Przepis, który zawsze wychodzi Polecam nowicjuszom oraz wielbicielom kokosu! Składniki: 4 jaja 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 0.5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0.25 szklanki oleju 100 g wiórków kokosowych opcjonalnie mała garstka płatków migdałowych masło do wysmarowania formy polewa do dekoracji Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier a po nim żółtka. Następnie dodać olej oraz wszystkie sypkie składniki, czyli mąkę psze... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...