mielone migdały. Wszystko w dalszym ciągu ubijałam mikserem na małych obrotach. Do ubitej masy wlewałam małymi porcjami mleczko kokosowe i mieszałam łyżką. Już bez użycia miksera. Piekarnik ustawiłam na 180 ° C. Spód tortownicy (o średnicy 23 cm) wyłożyłam papierem do pieczenia. Masę wylałam do tortownicy i wstawiłam do gorącego piekarnika na około 40 minut. Ciasto po upieczeniu (sprawdziłam
Kuchnia u Krysiwyszła znakomita. Słodka, orzeźwiająca i egzotyczna i ten piękny żółty kolor Samo przygotowanie nie różni się zbytnio od przygotowywania innych tortów bez pieczenia. Głównie blendujemy, mrozimy i gotowe! Składniki na spód: ½ szklanki daktyli (namoczonych) ⅓ szklanki chipsów kokosowych ½ szklanki orzechów włoskich szczypta soli Składniki na nadzienie: 2 dojrzałe awokado puszka mleka kokosowego ¼ szklanki soku z limonki 3-4 łyżki(...)awokado. Odstawiamy do zamrażarki na co najmniej 4 godziny. Tort przed podaniem wyciągamy z lodówki i zostawiamy na ok 20 minut w temperaturze pokojowej. Smacznego! Artykuł Tort bez pieczenia z awokado i galaretką z mango pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifestworzyć własny przepis z ich wykorzystaniem. Co więcej, w wersji bardzo fit, bo bez cukru i bez glutenu! Ale zacznijmy od początku! Spód przygotowałem z już sprawdzonego przeze mnie w wielu innych przepisach amarantusa ekspandowanego , który połączyłem z suszonymi figami, wiórkami kokosowymi i olejem kokosowym (jest tak dobry, że śmiało możecie przygotować go w formie batoników i potraktować(...)Spód Figi namocz we wrzątku przez kwadrans. Następnie odcedź je i przełóż do kielicha blendera. Dodaj olej kokosowy i zmiksuj, aż powstanie gładka miazga. Figi wymieszaj z amarantusem i wiórkami kokosowymi. Masę zagnieć rękoma, a następnie przełóż na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia i wyrównaj szpatułką, delikatnie ją dociskając. Wstaw do lodówki na kwadrans. Warstwa cytrynowo-tymiankowa Ser ricotta
Food Squarebardzo. Polecam z porzeczkami i innym owocem. ciasto kruche: 200 g oleju kokosowego 2 szklanki mąki pszennej typ 500 1/2 szklanki mąki krupczatki 1 łyżka cukier puder płaska 1 łyżeczka proszku do pieczenia płaska sól szczypta 5 żółtek beza: 5 białek 1 szklanka cukier kryształ 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego sól szczypta 600 g porzeczek(...)miski przekładam olej kokosowy twardy. Jeżeli ma konsystencję lejącą bo jest za ciepło to wkładam do lodówki. Dodaję mąki przesiane, cukier, żółtka, sól, proszek i całość kroję nożem a potem zagniatam rękoma ale bardzo szybko. Nie zaleca się długiego wyrabiania ciasta. Wkładam do lodówki na godzinę . Blaszkę o wymiarach 29*23 cm wykładam papierem do pieczenia. 2/3 ciasta ścieram
wesoła kuchniaPyszne i zdrowe batoniki musli...bez pieczenia - wystarczy wymieszać wszystkie składniki, umieścić w blaszce i do lodówki. Prawda, że proste? Smakują znakomicie i możemy się nimi delektować bez wyrzutów sumienia! Za każdym razem, gdy je jadłam, dziwiłam się sama, że takie słodycze mogą być zdrowe i smakować rewelacyjnie. Muszę przyznać, że się od nich uzależniłam 😉 Z czystym(...)szklanki wiórek kokosowych 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki płatków jaglanych 1/2 szklanki amarantusa ekspandowanego (poppingu) 1 łyżka lnu mielonego dr Gaja 1 łyżka nasion chia dr Gaja garść suszonych owoców goji 4 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki miodu Wykonanie: Olej kokosowy roztapiany w rondelku i mieszamy z miodem. W misce mieszamy składniki suche: wiórki kokosowe, płatki owsiane, płatki
Kuchnia MagdaLenyMocno kokosowe, puszyste babeczki owsiane z dodatkiem musu truskawkowego. Przygotowanie: 5 minut Pieczenie: 15 minut Tak spojrzałam w archiwum bloga, że dawno nawet
zdrowo i aktywnieprzepis ewoluował i powstało niezwykłe połączenie kremu cappuccino, bitej śmietany i kokosowej bezy. Ciasto to często gości na uroczystościach rodzinnych i zawsze szybko znika ze stoła. Składniki: Na biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 6 łyżek mąki 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Na blat kokosowy: 8 białek szczypta soli 1 i 1/4 szklanki(...)temp. 180 st. Blat kokosowy: Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Cały czas ubijając, dodawać stopniowo cukier. Na koniec wsypać kokos i całość delikatnie wymieszać. Przelać na blaszkę o wymiarach 25 x 36 cm, wyłożoną papierem do pieczenia i wysmarowaną masłem. Piec 20 min w temp. 180 st. Beza powinna się lekko zarumienić. Krem cappuccino: 2 szklanki
My sweet a lifekokosowe 1/2 szkl. Masa I: budyń waniliowy bez cukru 2 op. cukier 2 łyżki mleko 700 ml. wiórki kokosowe zmielone lub bardzo drobne 3/4 szkl. Masa II: kajmak w puszce np. gostyński 400 g. mleko 2 łyżki Masa III: białka 5 szt. cukier puder 1/2 szkl. olej rzepakowy 1/2 szkl. budyń śmietankowy bez(...)dodać kajmak. Gotować na małym ogniu, aż masa będzie jednolita i bez grudek. Masa III: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier puder i dalej miksować, ale na niższych już obrotach. Następnie wsypać budyń i wlać strużką olej. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe. Pieczenie: Blachę wysmarować masłem i wyłożyć pergaminem. Jedną część ciasta rozwałkować ( podsypując mąką
Kuchnia Paulettespieczenia 0,5 kubka wiórków kokosowych 0,5 kubka oleju kokosowego 0,5 kubka mleczka kokosowego aromat migdałowy 0,5 kubka cukru 2 białka szczypta soli krem: 1 op serka mascarpone (200g) 0,5 kostki masła 0,5 kubka cukru 4 żółtka 1 łyżka mleka w proszku beza: 1 kubek wiórków kokosowych limonka 2 białka 1 kubek cukru(...)wystudzenia piekarnik ustawiamy na 200*C w misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i cukier, dolewamy mleczko kokosowe i aromat, białka ubijamy na pianę ze szczyptą soli, delikatnie mieszamy z masą kokosową, dolewamy olej i dosypujemy wiórki ciasto wylewamy na posmarowaną olejem kokosowym foremkę, pieczemy ok 20 minut do efektu suchego patyczka w międzyczasie przygotowujemy krem- masło ucieramy
Luźna Kuchniamasła 1 szklanka cukru trzcinowego Demerara Symbio 4 żółtka 2 łyżki kakao 1 cukier wanilinowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% Masa śmietanokwo - kokosowa: 4 białka 1 szklanka cukru 2 budynie śmietankowe bez cukru 500 ml kwaśnej śmietany 18% 150 g wiórków kokosowych 3 szklanki czerwonych porzeczek Najpierw wykonujemy ciasto. Mnie pomógł robot(...)Obydwie porcje zawijamy w folie spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 2 godziny. Pierwszą część, tę większą, ścieramy na dużych oczkach wprost na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. I pieczemy w 200 stopniach około 20 minut. Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy na 5 minut. Międzyczasie robimy masę kokosowo - śmietankową. Ubijamy białka na sztywno i dosypujemy bardzo
Z Kuchni Do Kuchnibądź dumny ze swojego lunchu: zawijas z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem, pikantna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, sałatka makaronowa ze szpinakiem, z pomidorami i fetą czy czekoladowa krajanka bez pieczenia i wiele, wiele innych! Tę smakowitą książkę : PORA NA LUNCH każdy powinien mieć! Oto przepis na coś pysznego z książki
Z Kuchni Do KuchniSernik z jabłkami 47. Ciasto Doroty 48. Ciasto Venus 49. Ciasto kakaowo - kokosowe z jabłkami 50. Piernik z drożdżami 51. Korzenna kostka z powidłami bez pieczenia 52. Ciasto pyszna delicja 53. Ciasto banoffee na biszkopcie 54. Ciasto pyszny Michałek 55. Babka Cafe Latte
kruche babeczkiPrawdziwa słodkość bez pieczenia, wafle przełożone pyszną masą na bazie gorzkiej czekolady z dodatkiem wiórek kokosowych, orzechów i pokruszonych herbatników, zachwyci zarówno dzieci jak i dorosłych , masa jest słodka i pachnie dobrą mleczną czekoladą. Deser który potrzebuje tylko kilku chwil do przygotowania , jest tak dobry, że znika w kilka chwil…to nic, że kalorie J Świetne
Wanilia i KardamonSernik z jabłkami 47. Ciasto Doroty 48. Ciasto Venus 49. Ciasto kakaowo - kokosowe z jabłkami 50. Piernik z drożdżami 51. Korzenna kostka z powidłami bez pieczenia 52. Ciasto pyszna delicja 53. Ciasto banoffee na biszkopcie 54. Ciasto pyszny Michałek 55. Babka Cafe Latte 56. Ciasto kokosowo - chałwowe 57. Sernik
kruche babeczkiCzekoladowe ciasto bez pieczenia Składniki - spód: 1 szklanka rodzynek 1 szklanka żurawiny pół szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki masła kokosowego Składniki - czekolada: 2 puszki mleka kokosowego (tylko stała część, w miarę możliwości:)) pół czekolady gorzkiej (nie miałam więcej :)) 3 łyżki kakao 1 łyżka wiórków kakaowca 1 łyżka masła kokosowego agawa Wszystkie składniki na spód zblendowałam
nietadieta