kiełbasa - 10142 przepisów (strona:249/677)

Kartoflanka. Bardzo prosta, smaczna i szybka w przygotowaniu zupa. PRZEPIS 734

Wiejska i pożywna zupa, prosta i szybka w przygotowaniu, a przede wszystkim bardzo smaczna. Przygotowaliśmy kartoflankę. Przepis na kartoflankę Składniki: 200 gramów boczku wędzonego, 2 kiełbasy śląskie lub podobne, 2 cebule, 1 większa marchewka, 2 ząbki czosnku, 500 gramów ziemniaków, majeranek, ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz. Jak zrobić kartoflankę? W garnku rozgrzej troszkę oleju, wrzuć boczek pokrojony w drobną(...)kostkę, smaż chwilę, aby puścił własny tłuszcz, dodaj posiekaną cebulę i kiełbasę pokrojoną w plasterki, smaż nadal do lekkiego się zrumienienia, pod koniec dodaj drobno posiekany czosnek, marchewkę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Wlej około 2 litrów wody, dodaj wszystkie przyprawy – nie żałuj majeranku. Zupę gotuj pod przykryciem przez około 10 minut – aż ziemniaki marchewka zmiękną. Przepisy

Kulinarna Polska
Domowa kiełbasa z szynki w majeranku gotowana na parze 43

folię aluminiową i na niej formujemy wałki o długości około 20cm. Wałki obsypujemy majerankiem. Każdy wałek owijamy szczelnie folią.  W garnku do gotowania na parze zagotowujemy wodę. Owinięte kiełbasy układamy na górnej części, przeznaczonej do gotowania na parze i nakładamy na garnek z wodą, przykrywamy przykrywką i gotujemy przez 40 minut. Kiełbasy owinięte folią pozostawiamy do całkowitego wystudzenia, następnie

Qchnia po prostu
Leczo z cieciorką 37

duże cebule szklanka konserwowej (lub ugotowanej) ciecierzycy 1 mała cukinia 1 puszka pomidorów krojonych 2-3 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz, ostra papryka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Kiełbasę kroimy w talarki i rzucamy na rozgrzaną patelnię. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Dorzucamy ją do podsmażonej kiełbasy. Cukinię myjemy i kroimy w cienkie talarki. Cieciorkę odsączamy z zalewy

Gotuj z Prezesem
Leczo z cukinią 33

przepis na leczo z cukinią . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na leczo z cukinią: 2 cukinie – około 700 g 1 duża cebula 2 żółte papryki 250 g dobrej jakościowo kiełbasy 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 2 łyżki ajvaru ostrego sól, świeżo zmielony pieprz 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/3 łyżeczki papryki(...)ostrej olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Następnie podsmażać ją chwilę na patelni, aż się zeszkli. 2. Kiełbasę pokroić w pół talarki i dołożyć ją do cebuli. Smażyć na średniej mocy palnika przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. 3. Paprykę i cukinię umyć

Gotuj z Prezesem
Gumbo z Nowego Orleanu 50

pokroić na plasterki grubości ok. 1 cm, paprykę oczyścić i pokroić w niedużej wielkości paski, cebulę pokroić w kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę i odstawić wszystko na bok. Kiełbasę pokroić na plasterki, podsmażyć na patelni i odstawić na bok. Do dużego garnka z grubym dnem wlać olej. Garnek postawić na średnim ogniu i mocno rozgrzać. Aby sprawdzić czy jest(...)warzywa (selera naciowego, paprykę, cebulę i czosnek), wszystko wymieszać z zasmażką i smażyć na delikatnym ogniu ok. 8 min. mieszając. Następnie do garnka wlać ugotowany wcześnie bulion, dodać podsmażoną kiełbasę, liście laurowe, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na średnim ogniu ok. 10 min. co jakiś czas mieszając. Po tym czasie do garnka dodać rozdrobnione mięso z kurczaka, pokrojoną

ememe kitchen
Młoda kapusta z kiełbasą i zasmażką 46

wiem czy tak jest w każdym domu, ale u nas wiosną musi się pojawić młoda kapusta z kiełbasą i zasmażką kilka razy na obiad. Robi się szybko, smakuje doskonale,… Artykuł Młoda kapusta z kiełbasą i zasmażką pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Krewetki z chorizo 47

użycie świeżych krewetek to musicie je bardzo dobrze oczyścić. Oczyszczanie należy zacząć od usunięcia głów, nóg, skorupki, a także ciemnej błony, która przechodzi przez niemalże całą długość krewetek. Kiełbasę chorizo zastąpić można dowolną lekko pikantną kiełbasą, która ma w sobie dodatek papryki. Lubisz krewetki? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Krewetki z tempurze . Smażone krewetki The post Krewetki

MeCooks
Żurek Wielkanocny z kiełbasą 53

Żurek Wielkanocny z kiełbasą jest pyszny, pożywny i łatwy do wykonania.To tradycyjna potrawa polskiej kuchni.Zachwycają się nim turyści z całego świata, którzy przybywają do naszego kraju.Żurek wielkanocny możesz podać z ziemniakami, gotowanym jajkiem, czy też kromką razowego pieczywa. Sprawdź przepisy na pyszne zupy https://smacznepotrawy.com/zupa-rybna-pikantna-z-pulpecikami-dorsza/https://smacznepotrawy.com/zupa-tajska-z-kurczakiem/https://smacznepotrawy.com/zupa-ziemniaczana-czyli-kartoflanka/ SKŁADNIKI  … The post Żurek Wielkanocny z kiełbasą appeared first

Smaczne Potrawy
Jeśli nie żurek, to co? Przepis na pyszną zupę chrzanową z selerem 46

osoby unikające zbóż w diecie. A nade wszystko zupa chrzanowa jest po prostu pyszna! Przepis na zupę chrzanową z selerem Składniki: 2 cebule, 3 ząbki czosnku, około 300 gramów kiełbasy – wędzonej lub białej, 1 seler, 3 ziemniaki , 3-4 łyżeczki tartego chrzanu, 100 ml śmietanki kremówki 30 proc., olej, 3 łyżki octu jabłkowego. majeranek, sól, pieprz. Jak zrobić zupę(...)chrzanową? W garnku rozgrzej trochę oleju, przesmaż na nim posiekaną cebulę i kiełbasę pokrojoną w plasterki. Pod koniec smażenia dodaj też starty na grubych oczkach seler i posiekany czosnek. Wlej około 2 litrów wody, dodaj majeranek, dopraw solą i pieprzem, gotuj pod przykryciem przez około 15 minut. Dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę oraz chrzan, gotuj przez kolejne 7 minut

Kulinarna Polska
Pyzy 58

Pyzy okraszone cebulką i kiełbasą lub boczkiem to super pyszne i proste danie. Możesz je podawać polane tłuszczykiem bez dodatku mięsa lub ze skwarkami i cebulką. Pyzy mogą stanowić samodzielny posiłek bądź dodatek do mięs i sosów. Pyzy świetnie smakują z sosem pieczarkowym lub domowym, mięsnym gulaszem. Możesz serwować je prosto z wody z dodatkami lub odsmażone uprzednio pokrojone(...)plasterki. Zapraszam po mój sprawdzony od lat przepis na pyzy ziemniaczane bez farszu. SKŁADNIKI: 1 ½ ziemniaków 1 jajko 2 lekko czubate łyżki mąki pszennej sól Do podania: 1 cebula, kiełbasa lub boczek PRZYGOTOWANIE: Pół kilograma ziemniaków obieram, kroję w kostkę i zalewam wodą, solę. Ziemniaki gotuję do miękkości, po czym odcedzam z wody i odparowuję przez niecałą minutę. Ugotowane ziemniaki

Zasmakuj Kuchni