kiełbasa - 10142 przepisów (strona:53/677)

Chrupiące placki ziemniaczane z kiełbasą 55

Chrupiące placki ziemniaczane z kiełbasą to doskonała propozycja na szybki i syty posiłek. Wiem, że wiele osób placki z ziemniaków jada na słodko, lecz akurat ta wersja w tym przypadku się nie sprawdzi. Mimo wszystko placki z kiełbasą są naprawdę pyszne i chrupiące. Ja zazwyczaj podjadam je w wersji solo, lecz jak stanowią mój posiłek, to koniecznie na talerzu musi(...)możecie je podać z ketchupem, sosem czosnkowym lub z czym sobie zażyczycie. Smacznego!   Ilość: około 15 sztuk Czas przygotowania: około 30 minut     Placki ziemniaczane z kiełbasą - składniki:   4-5 ziemniaków (średnich) 1 jajko 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki pszennej (w zależności od rodzaju ziemniaków) 1 łyżka majeranku 3/4 łyżeczki papryki słodkiej (opcjonalnie

Di gotuje
Fasolka po bretońsku 47

Fasolka po bretońsku to jedno z najpopularniejszych, tradycyjnych dań kuchni polskiej . Gotowana fasola odmiany Piękny Jaś z dodatkiem pożywnej kiełbasy i aromatycznego boczku w pysznym sosie pomidorowym to fantastyczny pomysł na obiad dla całej rodziny . Fasolka po bretońsku – przepis babci Fasolka po bretońsku to jedno ze wspomnień obiadów w domu moich dziadków. Zapach rozchodził się po całym domu(...)user-rating-0-66 stop { stop-color: #343434; } Fasolka po bretońsku to pyszny i pożywny obiad jednogarnkowy, który zasmakuje całej rodzinie. Fasola Piękny Jaś, dobrej jakości boczek i aromatyczna kiełbasa to podstawowe składniki tego tradycyjnego obiadu. Posiłek obiad Kuchnia polska, tradycyjna Słowo kluczowe biała fasola, boczek, fasola, fasolka po bretońsku, kiełbasa, klasyczny obiad, kuchnia polska, obiad bez węgli, obiad

Na-talerzu.pl
Zapiekanka na bazie ziemniaków i kiełbasy 26

ciągle jeszcze trwające zimowe wieczory polecam zapiekankę z ziemniakami, kiełbasą, cebulką, boczkiem i całą masą pysznych smaków. Rozgrzewa i krzepi. Dziewczyny – jeśli chcecie oczarować faceta… polecam Składniki: 6 ziemniaków 1 kg kiełbasy 20 dag boczku wędzonego 30 dag pieczarek 2 papryki czerwone 2 cebule kapusta biała 20 dag sera żółtego masło olej musztarda ketchup sól pieprz Przygotowanie: Pierwszy(...)etap przegotowania jest najbardziej czasochłonny gdyż musimy pokroić wszystkie składniki: – ziemniaki obrać, umyć i pokroić w talarki o grubości 0,5 cm – kiełbasę pokroić na grube plasterki – boczek pokroić w plasterki – pieczarki obrać i pokroić i cienkie paski – paprykę umyć i pokroić w paski (nie za długie) – cebulę obrać i pokroić i piórka Następnie

Kulinarna Patilogia
Żur wielkanocny 41

Żur wielkanocny przygotowany jest na wędzonce z dwoma rodzajami kiełbasy i ziemniakami. Tradycyjnie podawany z jajkiem i odrobiną śmietany. Oczywiście kluczem tej zupy jest odpowiednie jej doprawienie, spora ilość majeranku dodaje wyjątkowego smaku. Składniki 300g wędzonych żeberek 3 l wody 1 cebula 4 ziemniaki 1 pietruszka 2 marchewki nieduży kawałek pora 300g białej kiełbasy 300g kiełbasy podwawelskiej 250 ml śmietany(...)Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, odrobinę soli i gotujemy przez 45 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewkę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodajemy również nakłutą białą kiełbasę, oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę podwawelską. Gotujemy wszystko przez kolejne 25 minut. Zupę doprawiamy majerankiem, szczyptą pieprzu i jeśli potrzeba solą. Dodajemy również żurek z butelki. Gotujemy jeszcze przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bigos z kapusty pekińskiej 41

Bigos z kapusty pekińskiej w lekkim sosie pomidorowym to alternatywa dla tradycyjnego bigosu z kiszonej lub młodej kapusty. Podasz go w wersji wege lub z kiełbasą. Aromatyczny i smaczny. Bigos z kapusty pekińskiej podaję z ziemniakami z wody, puree ziemniaczanym , kopytkami, mięsem pieczonym, kotletami.. Smakuje także jako samodzielne danie z pieczywem. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na bigos(...)kapusty pekińskiej i życzę smacznego. Bigos z kapusty pekińskiej SKŁADNIKI: 1 kapusta pekińska – 1500 g 1 cebula – 180 g 2 ząbki czosnku 300 g kiełbasy 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 szklanka bulionu 1 liść laurowy, 3 kulki ziela angielskiego sól, pieprz, słodka i ostra papryka, lubczyk, majeranek 3 łyżki oleju Do podania: bagietka, pieczywo, natka, koperek. PRZYGOTOWANIE

Zasmakuj Kuchni
Fasolka po bretońsku 50

Fasolka po bretońsku to danie, którego chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Podstawowym składnikiem tego dania jest fasola, którą łączy się z sosem pomidorowym, kiełbasą, boczkiem, cebulą, doprawia czosnkiem i majerankiem. Danie śmiało robić można przez cały rok, gdyż wykorzystane w nim składniki są ogólnodostępne. W sezonie pomidory z puszki warto jest zastąpić świeżymi pomidorami, poza sezonem te z puszki(...)też w trakcie dnia kiedy zaczynam gotowanie dania, fasolka jest już odpowiednio namoczona. Jeśli chodzi o mięsne dodatki to u mnie najczęściej jest to zarówno boczek jak i kiełbasa. Dodać można tylko sam boczek lub samą kiełbasę, nie ma potrzeby dodawania obu. Boczek, który dodaję najczęściej to boczek parzony, jednak boczek wędzony równie dobrze sprawdza się w tym daniu

MeCooks
Łazanki z młodej kapusty z kiełbasą 52

Pyszne domowe łazanki z młodej kapusty z kiełbasą. Prosty i smakowity pomysł na rodzinny obiad. Przepis na nie znalazłam gdzieś w sieci i postanowiłam go wypróbować. Mój mąż stwierdził że te łazanki smakują mu bardziej niż jego mamy, więc uznaję to za najlepszy komplement i pochwałę :D. :).. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: pół główki młodej kapusty 1 większa cebula(...)gram kapusty kiszonej 4-5 kiełbasek śląskich lub innej ulubionej kiełbasy ok 350 gram ulubionego makaronu, u mnie falbanki 1 duża cebula olej/smalec do smażenia przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, ziele angielskie, liść laurowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Młodą kapustę drobno szatkujemy i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. odcedzamy. odcedzoną kapustę kiszoną drobno kroimy, wkładamy do rondla/garnka, zalewamy

Blog kulinarny S9.PL
Marynowana kiełbasa z grilla 53

Marynowana kiełbasa z grilla Kiełbasa jest najczęstszym składnikiem każdej grillowej imprezy. Jak ją przyrządzić, aby uczynić z niej prawdziwy przysmak? Wystarczy na 2-3 godziny przed grillowaniem posmarować kiełbaski aromatyczną marynatą. Wówczas zachowują one soczystość i nabierają wspaniałego smaku. Polecam!     Składniki: 6-7 kiełbas wieprzowych (u mnie kiełbasa polska) Marynata: 3 łyżki miodu 2 łyżki musztardy sarepskiej(...)francuskiej 4 łyżki oliwy 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki klasycznej przyprawy do grilla     *** Wszystkie składniki marynaty umieszczamy w miseczce *** *** Całość dokładnie mieszamy, aż uzyskamy jednolitą konsystencję *** *** Kiełbasę nacinamy z dwóch stron – najlepiej w kratkę. Umieszczamy na tacce do grilla i smarujemy z każdej strony marynatą. Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny *** *** Grillujemy z dwóch stron

Blog z Apetytem
Sałatka Paseczkowa z kiełbasą i serem – prosta sałatka w 20 minut 206

Sałatka Paseczkowa z kiełbasą i serem jest zrobiona z kilku niewyszukanych składników, ale to nie zmienia faktu, że smakuje bardzo dobrze. Jest banalnie prosta i robi się ją błyskawicznie – wystarczy pokroić cztery składniki i wymieszać z majonezem i musztardą. Smak sałatki w dużej mierze zależy od tego jaką kiełbasę i ser dodamy, dlatego należy pamiętać, żeby były to składniki dobrej(...)jakości. Taka sałatka będzie świetną przekąską na posiadówce przy piwie ze znajomymi, sprawdzi się też na kolację czy śniadanie.   Składniki na sałatkę Paseczkową z kiełbasą i serem: 200 g sera żółtego (gouda) 200 g kiełbasy typu krakowska dobrej jakości 200 g papryki marynowanej cebula czerwona 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki ostrej musztardy sól, pieprz   Przygotowanie Ser żółty

e-PrzepisyKulinarne
Leczo 35

Tradycyjne leczo z kiełbasą, cukinią, papryką i pieczarkami. Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 6 Składniki: 3 sztuki kiełbasy śląskiej 400 g cukinii 3 małe papryki (czerwona, zielona i żółta) 300 g pieczarek 1 cebula puszka pomidorów (420 g) 2 łyżeczki masła 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie) 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki tymianku Przygotowanie(...)patelni podsmażyć na łyżce masła kiełbasę i cebulę. W garnku rozpuścić łyżeczkę masła, wrzucić pokrojone w kawałki pieczarki i poddusić około 10 minut. Pokroić cukinię i papryki w kawałki i dodać do pieczarek – dusić kolejne 10 minut. Następnie dodać podsmażoną kiełbasę z cebulą, pomidory z puszki – całość wymieszać. Gotować na małym ogniu przez 5 minut i na koniec doprawić

KuchniaWeDwoje.pl
Jajecznica z kiełbasą i dymką 69

Jajecznica z kiełbasą i dymką to danie, które dość często bywa na naszym stole. Jest to błyskawiczne, smaczne i bardzo pożywne śniadanie. Jajecznicę podajemy ze świeżym pieczywem z odrobiną masła oraz pomidorkami koktajlowymi. Szybki przepis na Burgery wege z kotletem z soczewicy Składniki (na 2 porcje) 5 jajek 1 cebula dymka 1/2 pęczku szczypiorku 100g kiełbasy 1/2 łyżki masła szczypta(...)soli szczypta pieprzu pomidorki koktajlowe Jajecznica z kiełbasą i dymką – przepis Na odrobinie masła przesmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę dymkę oraz kiełbasę. Jajka wbijamy do miski i przy pomocy widelca je roztrzepujemy. Jak kiełbasa będzie usmażona dodajemy jajka na patelnią. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i smażmy do uzyskania konsystencji jaką lubimy – bardziej ściętą lub mniej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Biała kiełbasa w cebulowo-słodkim sosie zapiekana 41

Kolejna odsłona białej kiełbasy. Słodycz, smak mięsa, połączenie zaskakujące i przepyszne Co nam trzeba? 1kg białej kiełbasy parzonej 100 g suszonej śliwki (dużej, miękkiej) 2 łyżki żurawiny suszonej 2 łyżki posiekanych daktyli 2 duże żółte cebule i kilka małych pieczarek marynata: 150ml wody + 2 łyżki oleju rzepakowego, pół łyżeczki soli i pieprzu ziołowego, łyżka miodu, szczypta chili i 2 łyżki(...)musztardy olej rzepakowy-2 łyżki Robimy! Kiełbasę obgotowujemy 10 minut we wrzątku. Studzimy. Zdejmujemy błonki, mieszamy z naszą marynatą, odstawiamy na 2 godzinki Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną cebulę, pieczarki, przesmażamy. Białą kiełbasę wraz z marynatą układamy w naczyniu żaroodpornym, wykładamy naszą cebulę z pieczarkami, posypujemy śliwkami, daktylami, żurawiną. Podlewamy troszkę wodą i zapiekamy w piekarniku około 30minut

Latosiowydom