dużych oczkach 3 średniej wielkości jajka 100 ml płynnego oleju kokosowego 120 ml mleka roślinnego 1/2 banana lub 3 łyżki musu jabłkowego 90g cukru kokosowego 40g ksylitolu 60g mąki ryżowej 50g mąki kokosowej 15g mąki z tapioki 90g kakao 150g zmielonych migdałów 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli 300ml domowego budyniu czekoladowego (kliknij po przepis) owoce(...)rozgrzewam do temperatury 180ºC bez termoobiegu. 2 W misce umieszczam startą cukinię i dodaję do niej jajka, olej kokosowy, mleko roślinne, banana lub mus jabłkowy, cukier kokosowy oraz ksylitol i mieszam do połączenia składników. 3 Do osobnej miski przesiewam przez sito mąkę ryżową, kokosową, z tapioki oraz kakao. 4 Dodaję zmielone migdały, proszek do pieczenia, sól i mieszam
Book of spellsdrobnego cukru 1 jajko 150 g mąki (1 szklanka) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki wiórków kokosowych 100 g gorzkiej czekolady 100 g suszonej żurawiny WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 170℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Czekoladę kroimy w małą kostkę. Suszoną żurawinę(...)masa zrobi się jasna i puszysta. Cały czas miksując dodajemy jajko i ubijamy przez kolejne 3 minuty. Wyłączamy mikser, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Miksujemy krótko, na małych obrotach miksera, do połączenia składników. Dodajemy posiekaną czekoladę i suszoną żurawinę. Krótko mieszamy. Łyżka nabieramy porcje masy i zwilżonymi wodą dłońmi formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego
cool and mintydietetycznej wersji :) Powstał, ponieważ w lodówce znalazłam niewykorzystane białka, a w szufladzie poniewierał się otwarty budyń waniliowy bez cukru. Hmm... chwilka zastanowienia i pomysł gotowy. Bezę pieczemy na patelni, ale można również upiec ją w piekarniku. Na wierzchu znajdziemy cudowny krem kokosowy i wiórki z ciemnej czekolady słodzonej stevią. Całość jest naprawdę cudowna i w pełni dietetyczna :) Składniki
Chocolate Muffin Blogpieczone jabłka i maliny. Jabłka pokrojone w kostkę i maliny układam w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem kokosowym, na wierzch układam chipsy z kokosa (prawdziwe bez chemii!) i 1-2 łyżki płatków owsianych czy to orkiszowych czy gryczanych. Całość piekę aż się zrumieni. Dwie łyżki upieczonych w ten sposób jabłek dodaję do kaszy. Posypuje odrobiną cynamonu i gotowe! Smacznego
SMYKWKUCHNIsztywno i dodać do masy kokosowej. Wymieszać bardzo dokładnie. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia i ułożyć kulki kokosowe używając łyżki do lodów lub 2 łyżek stołowych. Umieścić blachę na środkowym położeniu w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni (bez termoobiegu). Piec do zezłocenia i delikatnego zbrązowienia spodów i brzegów, około 15 - 25 minut (pilnować). Po całkowitym ostygnięciu przenieść
zadanie-gotowanieszklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 100 g masła Beza: 3 - 4 białka 1 litr jogurtu naturalnego 1/2 szklanki cukru kryształ 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu waniliowego 200 g wiórków kokosowych 1 - 2 brzoskwinie Przygotowanie: Ciasto - mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem przesiać. Schłodzone(...)Najlepiej ciasto zrobić dzień wcześniej i na noc włożyć do zamrażalki. Beza - białka ubić z cukrem. Dodać powoli wsypać proszek budyniowy i proszek do pieczenia cały czas miksując. Ubijamy pianę do momentu jak powstanie sztywna i gęsta piana. Następnie stopniowo wlać jogurt i ubić. Potem dodać wiórki kokosowe, które za pomocą łopatki delikatnie wymieszać, i na koniec dodać
Ciastka - domowe słodkościJeśli poszukujecie pomysłu na zdrowe ciasto na zbliżające się święta to biegnę z pomocą! Tarta z budyniem i musem wiśniowym przygotowana bez dodatku cukru, a jedyną wykorzystaną mąką jest kokosowa. Spód tarty jest delikatnie kokosowy w smaku. Dziecinnie prosty w wykonaniu, zdecydowanie szybszy od klasycznego ciasta kruchego. Ja wykorzystuję to ciasto dość często nie tylko w tym przepisie(...)maliny czy truskawki. PRZEPIS ZDROWA TARTA NA KOKOSOWYM SPODZIE Z BUDYNIEM I MUSEM WIŚNIOWYM Czas przygotowania 5 minut + 25 minut pieczenia (w tym czasie można przygotować budyń i owoce ;) Składniki na foremkę 22cm SPÓD DO TARTY 220g twarożku typu włoskiego Jajko 40g mąki kokosowej BUDYŃ Budyń waniliowy/śmietankowy bez cukru 300 ml mleka Łyżka miodu MUS WIŚNIOWY
HealthyCreationsrafaello.Typowe rafaello jest bez pieczenia na krakersach lub herbatnikach przepis < TUTAJ > to ciasto jednak zrobiłam na biszkopcie ;).Kwaskowate maliny trochę zrównoważyły słodki krem :). Zapraszam :) SKŁADNIKI biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem kokosowy 2,5 szklanki
Mała w garnku mieszapapierem do pieczenia i rozdzielić ciasto, posypać na wierzchu tartą bułką cienką warstwę rozsypać na ciastach wiśnie bez pestek KRUSZONKA: po 100 gram cukier-mąka-miękkie masło-3 łyżki wiórki kokosowe = wszystko wyrobić na kruszonkę drobną i posypać ciasta piec w 200C około 40 minut i mniejsza foremka z 35 minut, wystudzić i posypać cukrem pudrem.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięzimnej wodzie, zostawić na blacie na całą noc. Mleczko kokosowe umieścić w lodówce na całą noc. Składniki na tortownicę 20 cm: 1 szklanka orzechów nerkowca 1 szklanka pestek dyni 1 szklanka pestek słonecznika 1 puszka mleczka kokosowego (tylko stała część) 100 ml syropu z agawy/klonowego 80 ml roztopionego oleju kokosowego nierafinowanego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli sok i skórka(...)kielichu blendera wysokoobrotowego umieścić orzechy, pestki, syrop, sok z limonki, sok z cytryny, ekstrakt, skórkę z cytrusów, olej kokosowy, mleczko kokosowe, tylko stałą część. Wszystkie składniki dokładnie zblendować na gładką masę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, boki formy wysmarować olejem kokosowym. Gładką masę wylać do formy, wyrównać. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub do zamrażarki. Sernik przechowywać
moj przepis naprzygotowałam moje "kulki mocy" (przepis wkrótce się pojawi) a pozostałą część dodałam do naleśników. Takim sposobem powstały naleśniki kokosowe, które w smaku przypominają trochę gofry. Smakują wspaniale nawet bez dodatków. Składniki: - 250 gram mąki - 2 jajka - łyżeczka proszku do pieczenia - 250 mleka mleka - 2 łyżki cukru pudru - ok 1,5 szklanki wiórków po produkcji mleka kokosowego - olej
Health-Fit-LifeSmakuje jak prawdziwy sernik, a nawet jest lepszy bo lżejszy i jedząc go nie mamy wyrzutów sumienia. Czytaj więcej >> 8) JAGLANE RAFFAELLO Z OREO Jest to kokosowy sernik bez sera, za to z kaszą jaglaną. Ciasto smakuje i wygląda jak prawdziwy sernik, ale jest zdrowszy i mniej kaloryczny w porównaniu z tradycyjnym sernikiem. Czytaj więcej(...)zimno, jest alternatywą dla osób, które nie mają piekarnika. Pyszny deser z owocami, który jest lżejszy od sernika pieczonego. Czytaj więcej >> 10) DYNIOWY PUSZEK Kolejny deser na zimno a'la sernik, ale bez sera - z mleczkiem kokosowym i śmietanką kremówką z dodatkiem puree z dyni. Ciasto tak delikatne, ze rozpływa się w ustach. Czytaj więcej
Kuchnia MagdaLenyskładniki dobrze wymieszać, podzielić na 3 części do jednej dać kakao do drugiej kurkumę i sok a do trzeciej cynamon. Pieczemy naleśniki bez dodatku oleju ponieważ olej dałam do ciasta. Przełożyłam naleśniki dżemem z pigwy. Udekorowałam wiórkami kokosowymi i powidłami śliwkowymi
harrisamielone migdały. Wszystko w dalszym ciągu ubijałam mikserem na małych obrotach. Do ubitej masy wlewałam małymi porcjami mleczko kokosowe i mieszałam łyżką. Już bez użycia miksera. Piekarnik ustawiłam na 180 ° C. Spód tortownicy (o średnicy 23 cm) wyłożyłam papierem do pieczenia. Masę wylałam do tortownicy i wstawiłam do gorącego piekarnika na około 40 minut. Ciasto po upieczeniu (sprawdziłam
Kuchnia u Krysi