kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:25/334)

Wegańskie lody różane z makaronem ryżowym. 152

Przedostatnie Boże Narodzenie spędziłam w Los Angeles (zdjęcia możecie oglądać o tu: klik ). To nie była byle jaka wizyta. O tej podróży marzyłam od kiedy w

Fill The Bowl
Wegańskie lody różane z makaronem ryżowym. 173

Przedostatnie Boże Narodzenie spędziłam w Los Angeles (zdjęcia możecie oglądać o tu: klik ). To nie była byle jaka wizyta. O tej podróży marzyłam od kiedy w

Fill The Bowl
Ciasto Pani Walewska z bakaliami 309

Walewska z bakaliami Składniki: Kruche ciasto: 400g mąki pszennej (użyłam tortowej) 260g masła 150g cukru 4 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki śmietany 12% lub 18% Beza: 8 białek 1 szklanka cukru 100g wiórków kokosowych 50g rodzynek 100g poszatkowanych orzechów włoskich Ciasto z miodem: 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/4 szklanki naturalnego miodu 2 żółtka(...)Dwie blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Każdą z nich wyłożyć ciastem (jeśli mamy tylko jedną blaszkę, przygotowujemy najpierw jedno ciasto, później drugie). Wierzch ciasta posmarować powidłami. Beza: 5. Białka ubić na sztywną pianę. Powoli wsypać cukier i ubijać mikserem, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać wiórki kokosowe, rodzynki i orzechy, delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką

Mała Cukierenka
Ciasto marchewkowe II 317

dobre. Smaczne ciasto do kawy. CIASTO MARCHEWKOWE II Blacha: 25x35 cm | Czas przygotowania : ~45 min | Ciasto bez pieczenia, inspiracja: link Składniki 300 g drobno startej marchewki 100 g ananasa (świeżego lub z puszki) 80 g orzechów włoskich 80 g wiórków kokosowych 300 g mąki pszennej 1 łyżka cukru wanilinowego 2 łyżeczki przyprawy korzennej lub piernikowe 1 łyżeczka cynamonu(...)posmarować grubo masłem. Piekarnik nagrzać do 150 stopni. Do jednej miski włożyć marchewkę, ananasa, orzechy, migdały i wiórki kokosowe. Odstawić bez mieszania.  Do drugiej miski przesiać mąkę, dodać cukier wanilinowy, przyprawę korzenną lub piernikową, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i szczyptę soli, wszystko wymieszać. W trzeciej misce ubić jajka do podwojenia objętości. Dodawać stopniowo cukier i dalej

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto bounty bez pieczenia 133

Składnik – porcja na formę o średnicy 21: 1 szklanka kaszy jaglanej, 2 szklanki wody, 1 puszka mleka kokosowego, 4 łyżki miodu, 2 szklanki wiórek kokosowych

Coś bym zjadła
Ciasto fasolowe z czekoladą i gruszkami 607

jajka   80 g ksylitolu ( lub cukru)    80 g oleju kokosowego   30 g mąki kokosowej   30 g ciemnego kakao bez cukru   1 łyżeczka ekstraktu wanilii   1/2łyżeczki proszku do  pieczenia   1/2 łyżeczki sody oczyszczonej   szczypta  soli   Dodatkowo:   4 gruszki   1/2  szklanki ksylitolu (lub cukru(...)dużych obrotach).   Do fasoli dodaj olej, pozostałe jajka, mąkę kokosową, wanilię,  prosze k  do pieczenia, sodę i sól, dokładnie wymieszaj.   Formę do pieczenia wy łó ż  papierem, przelej masę, każdą gruszkę napełnij łyżeczką masy, wstaw do ciast,  dociśnij do dna.   Piecz 40 minut w 175'C .  Wystudź, polej polewą

SzczyptaSmaQ
ZUPA CURRY Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 218

Zupa curry w stylu tajskim z kurczakiem, cukinią, papryką oraz marchewką, na mleczku kokosowym. To szybkie i treściwe danie jednogarnkowe, które porządnie rozgrzewa od środka. Na

Kuchnia MagdaLeny
WIŚNIOWY SERNIK Z KRUCHYM CIASTEM KOKOSOWYM I KRUSZONKĄ /bezglutenowy. 186

gara i kroimy na kostkę, dosypujemy pozostałe składniki(bez śmietany), szybko wyrabiamy i jeśli jest zbyt zbite, dodajemy łyżę-dwie łyżki kwaśnej śmietany, wyrabiamy, schładzamy w lodówce. Można zrobić dzień wcześnieji, wtedy będzie idealne. Ciasto wykładamy w tortownicy, nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 15 minut w 170 stopniach - ciasto kokosowe bardzo szybko się rumieni./MASA SEROWA:- Masło ucieramy(...)umieszczamy na godzinę w zamrażalniku. Następnie ścieramy na dużych oczkach i wykładamy na bezę./PIECZENIE:Godzina w temperaturze 180 stopni - góra - dół, termoobieg. - Masę serową wyciągamy po 45 minutach, nakładamy bezę i kruszonkę. /STUDZENIE:Studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.MĄKA KOKOSOWA:Coś niesamowitego! To jest miłość od pierwszego "upieczenia". Smak, zapach - wszystko rewelacyjne. Ciasto zrobione

Wypisz Wymaluj
CIASTO CZEKOLADOWE Z KOKOSEM 468

Dzisiaj podam przepis na ciasto mocno czekoladowe, z wkładka kokosową i kremem budyniowym. Smakuje prawie jak bounty a w dodatku jest bardzo efektowne, idealne na przyjęcia, święta(...)szklanki cukru 2 budynie czekoladowe bez cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia                                                                 Ciasto kokosowe :   5 białek 1/2 szklanka cukru

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczona owsianka z kokosem i ananasem- szybkie ciasto owsiane 126

Jasny rum, śmietanka kokosowa i sok ananasowy to tradycyjny karaibski koktajl. Przepyszny. Ale drinki na śniadanie nie przejdą, prawda? Jeśli tak jak ja lubicie połączenie tych tropikalnych smaków, zamknijcie je w tym prostym i efektownym owsianym cieście, które tak samo dobrze jak na deser, nadaje się na zdrowe słodkie śniadanie! Można zrobić ją na śniadanie, albo na deser – tak podana(...)smakiem. 5 minut pracy, 30 minut pieczenia i pyszna owsianka wjeżdża na stół!   Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C – grzanie góra-dół, bez termoobiegu . Kwadratową formę do pieczenia o wymiarach 24/24cm smarujemy olejem kokosowym. Jeśli chcecie użyć innej formy na taką ilość składników będzie pasować też okrągła, wysoka (3,5 -4 cm) ceramiczna forma na tartę albo

Karo in the Kitchen
ROLADA BOUNTY (BEZ PIECZENIA) 158

oleju kokosowego 1 duży banan 2 łyżki kakao 400 ml mleczka kokosowego Radix-Bis 1 szklanka wiórek kokosowych Radix-Bis 4 łyżki syropu daktylowego/syropu z agawy/miodu Polewa: 50 g czekolady gorzkiej min. 70% 2-3 łyżki mleka kokosowego garść wiórek kokosowych Wykonanie: Nadzienie: Wiórki kokosowe wsypujemy do miski dodajemy śmietankę kokosową z mleczka kokosowego (stałą część mleczka kokosowego, a wodę(...)kokosową oraz olejem kokosowym. Banana obieramy, kroimy w plasterki i rozgniatamy widelcem na papkę. Do drugiej miski wsypujemy mąkę kokosową i mieszamy z kakao. Następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę, rozgniecionego banana oraz około 1/2 szklanki wody z mleczka kokosowego. Wszystko dokładnie mieszamy, a następnie zagniatamy ciasto i formujemy z niego kulę. Gdy ciasto jest zbyt kruche możemy dodać jeszcze wody kokosowej

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto czekoladowo-kokosowe bez oleju 173

proszku do pieczenia 1 szklanka wiórek kokosowych 3/4 szklanki cukru kokosowego Mokre składniki: 1 1/2 szklanki ulubionego mleka roślinnego Wykonanie: Do dużego naczynia przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Dodajemy wiórki kokosowe, cukier i dokładnie mieszamy. Dolewamy mleko i całość delikatnie mieszamy, żeby wszystkie składniki się połączyły. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy(...)nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i pieczemy przez około 20 minut. Kroimy po wystudzeniu. Podajemy z ulubionym napojem Smacznego! Artykuł Ciasto czekoladowo-kokosowe bez oleju pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Ciasteczka i pierniczki 601

Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym Ciasteczka z powidłami Ule orzechowe Pierniczki alpejskie z powidłami Cynamonowe ciasteczka Kostka kokosowa - lamingtony Kruche babeczki z makiem Ciasteczka pomarańczowe Rogaliki budyniowe Kuleczki śliwkowe bez pieczenia Kasztanki Ciasteczka z orzechami Kokosanki Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami Mini tarty z orange curd Amoniaczki Lebkuchen Ciasteczka z maszynki Kruche babeczki z powidłami i orzechową

Ala piecze i gotuje
CIASTO KOKOSOWE – ŁATWE I SZYBKIE 9743

mogłam się cieszyć jego smakiem! :D  SKŁADNIKI:* mąka – 250 g* jajko – 2 szt* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki* masło ( ja użyłam bez laktozy ) – 100 g* mleko ( ja użyłam bez laktozy ) – 150 ml* wiórki kokosowe – 80-100 g* cukier – 70 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Masło ucieramy z cukrem , dodajemy jajka i miksujemy

Ostra na Słodko
Ryż z jabłkami (bezglutenowy + wersja wegańska) 145

wytworzonym sosikiem. 5. Na jabłka wykładamy pozostały ryż i polewamy go pozostałą śmietanką. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Wersja wegańska: polewamy ryż pozostałością mleka kokosowego. 6. Wkładamy naczynie do nagrzanego piekarnika i pieczemy bez przykrycia około 40 minut. Bywa, że piekę z pokrywką, wtedy danie jest miękkie. 7. I gotowe! Można zajadać. Smacznego :-) Danie w wersji wegańskiej

Kawa z mlekiem