kluski - 6146 przepisów (strona:141/410)

721. Drożdżowe z miseczki & Tort Pavlova. 135

Drożdżowe kluski kładzione na mleku  z brzoskwinią i cukrem trzcinowym  inspiracja Z ogłoszeń parafialnych. Wpisy w 70% przypadkach będą pojawiać się w  godzinach późno popołudniowych/wieczornych z racji, że rano nie mam po prostu na to czasu ;)  Tort rodzinom smakował, nawet tacie(a nie lubi bezy) choć go porządnie zasłodził xd  Pavlova

More food, love and dreams
749. Kukurydziane dyniowe... leniwe, kopytka? 172

Dyniowe kukurydziane kluski "leniwe"* z masłem i cukrem trzcinowym; jogurtem naturalnym (potem) *z ziemniakami i mąką kukurydzianą  Robione z tydzień temu w wersji obiadowej, ale wiedziałam, że i na słodko się świetnie sprawdzą ;)  Ten weekend będzie..hm... dość intensywny, że tak to powiem ;)  + czeka mnie dzisiaj/jutro pieczenie kolejnego tortu

More food, love and dreams
kopytka zielone klasyczne z bułką w maśle / patato dumplings with breadcrumbs 147

jajko i sól.Szybko wyrób ciasto, podziel na trzy części i z każdej kolejno formuj wałeczki grubości palca. Pokrój na kawałki. Wodę osól. Do wrzącej wody dodawaj porcjami kluski. Gdy wypłyną, gotuj jeszcze 2-3 minuty. Ciasto lekko twardnieje. Wyjmuj łyżką cedzakową na talerze, dokładnie odsączając. W małym garnku rozpuść 2-3 łyżki masła, dodaj 2-3 łyżki

Pasje Jolki
Lawendowo- orzechowe gnocchi z kaszy kuskus i serka Tapas! 171

Zdrowe kluski? Czy to jest wogóle możliwe? TAK! Dzisiaj zapraszam Was serdecznie  na kluseczki z kaszy kuskus, z serkiem Tapas Arla Apetina, suszona lawendą i dużą ilością orzechów ziemnych. Gwarantuję Wam że tym daniem zaskoczycie swoich bliskich i znajomych. Kluseczki rozpływają się w ustach, są bardzo aromatyczne i przepyszne. Podałam je z podsmażonymi na maśle klarowanym pomidorkami

SMYKWKUCHNI
Gnocchi z pesto z rukoli 177

Wielokrotnie już pisałam, że naszym domu uwielbiamy różnego rodzaju kluski i makarony. Dzisiaj zapraszam na klasyczne włoskie kopytka, czyli gnocchi. Podałam je z  pesto z rukoli , do tego odrobina koniecznie startego na świeżo parmezanu lub innego tego typu sera. Niego w gębie :-).    Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie, zamieść je pod tym przepisem przy

Kulinarne przygody Gatity
Buraczane gnocchi 176

razu wrzucamy na wrzątek i gotujemy do momentu, aż gnocchi wypłyną. Wyjmujemy łyżką cedzakową   i od razu podajemy. Jeśli nie zjemy od razu wszystkich klusek skrapiamy je delikatnie oliwą, żeby się nie posklejały

Kulinarne przygody Gatity
Na mamusinym wikcie czyli najlepsza pomidorowa na świecie 188

Pogotowałam 10min. Przyprawiłam do smaku.  *** 2 łyżki mąki 1 roztrzepane jajko łyżka suszonych pomidorów pieprz bazylia Wszystkie składniki na kluchy wymieszałam w misce. Za pomocą łyżeczki formowałam kluski, które kładłam na osolony wrzątek. Gotowałam do wypłynięcia

bastalena
ZUPA PIECZARKOWA Z KASZĄ GRYCZANĄ I ZIEMNIACZANYMI KLUSECZKAMI 294

Coś mnie wzięło na zupy z kluskami. Dzisiaj ponownie gości na blogu zupa z kaszą gryczaną, ale dodatek ziemniaczanych kopytek sprawia, że jest jeszcze lepsza. Polecam wypróbować. Ewa :) Przepis ze zdjęciami krok po kroku. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym

Przepisy Aleksandry
Pomarańczowo-cynamonowe leniwe z poziomkami i jagodami 151

cukier, cynamon i skórkę z pomarańczy i dalej ugniatamy. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy i mieszamy. Na podsypanej mąką stolnicy zagniatamy ciasto. Formujemy wałeczki i odcinamy kluski. Wrzucamy je partiami do gotującej się wody cały czas mieszając aby się nie posklejały. Od wypłynięcia gotujemy na małym ogniu 2 minuty. Podajemy ze świeżymi owocami. Smacznego :) function load

Mienta blog
Knedel ziemniaczany z otrębami i ziołami 137

Doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju gulaszu lub zrazików w sosie. Zamiast robić niezliczoną ilość kopytek lub klusek śląskich przygotowuję jeden knedel i potem kroję w plastry. Zmienia się tylko to czy jest to knedel z grzankami z ziołami czy może z dodatkiem otrębów. Wszystkie są dobre. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Gulasz z zacierkami i ziemniakami czyli znowu obiad w jednym garnku 293

się cała potrawa, całe danie obiadowe. Lubicie tak gotować ? Ja bardzo bo zmywania mało i dania są pełniejsze smaku - nie odlewa się żadnej wody z gotowania np. ziemniaków, klusek czy warzyw i wszystkie smaki zostają w środku. Są to często dania tzw. "na winie" czyli z tego co akurat mamy w domu i co się

Smaczna Pyza
Pomysł na dania w roli głównej z podgrzybkami suszonymi 69

Gotujemy 800 gram ziemniaków. Gdy są miękkie przepuszczamy je przez praskę, wbijamy do nich dwa jajka oraz dodajemy pół szklanki mąki pszennej i łyżkę ziemniaczanej. Formujemy coś na wzór klusek, z których robimy placki. Na każdy z nich nakładamy farsz z podgrzybków i zawijamy ponownie w kluskę. Teraz pozostaje już tylko całość opanierować i smażyć na rozgrzanym oleju

sierotka maRysia w kuchni
Gnocchi 84

Gnocchi to rodzaj włoskich klusek ziemniaczanych. Przypominają one nasze kopytka, ale robi się je z ziemniaków ugotowanych w mundurkach. Najlepsze są ziemniaki mączyste. Nie powinny one też być młode, ponieważ zawierają za dużo wody. Ciasto zagniatamy szybko oraz gdy kartofle są jeszcze ciepłe po ugotowaniu. Można dodawać do nich również zblanszowany szpinak, pieczoną dynię czy parmezan. Gnocchi podajemy(...)składników, ponieważ gnocchi będą twarde. 3. Ciasto podzielić na cztery części i z każdej uformować podłużny wałek o grubości około 2 cm. Następnie pokroić na małe kawałki. Na każdej klusce wycisnąć wzorek przy pomocy widelca. 4. Tak przygotowane gnocchi wrzucić do garnka z wrzącą, osoloną wodą. Gotować do momentu, aż wypłyną na powierzchnię. Wyjąć łyżką cedzakową na talerz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania