jajka 80 g ksylitolu ( lub cukru) 80 g oleju kokosowego 30 g mąki kokosowej 30 g ciemnego kakao bez cukru 1 łyżeczka ekstraktu wanilii 1/2łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli Dodatkowo: 4 gruszki 1/2 szklanki ksylitolu (lub cukru(...)dużych obrotach). Do fasoli dodaj olej, pozostałe jajka, mąkę kokosową, wanilię, prosze k do pieczenia, sodę i sól, dokładnie wymieszaj. Formę do pieczenia wy łó ż papierem, przelej masę, każdą gruszkę napełnij łyżeczką masy, wstaw do ciast, dociśnij do dna. Piecz 40 minut w 175'C . Wystudź, polej polewą
SzczyptaSmaQZupa curry w stylu tajskim z kurczakiem, cukinią, papryką oraz marchewką, na mleczku kokosowym. To szybkie i treściwe danie jednogarnkowe, które porządnie rozgrzewa od środka. Na
Kuchnia MagdaLenygara i kroimy na kostkę, dosypujemy pozostałe składniki(bez śmietany), szybko wyrabiamy i jeśli jest zbyt zbite, dodajemy łyżę-dwie łyżki kwaśnej śmietany, wyrabiamy, schładzamy w lodówce. Można zrobić dzień wcześnieji, wtedy będzie idealne. Ciasto wykładamy w tortownicy, nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 15 minut w 170 stopniach - ciasto kokosowe bardzo szybko się rumieni./MASA SEROWA:- Masło ucieramy(...)umieszczamy na godzinę w zamrażalniku. Następnie ścieramy na dużych oczkach i wykładamy na bezę./PIECZENIE:Godzina w temperaturze 180 stopni - góra - dół, termoobieg. - Masę serową wyciągamy po 45 minutach, nakładamy bezę i kruszonkę. /STUDZENIE:Studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.MĄKA KOKOSOWA:Coś niesamowitego! To jest miłość od pierwszego "upieczenia". Smak, zapach - wszystko rewelacyjne. Ciasto zrobione
Wypisz WymalujDzisiaj podam przepis na ciasto mocno czekoladowe, z wkładka kokosową i kremem budyniowym. Smakuje prawie jak bounty a w dodatku jest bardzo efektowne, idealne na przyjęcia, święta(...)szklanki cukru 2 budynie czekoladowe bez cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto kokosowe : 5 białek 1/2 szklanka cukru
Kulinarne Fantazje MarioliJasny rum, śmietanka kokosowa i sok ananasowy to tradycyjny karaibski koktajl. Przepyszny. Ale drinki na śniadanie nie przejdą, prawda? Jeśli tak jak ja lubicie połączenie tych tropikalnych smaków, zamknijcie je w tym prostym i efektownym owsianym cieście, które tak samo dobrze jak na deser, nadaje się na zdrowe słodkie śniadanie! Można zrobić ją na śniadanie, albo na deser – tak podana(...)smakiem. 5 minut pracy, 30 minut pieczenia i pyszna owsianka wjeżdża na stół! Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C – grzanie góra-dół, bez termoobiegu . Kwadratową formę do pieczenia o wymiarach 24/24cm smarujemy olejem kokosowym. Jeśli chcecie użyć innej formy na taką ilość składników będzie pasować też okrągła, wysoka (3,5 -4 cm) ceramiczna forma na tartę albo
Karo in the Kitchenoleju kokosowego 1 duży banan 2 łyżki kakao 400 ml mleczka kokosowego Radix-Bis 1 szklanka wiórek kokosowych Radix-Bis 4 łyżki syropu daktylowego/syropu z agawy/miodu Polewa: 50 g czekolady gorzkiej min. 70% 2-3 łyżki mleka kokosowego garść wiórek kokosowych Wykonanie: Nadzienie: Wiórki kokosowe wsypujemy do miski dodajemy śmietankę kokosową z mleczka kokosowego (stałą część mleczka kokosowego, a wodę(...)kokosową oraz olejem kokosowym. Banana obieramy, kroimy w plasterki i rozgniatamy widelcem na papkę. Do drugiej miski wsypujemy mąkę kokosową i mieszamy z kakao. Następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę, rozgniecionego banana oraz około 1/2 szklanki wody z mleczka kokosowego. Wszystko dokładnie mieszamy, a następnie zagniatamy ciasto i formujemy z niego kulę. Gdy ciasto jest zbyt kruche możemy dodać jeszcze wody kokosowej
Kuchnia MagdaLenyproszku do pieczenia 1 szklanka wiórek kokosowych 3/4 szklanki cukru kokosowego Mokre składniki: 1 1/2 szklanki ulubionego mleka roślinnego Wykonanie: Do dużego naczynia przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Dodajemy wiórki kokosowe, cukier i dokładnie mieszamy. Dolewamy mleko i całość delikatnie mieszamy, żeby wszystkie składniki się połączyły. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy(...)nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i pieczemy przez około 20 minut. Kroimy po wystudzeniu. Podajemy z ulubionym napojem Smacznego! Artykuł Ciasto czekoladowo-kokosowe bez oleju pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plRurki półfrancuskie z kremem budyniowym Ciasteczka z powidłami Ule orzechowe Pierniczki alpejskie z powidłami Cynamonowe ciasteczka Kostka kokosowa - lamingtony Kruche babeczki z makiem Ciasteczka pomarańczowe Rogaliki budyniowe Kuleczki śliwkowe bez pieczenia Kasztanki Ciasteczka z orzechami Kokosanki Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami Mini tarty z orange curd Amoniaczki Lebkuchen Ciasteczka z maszynki Kruche babeczki z powidłami i orzechową
Ala piecze i gotujemogłam się cieszyć jego smakiem! :D SKŁADNIKI:* mąka – 250 g* jajko – 2 szt* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki* masło ( ja użyłam bez laktozy ) – 100 g* mleko ( ja użyłam bez laktozy ) – 150 ml* wiórki kokosowe – 80-100 g* cukier – 70 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Masło ucieramy z cukrem , dodajemy jajka i miksujemy
Ostra na Słodkowytworzonym sosikiem. 5. Na jabłka wykładamy pozostały ryż i polewamy go pozostałą śmietanką. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Wersja wegańska: polewamy ryż pozostałością mleka kokosowego. 6. Wkładamy naczynie do nagrzanego piekarnika i pieczemy bez przykrycia około 40 minut. Bywa, że piekę z pokrywką, wtedy danie jest miękkie. 7. I gotowe! Można zajadać. Smacznego :-) Danie w wersji wegańskiej
Kawa z mlekiemJakie to jest dobre! Już dawno nie jadłam tak dobrego śniadania. Pieczona owsianka bez dodatku cukru - słodzona bananem, z dodatkiem wiórek kokosowych, gorzkiej czekolady i malin. Banalnie prosta w wykonaniu - mieszamy wszystkie składniki łyżką i wkładamy do piekarnika, a my wtedy mamy czas, aby wyszykować się do wyjścia- 20 min. i śniadanie gotowe. Można ja zjeść na ciepło
Kuchnia MagdaLenyŁatwe ciasto, robi się prawie samo, smakiem zachwyca i znika w mgnieniu oka. Bardzo trafnym dodatkiem jest beza kokosowa na górze tego ciasta bez niej było by nijakie. Piekłam w formie o średnicy 23 cm, w 180 stopniach przez 50 minut, jednak po 50 minutach warto sprawdzić ciasto patyczkiem dla pewności. Przepis pochodzi ze strony ewawachowicz.pl Czytaj więcej
Pychotkaaaimprezę lub Święta. Składniki (14 muffinek): 1 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej 2 łyżki kakao 1/2 szklanki ksylitolu łyżeczka proszku do pieczenia 200 ml mleka 80 ml oleju kokosowego 1 jajko Nadzienie: opakowanie aksamitnego budyniu waniliowego bez cukru ok. 280 ml mleka do ugotowania budyniu 2 – 3 łyżki ksylitolu Wykonanie: Piekarnik nagrzać d o 180ºC. Budyń ugotować(...)przepisu na opakowaniu, tylko w mniejszej ilości mleka (ok. 280ml powinno wystarczyć), słodząc go ksylitolem. Ostudzić. W misce wymieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. W osobnej misce połączyć ze sobą jajko, roztopiony olej kokosowy, mleko i ksylitol. Wsypać suche składniki do mokrych i dokładnie wymieszać. Do foremek na muffinki (u mnie silikonowe) nakładać łyżkę ciasta, na to łyżeczkę
Healthy food exploreroczkach marchewki (zwykle około 5 średnich marchewek) 300 g mielonych migdałów 150 g miodu 100 ml nierafinowanego oleju kokosowego, z pestek winogron lub słonecznikowego 65 g wiórek kokosowych 3 duże jajka 1 łyżeczka cynamonu 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu ( 5 g ) 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Dno okrągłej formy(...)średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boki posmarować lekko olejem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 160 ° C . Jajka roztrzepać z olejem. Następnie do masy wmieszać miód. Mielone migdały wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Do masy jajecznej wsypać migdały i wiórki kokosowe. Wymieszać. Dodać startą marchewkę. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy, wyrównać wierzch
maniapieczeniaradę! (link) Składniki: 1,5 szkl. mąki pełnoziarnistej 2 jajka 100g masła lub oleju kokosowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Garść orzechów (u mnie pecan) 4 łyżki żurawiny 1 filiżanka cukru lub ksylitolu 1/2 szkl. mleka bez laktozy lub roślinnego 2 łyżeczki przyprawy do piernika Przygotowanie: Masło/olej kokosowy ucieramy
Czarnawisienka