistacje obrane 40 g orzechy pekan 5 łyżka olej kokosowy 1 szt laska wanilii 170 g mąka kukurydziana 0,5 łyżeczka proszek do pieczenia Sposób przygotowania Mąkę mieszamy z proszkiem

Kucharzyca
Torcik alpejski z ajerkoniakiem 99

praliny kokosowe w białej czekoladzie i domowe bezy . Przepis na torcik alpejski z ajerkoniakiem: Biszkopt (wg TEGO przepisu) : 2 jajka 30 g masła 75 g mąki 80 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Krem (wg TEGO przepisu) : 500 g mascarpone 125 ml ajerkoniaku (mój TEN )* Beza (lub 20-30 dag bez gotowych

Rodzinka w kuchni
Smakuję i testuję: DayUp Pearls 189

teraz taką popularność i sympatię? Głód i ciekawość czyli dwa pierwsze stopnie do piekła zachęciły mnie do degustacji, co tchnęło we mnie dodatkowo wenę na napisanie kilku słów recenzji. Najnowsze DayUp Pearls to przepyszne deserki na bazie śmietanki kokosowej, musów owocowych oraz pereł tapioki - wszystko bez cukru, bez polepszaczy smakowych, po prostu  #bezściemy. Aha, no i naturalnie

Kuchnia Ellie
Placuszki białkowo-tłuszczowe 229

jajka 25g odżywki białkowej (u mnie koncentrat o smaku śmietankowym) 25g mąki kokosowej BIO 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Jajka miksujemy na najwyższych obrotach przez około minutę dodajemy pozostałe składniki, miksujemy smażymy an rozgrzanej teflonowej patelni gotowe placki zjadłam z dżemem porzeczkowym bez cukru i masłem orzechowym :) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kokosowe ciasto bezglutenowe z bananem, budyniem i lekką pianką 181

ryżowej 1/4 szklanki mąki jaglanej 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 budyń śmietankowy bez cukru (40 g) 3 jajka 2 nieduże dojrzałe banany 3 łyżki cukru kokosowego 1/4 łyżeczki ekstaktu ze stewii w pudrze 2 łyżki miodu 3 łyżki oliwy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego Rozgnieść banany widelcem, jajka ubić

FitKot
Buraczane babeczki korzenne z powidłami i karobem 126

karobu (użyłam jasnego) 75 g cukru kokosowego lub ksylitolu 50 g oleju kokosowego 80 ml mleka roślinnego 1 duże jajko / myślę, że babeczki udadzą się również w wersji wegańskiej z zamiennikiem w postaci siemienia lnianego 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżka octu jabłkowego szczypta soli i przyprawy korzenne: 3 łyżeczki

Even Better Food
Seromakowiec na ciasteczkowym spodzie 605

stole zaraz obok babki orzechowej i piernika staropolskiego :) Ciasto można przygotować również bez kruchego spodu (czas pieczenia taki sam). Składniki na b laszkę o wymiarach ok 25 x 36 cm : Masa makowa: 850-900 g gotowej masy makowej z puszki 3 jajka 50 g wiórków kokosowych 0,5 szklanki bakalii 2 budynie waniliowe *opcjonalnie odrobina aromatu migdałowego Masa

Ze smakiem i z pasją
Jesienne kasztanowe ciasteczka z rodzynkami. Bezglutenowe, bezmleczne, bezjajeczne. 157

bieżąco kontrolować ich smak i słodycz. Bo wszystkie składniki są "jadalne" bez obróbki termicznej! Pieczenie tych ciastek to tak naprawdę nic innego jak ich "podsuszanie". Więc do dzieła! :) Składniki na 10 ciasteczek: - 1 szklanka daktyli - 1 gruszka - 2 łyżki mąki kasztanowej - 5 łyżek mąki kokosowej - garść rodzynek - ew. syrop z agawy (jeśli chcecie jeszcze słodsze) Daktyle zalej gorącą

Smakuje zdrowo
ŚLEDŹ W SMAŻONYCH JABŁKACH 191

ŻOŁĄDKÓW KURZYCH ZALEWAJKA DOMKI Z PIERNIKA CIASTO Z PIERNIKAMI KREMOWE RAFAELLO BEZ PIECZENIA CIASTO DROŻDŻOWE KROKIETY Z KISZONĄ KAPUSTĄ I GRZYBAMI JAK ZROBIĆ KANDYZOWANĄ SKÓRKĘ  POMARAŃCZOWĄ GRZANIEC NA CYDRZE PRZYPRAWA DO SERNIKA CIASTECZKA Z LAWENDĄ PIEROŻAŃCE ŚLEDŻ W ŚMIETANIE ROLADKI Z BOCZKIEM DIETETYCZNA ROLADA KOKOSOWA

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki